Jump to content

Με τι μηχανημα ξεκινησατε?

coolmind

Recommended Posts

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply
  • 9 months later...

Είμαστε θεωρώ μέλη (και επισκέπτες) ενός πολύ ενδιαφέροντος forum που πραγματεύεται θέματα αιχμής της τεχνολογίας, μέχρι και ποιο καθημερινά θεματα-προβλήματα-απορίες του καθενός μας. Είμαστε όλοι μας μπροστά από μία οθόνη και χρησιμοποιούμε τους υπολογιστές μας για την εύρεση πληροφοριών, για την δουλειά μας, την διασκέδαση μας κτλ. Είτε είμαστε όμως "παλιοί" είτε νέοι χρήστες πιστεύω ότι πάντα θα αναπολούμε τον πρώτο "μηχάνημα" που χρησιμοποιήσαμε, καθώς πάνω από το πληκτρολόγιο του μάθαμε τι θα πεί υπολογιστής (η τουλάχιστον προσπαθήσαμε!).

Το ερώτημα λοιπόν σαφές. Ποιός ήταν ο πρώτος υπολογιστής που χρησιμοποιήσατε και τι αναμνήσεις έχετε από αυτόν?

ξεκινάω πρώτος: το πρώτο μηχάνημα που χρησιμοποίησα ήταν ένας (μουσειακός πλέον!!) commodore με 64k μνήμης RAM και κασσέτες (αυτές της μουσικής!) ως αποθηκευτικό μέσο! Σίγουρα μου έμαθε τι θα πεί υπομονή για να φορτώσεις ένα πρόγραμμα! Επίσης εκεί έμαθα (η τουλάχιστον προσπάθησα να μάθω!) και λίγο basic...

100 end!

Ο πρώτος μου υπολογιστής ήταν ένας Amstrad 6128 με πράσινη οθόνη.

Τον πήρα όταν πήγαινα 6η δημοτικού στις αρχές της σχολικής χρονιάς. :D

Πριν από αυτόν είχα μια κονσόλα Atari 2600. Και πολλή πόρωση :p

Pentium 100αρης σίγουρα, με 32mb μνήμη? S3 κάρτα γραφικών και Sound Blaster 16 ISA,Αργότερα έβαλα και 14.400 modem ISA. 15άρα CTX οθόνη και cd rom 8x νομίζω. Με το ζόρι έτρεχε το fifa 98 ενώ δοκίμασα να βάλω win 98 αλλά καρασέρνονταν! Το στήσαμε με τον πατέρα μου από διάφορα περισσεύματα, μόνο η SB και η οθόνη ήταν καινούρια. Θυμάμαι μου είχε πει χαρακτηριστικά για την VGA " Εχεί και καρτάρα πάνω, S3 όχι αστεία!", την οποία φοβερή καρτάρα είχε αλλάξει για μια matrox νομίζω mystique! Άργησα πολύ να καταλάβω ότι ο 100άρης ήταν ήδη αρκετά ξεπερασμένος, ότι είχαν βγεί οι τέλειοι 200άρηδες προ με mmx.

To 98" με εναν celeron 433mhz, ram 2x32mb(τωρα με +64mb ακομα) k 4Gb σκληρο δεν θυμαμαι μαρκα κ με 15" eizo...ακομα ζει κ βασιλευει παρα την πολυ ασχημη μεταχειρηση

που εχει δεχτει κ θα ζει για πολυ ακομα απ' οτι φαινεται:)

Εναν pc με 8088 διπλό floppy,cga κάρτα γραφικών με 640 k RAM και amstrad 6128 τα πρώτα βήματα και μετέπειτα έναν atari 1024 STF με έγχρωμη οθόνη.Ιδιαίτερα τον Atari ακόμη τον έχω. Αθάνατα μηχανήματα μιλάμε. Έπαιρνες ένα home computer τότε και το κράταγες χρόνια,χωρίς αναβαθμίσεις κτλ..

Acer 500+ 8088 στα 8Μhz με cga οθόνη.Μνημη 256 που την έκανα 640!!!Δισκέτα 5,25 και αργότερα εβαλα και σκληρό 20 ΜΒ!!!!!!!!αυτά

Εγώ άρχισα από μικρός.. ήταν μια φορά και έναν καιρό που πήγαινα 1η δημοτικού (Καλοκαίρι) ο αδερφός μου έπαιζε με μια Amiga 500 και μετά πήρε μια 2κ και καιγόταν παίζοντας ποδόσφαιρο και πολλά άλλα παιχνίδια... εγώ δεν είχα τότε υπολογιστή, μετά ο πατέρας μου αγόρασε έναν (96-97) όπου η σύνθεση ήταν από έναν φίλο του τεχνικό(Πολύ καλός!) και επέλεξε ότι καλύτερο κυκλοφορούσε τότε..

