Morph1442169076 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2, 2006 Πρόκειται να αγοράσω εξωτερικό σκληρό 300GB. και θέλω τη γνώμη σας. 1. Τί κουτί να προτημήσω;α. με ανεμιστηράκι ή χωρίς;Εχω ένα FANTEC με ανεμιστηράκι που χαλάει τον κόσμο από θώρυβο. Βέβαια η ζωή του σκληρού με ενδιαφέρει περισσότερο, οπότε αν με το ανεμιστηράκι είναι καλύτερα για το σκληρό, ας το προτιμήσουμε.β. USB ή firewire;Πού είναι καλύτερες οι επιδώσεις;Αν έχει και τα 2 μπορώ να έχω το USB σε ένα PC και το Firewire στο άλλο; Εχω δεί, μέχρι στηγμής, το Saturn (με ανεμιστηράκι) και το ICY BOX. Ποιό θα προτιμούσατε; (ή κάποια καλύτερη λύση από πλευράς αγιοπιστίας-αντοχής πρακτικότητας)2. Τι δίσκο να προτημήσω;a. αξιπιστίαΕπειδή ο δίσκος θα χρησιμοποιηθεί ώς "αποθήκη" πολύτιμου υλικού με ενδιαφέρει προτίστως η αξιπιστία. Λιγότερο οι επιδώσεις. Western Digital ή seagate?Εχω δεί οτι υπάρχει 320gb western digital και θα προτιμούσα τα 20gb παραπάνω. Εχω διαβάσει στο forum οτι οι seagate, όμως είναι "σκυλιά". Είναι όντως πιό αξιόπιστοι από τους WD?β. SATA ή PATA?Εχει κάποια διαφορά αν θα προτιμήσω το ένα από το άλλο πρότυπο εφ'όσον θα χρησιμοποιηθεί σαν εξτερικός και μόνο;Συγνώμη για το μακροσκελές, αλλά ήθελα μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το Σάββατο (4/2) θα βγώ μια βόλτα στα καταστήματα να δώ περισσότερα γιατί από το ιντερνετ δεν δίνουν χαρακτηριστικά των κουτιών κλπ.Θα εκτιμούσα τη γνώμη σας, τί θα αγοράζατε εσείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordelesar Φεβρουάριος 2, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2006 Πρόκειται να αγοράσω εξωτερικό σκληρό 300GB. και θέλω τη γνώμη σας. 1. Τί κουτί να προτημήσω;α. με ανεμιστηράκι ή χωρίς;Εχω ένα FANTEC με ανεμιστηράκι που χαλάει τον κόσμο από θώρυβο. Βέβαια η ζωή του σκληρού με ενδιαφέρει περισσότερο, οπότε αν με το ανεμιστηράκι είναι καλύτερα για το σκληρό, ας το προτιμήσουμε.β. USB ή firewire;Πού είναι καλύτερες οι επιδώσεις;Αν έχει και τα 2 μπορώ να έχω το USB σε ένα PC και το Firewire στο άλλο; Εχω δεί, μέχρι στηγμής, το Saturn (με ανεμιστηράκι) και το ICY BOX. Ποιό θα προτιμούσατε; (ή κάποια καλύτερη λύση από πλευράς αγιοπιστίας-αντοχής πρακτικότητας)2. Τι δίσκο να προτημήσω;a. αξιπιστίαΕπειδή ο δίσκος θα χρησιμοποιηθεί ώς "αποθήκη" πολύτιμου υλικού με ενδιαφέρει προτίστως η αξιπιστία. Λιγότερο οι επιδώσεις. Western Digital ή seagate?Εχω δεί οτι υπάρχει 320gb western digital και θα προτιμούσα τα 20gb παραπάνω. Εχω διαβάσει στο forum οτι οι seagate, όμως είναι "σκυλιά". Είναι όντως πιό αξιόπιστοι από τους WD?β. SATA ή PATA?Εχει κάποια διαφορά αν θα προτιμήσω το ένα από το άλλο πρότυπο εφ'όσον θα χρησιμοποιηθεί σαν εξτερικός και μόνο;Συγνώμη για το μακροσκελές, αλλά ήθελα μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το Σάββατο (4/3) θα βγώ μια βόλτα στα καταστήματα να δώ περισσότερα γιατί από το ιντερνετ δεν δίνουν χαρακτηριστικά των κουτιών κλπ.Θα εκτιμούσα τη γνώμη σας, τί θα αγοράζατε εσείς;Στις πρώτες ερωτήσεις θα απαντούσα με ανεμηστήρα και USB. Αν δεν με απατά η μνήμη μου το USB2.0 είναι 480mbps ενώ το Firewire 400 που έχουν τα απλά κουτια (και το mobo σου, εκτος αν έχεις ειδικό/πανάκριβο ελεγκτή) είναι 400mbps.Κοίτα αυτό. Είναι αρκετά ακριβότερο αλλά κάποτε που είχα ψάξει για ένα φίλο, ήταν μακράν το καλύτερο ποιοτικά.Πάντως αν πάρεις και τον δίσκο μαζί και εφόσον θες την υψηλότερη ασφάλεια θα σου πρότεινα κατευθείαν εξωτερικό δίσκο, lacie ή maxtor. Είναι ειδικά ενισχυμένοι δίσκοι, με μεγαλύτερη αντοχή στους κραδαμούς, τις εξωτερικές συνθήκες κλπ κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morph1442169076 Φεβρουάριος 2, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2006 Πάντως αν πάρεις και τον δίσκο μαζί και εφόσον θες την υψηλότερη ασφάλεια θα σου πρότεινα κατευθείαν εξωτερικό δίσκο, lacie ή maxtor. Είναι ειδικά ενισχυμένοι δίσκοι, με μεγαλύτερη αντοχή στους κραδαμούς, τις εξωτερικές συνθήκες κλπ κλπ...