Jump to content

Με τι μηχανημα ξεκινησατε?

coolmind

Recommended Posts

Να και το δικό μου, το οποίο ακόμα υπάρχει και λειτουργεί άψογα, όπως και το ΑΤΑRI 1040STe (το 4ο computer που είχα)

Manufacturer: Atari

Model: 65 XE (800 XE)

Released: 1985

Production ends: ?

Processor: 6502C, 8 Bit

Mhz: 1,79

Co-Processor: -

RAM: 64 KB

ROM: 24 KB (14 KB Kernal + 8 KB Atari-Basic)

Operating Systems: Atari OS (XL-OS)

Graphic, Resolution: Graphic: 320x192 monocrom, 160x192 4 Colors, Text: 40x24 (Graphicchips: ANTIC + GTIA)

Colors: 16 of 256

Sound: 4 Channel, mono (Chip: POKEY)

Ports: Video, HF, 2 Joystick, Cartridgeport, System-BUS, serial

Keyboard: Typewriter, 62 Keys, QWERTY

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Ξεκίνησα με Amstrand 6128 με πράσινη οθόνη (ακόμα τον έχω) και μετά σε PC πέρασα σε 8088 στα 9.54 με 20' σκληρό και CGA. Ασπρόμαυρη οθόνη βέβαια!

Hyundai 8088 4.7ΜΗζ, 640ΚΒ RAM, ATi CGA, floppy 5.25" +Seagate HDD 10MB (προστέθηκε πολύ αργότερα)

Από το '96 με την αγορά ενός 80486 συμβατού ΑΜD 133Mhz εισήλθα στην Bright Side οπότε και έμεινα...

Εγώ ξεκίνησα 99-00 περίπου με έναν

P3 @ 733 (coppermine)

Chaintech mobo

256MB Pc133 sdram

3dfx Voodoo 3 3000 16MB AGP X2

Onboard Sound

Tornado Modem (το οποιο τώρα βρίσκεται στον Α64)

WD 15GB Caviar (νομίζω)

Plextor Plexwriter 8432T(τα εύτυσε πέρυσι)

CDrom 48x

17" Hitachi monitor

Τα πρωτα μου βηματα εγιναν με εναν Amstrad CPC464 και του ξαδερφου μου τον CPC6128.μετα ειχα γινει βδελα σε εναν φιλο μου με μια Amiga500+.Το 92 ποια ειχα την πρωτη επαφη με PC (της παλεμαχης Sinclair που την ειχε αγορασει η Amstrad αν θυμαμαι,ενα Sinclair PC2000 με ΑMD8086 με 512kb RAM,720kb floppy,CGA και ειχε TV out,απο τοτε εδειχνα οτι θα γινομουν AMDας LOL)

Ήταν το 1987 νομίζω... Είχε αγοράσει ο πατέρας μου έναν Macintosh ED, χωρίς σκληρό δίσκο όμως! Εκκινούσε μόνο με δισκέτα! Στα πόσα έτρεχε δεν ξέρω (ήμουν μικρό παιδί τότε, δεν ασχολιόμουν με αυτά! Με βάλατε σε πειρασμό, τώρα στις διακοπές θα τον αναστηλώσω! :024: ) Είχε τα πρώτα υποτυπώδη παράθυρα της Apple (επιφάνεια εργασίας, μενού αρχείο, επεξεργασία κτλ, κειμενογράφο macwrite, ζωγραφική macpaint, macdraw, ήταν ένα πλήρες σύστημα δηλαδή!) :001: Είχα ξεσκίσει τα Brickles, το Load Runner και το σκάκι! Συγκινήθηκα τώρα που τα θυμήθηκα... :010:

Εγω ξεκινησα με εναν Shneider ο οποιος ειχε μονο μια πρασινη οθονη και ενα πληκρτολογιο με δισκετα...μου τι ειχαν χαρισει εκεινο το μηχανημα,ειχα μαλιστα και μια κασσετα με 2-3 παιχνιδια..μετα απο εκεινο το μηχανημα πηρα εναν Athlon XP 1600 με 40gb μνημη,256 ραμ,plextor cdrw,toshiba dvd player & Eizo oθονη!