Κουτί κανονικό ATX..

Motherboard DFI 586ITXD

CPU Pentium 166MMX(Μετά έβαλε 233MMX)

RAM Αρχικά 64ΜΒ EDO όπου για τότε οι έτοιμες συνθέσεις είχαν 8-16ΜΒ(Τώρα έχει 2x 128MB SDRAM) Ενδιάμεσα είχε γίνει άλλη αναβάθμιση με 4x 64MB επίσης EDO..

VGA Matrox Mystique 2MB(Για τότε ήταν θεϊκή κάρτα!) Τι S3 Nvidia και ** ριές.. μία είναι η κάρτα.. Matrox φυσικά! Δεν την έχω αλλάξει..

3D Accelerator 3Dfx Voodoo 1 στα 4MB..τα λόγια περιττεύουν η κάρτα έσκιζε !

Sound Card ESS 1868F(Μετά έβαλε μια AWE64gold διότι τότε ήθελε να περάσει ο πατέρας μου τα Vinyl σε WAV και ήθελε ποιοτικό ήχο..)

SCSI Controller Adaptec AHA2940UW + CD Recorder YAMAHA 4x2x6x (Τότε αυτά είχαν)

HDD Quantum 3.5GB SCSI(Είχε αγοράσει αργότερα και άλλους αλλά δεν ξέρω τι έγιναν)

Οθόνη Likom 15”

Τον είχε αγοράσει 500.000δρχ+

Τότε θυμάμαι που έπαιζα Fifa, Carmagedon, Red Alert .. μιλάμε τρελό κάψιμο ! Τι lineage τι WoW μου λες..

Μετά από 6-7 μήνες ο αδερφός μου ξεσηκώθηκε και ήθελε και αυτός PC! Βάλαμε ότι παλιό υπήρχε.. 166ΜΜΧ , μνήμες , S3 4MB την ESS και έναν Maxtor 1GB και όλα ΟΚ! Παίζαμε Carmagedon μέσω LAN και είχε τρελό γέλιο !!

Εγώ ξεκίνησα με τον Macintosh του αδερφού μου to 1995(όμως με βοηθουσε ο αδερφός βλ. μου αναβε τα παιχνίδια). Το 1999 πηρα windows PC.

Βασικα το ειχα μισο μισο με τον αδελφουλη μου...

Pentium II 333

64mb ram

Qdi brilliant 1 (νομιζω)

Seagate medallist 3.2gb

3Dfx Banshee (creative)

Sound blaster 16 pnp ISA

το case του στεγαζει εναν athlon xp 3400+ τωρα... Δυστηχως καηκε το mobo και ετσι εχω τα κομματια χωρις mobo :(

λοπον παιδια εγω ειχα πριν ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ενα 386 στα 20μεγαχερτζ με κουμπι τουρμπο(το θυμαστε?) στα 40!!!! :077: πραγματικος διαολος με σκληρο στα 40 ΜΒ!!!!!!!!εκει εμαθα να ασχολουμαι με DOS και λοιπα!!οσον αφορα για moyse?δεν χρειαζοταν.πηρα μετα απο πολυ καιρο...εκεινη την εποχη ειχε ενας φιλος μου επι χρονια ενα Hyundai υπολογιστη χωρις σκληρο και λειτουργουσε με λειτουργικη δισκετα...αχ αξεχαστα παιχνιδια τοτε....

Εγω ειχα την τιμη να ξεκινησω με ενα Mac Classic

classic.gif

CPU: 8 MHz 68000

System 6.0.7 to 7.5.5

RAM: 1 MB, expandable to 2 MB with RAM card

floppy: 1.4 MB double sided

ΤΟ εχω ακομη

Εγώ ξεκίνησα το 1995 με ένα 486DX στα 133mhz (33mhz χωρίς turbo), με 16ΜΒ μνήμη, μια κάρτα γραφικών ISA της 3DLabs, μια κάρτα ήχου ISA (δε θυμάμαι ποιά) και σκληρό 800ΜΒ. Όλα αυτά συνοδεύονταν απο έγχρωμη οθόνη 14".

Extreme σύστημα τότε :035: . 500,000 δρχ. είχε πάει. Είχε καμμια 10αρια παιχνίδια μέσα, φόρτωναν όλα γρήγορα και έπαιζε υποφερτά μέχρι και το Age Of Empires 1.

To μόνο που έχει απομείνει σήμερα είναι η μητρική :086:

To 1997 πήγα σε PII 400Mhz και Voodoo3 3000. Άλλη κλάση :067:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.