Ο δίσκος θα είναι σταθερός σε ένα σημείο, δεν θα μεταφέρεται. Εξωτερικός θα είναι επεισή δεν χωράει στο PC και για να τον συνδέω σε διάφορα PC. Θα κοιτάξω αυτό που μου λές αλλά νομίζω οτι οι έτοιμοι ανεβάζουν το κόστος. Πιστεύεις οτι αξίζει τα πάραπάνω $$ για έναν έτοιμο, εφόσον δεν θα τον έχω στο δρόμο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cakrit1442169096 Φεβρουάριος 2, 2006 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2006 Ο δίσκος θα είναι σταθερός σε ένα σημείο, δεν θα μεταφέρεται. Εξωτερικός θα είναι επεισή δεν χωράει στο PC και για να τον συνδέω σε διάφορα PC. Θα κοιτάξω αυτό που μου λές αλλά νομίζω οτι οι έτοιμοι ανεβάζουν το κόστος. Πιστεύεις οτι αξίζει τα πάραπάνω $$ για έναν έτοιμο, εφόσον δεν θα τον έχω στο δρόμο;Για μένα και στον δρόμο να τον έχεις, πάλι δεν αξίζει τα παραπάνω χρήματα. έχω έναν toshiba 40gb 2.5" εδώ και 4 χρόνια και έχει φάει τα απίστευτα σούτια.. και είναι σε ένα εξωτερικό κουτί της πλάκας τελείως.Πριν μερικες μέρες αγόρασα για την κοπελια 2.5" από γνωστη αλυσίδα και εξωτερικό κουτί... είδα και τις έτοιμες λύσεις αλλά νομίζω οτι παραήταν ακριβές.Πάντος αν πας σε sata υπάρχουν frames τα οποία σου βγάζουν απευθείας το καλώδιο και την τροφοδοσία έξω από το κουτί του υπολογιστή και δεν χρειάζεσε εξωτερικό κουτί δίσκου. Απλά εκεί θα θέλει λίγο παραπάνω προσοχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morph1442169076 Φεβρουάριος 4, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2006 Η τελευταία λύση που μου προτείνεις για SATA δεν μπορώ να την εφαρμόσω γιατί δεν περισεύει ελεύθερη SATA οπότε το εξωτερικό κουτί είναι μονόδρομος. Το θέμα είναι αν κάποιο κουτί αξίζει περισσότερο. Σήμερα είδα το ICY-BOX, αλλά με δυσαρέστησε που έχει τόσες τρυπούλες γυρω-γύρω για τη σκόνη. (επειδή θα το έχω κάθετα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morph1442169076 Φεβρουάριος 10, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2006 Λοιπόν, είναι τραγικό να θέλεις να αγοράσεις και να μην βρίσκεις αυτό που ψάχνεις. Κοιτούσα για το stardom, που μου δίνει ο lordelesar στο link αλλά πουθενά. Τελικα κατέλιξα με το φθινό icy box μιας και δεν βρήκα άλλο που να προσφέρει κάτι ουσιαστικό και να είναι και διαθέσιμο.Δίσκος: 320GB WD. Βέβαια μου αναγνωρίζει 298GB φορμαρισμένα. Είναι ΟΚ? ή μήπως έχει περιορισμό το controler του κουτιού; Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddoctor Φεβρουάριος 10, 2006 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2006 Πάντα χάνεις κάποια GB από την ονομαστική χωρητικότητα του σκληρού, οπότε είσαι οκ.Εγώ πάντως που έχω πάρει ένα εξωτερικό κουτί της connectland και το έχω δοκιμάσει και σαν firewire και σαν usb 2.0, μου φάνηκε ότι πάει λίγο πιο γρήγορα το firewire.Άσε που δεν μου τρώει μία πολύτιμη usb θύρα (είμαι ήδη με διακλαδωτή και έχω 5 τώρα και φτάνουν δεν φτάνουν για τον λαπτοπ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Φεβρουάριος 10, 2006 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2006 Λοιπόν, είναι τραγικό να θέλεις να αγοράσεις και να μην βρίσκεις αυτό που ψάχνεις. Κοιτούσα για το stardom, που μου δίνει ο lordelesar στο link αλλά πουθενά.Είναι όντως μακράν το καλύτερο ποιοτικά (συν του ότι ο δίσκος είναι αφαιρούμενος από του κουτί).Δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρεθεί.Αν το ψάχνεις ακόμα, πες μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.