Eνα ηταν το εργαλειο το οποιο και πηρα!

Commodore 64 !!

Πηρα ΚΑΙ την 1084 οθονη ΚΑΙ το cassette drive ΚΑΙ disk drive!!

Ολα απο τα duty free του Rotterdam βεβαιως-βεβαιως!

Εγω ξεκινησα με εναν Shneider ο οποιος ειχε μονο μια πρασινη οθονη και ενα πληκρτολογιο με δισκετα...μου τι ειχαν χαρισει εκεινο το μηχανημα,ειχα μαλιστα και μια κασσετα με 2-3 παιχνιδια..μετα απο εκεινο το μηχανημα πηρα εναν Athlon XP 1600 με 40gb μνημη,256 ραμ,plextor cdrw,toshiba dvd player & Eizo oθονη!

Και δεν έπαθες πολιτισμικό σόκ? :120:

spectrum 128κ και μια ωρα για να φορτωσει το παιχνιδι απο την κασσετα και αν ειχε και δευτερο παιχνιδι η κασσετα φτου απο την αρχη αμα δεν προλαβαινες να το σταματησεις. :039:

Αχ...τι ωραιες αναμνησεις.

Και τωρα δεν ειμαστε ευχαριστημενοι με τιποτα!!

Χμ...Pentium MMX 233Mhz.Αυτο και αν ηταν τερας!Ειχε και ΜΜΧ!

10Gb σκληρο Fireball.Καρτα γραφικων 4mb.64Mb RAM.

Τον εχω στειλει για ανακυκλωση.

Το μόνο που θυμάμαι (και άν είναι σωστό) ??....ήταν κάτι σε Spectrum και μάλιστα δούλευε με κασέττα σαν αυτές των αυτοκινήτων.

Μετά από καναδυό χρόνια πήρα το "απόλυτο" για την εποχή του ...Amstrad 6128.

Πρώτη επαφή στο γυμνάσιο με έναν 8088 με 512Κ μνημη και 2(!) δισκετες 5.25, πρασινη οθονη cga και LOGO. Όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο το 99 πήρα το μικρότερο (σχεδόν) πισι που θα μπορούσα: Celeron 400, 64MB RAM, 6.4GB Quantum HDD, Chaintech mobo (Πλαίσιο γαρ) VIA Apollo Pro 133, Creative 48x cdrom, SB 128 PCI και το καμάρι μου: 3dfx Voodoo 3 2000 16MB :060: :cool:

τριάμισι χρόνια αργότερα τον αντικατέστησα με AMD 1800+ Palomino, ASUS A7V333, 256MB DDR333 Samsung, 40GB WD HDD & nVidia GeForce2MX 400 64MB (η μεγαλύτερη πατατιά που έκανα ever, πουλησα την Voodoo :068: ). Το μηχάνημα αυτό ήταν ακριβώς 200% γρηγορότερο από το προηγούμενό μου (δηλαδή τα πάντα γίνονταν ακριβώς στο 1/3 του χρόνου, μετρημένο με ακρίβεια δευτερολέπτου). Σιγά σιγά ο Palomino εγινε TBred A, και τώρα είμαι με NF7S, Barton 2600+ και αλλα καλούδια...

1992 6η δημοτικου IBM PS/1 με επεξεργαστη 286 640Κ ram (αργοτερα με αναβαθμιση εγινε 1mb) χωρις σκληρο με 2 drives 3.5" και 5 1/4" vga μονοχρωμο και λειτουργικο ενα της ΙΒΜ οπου ηταν ενσωματομενο σε εναν "σκληρο" οπου δεν μπορουσες να τον σβησεις κατι σαν rom και το φορτωνε στο boot. σε δισκετες μου ειχαν δωσει και το microsoft works κατι σαν προγονο του office. Θυμαμαι που επαιζα τα adventures της sierra (larry,police quest,king quest κτλ). Ωραια χρονια!!!

Celeron 333 32mb ram 2.99GB HD (seagate παρακαλω), 8MB Ati vga και μια proview 14" οθοναρα που ψοφησε πριν 2 βδομαδες :/

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.