Jump to content

Νέο DVD-ROM

Sanctuary

Recommended Posts

πρόσφατα πήρα το NEC-4550. φθηνο σχετικά και καλό κατά τη γνώμη μου (υποθέτω πως θες να είναι και writer...)

Εγώ αγόρασα πριν λίγο καιρό το παραπάνω liteon από το e-shop. Καταρχάς δεν είναι το 16P9S όπως λέει στο site αλλά το 16P9SV με 256KB buffer. Με modified firmware κάνει εκπληκτικά γρήγορο rip σε όλα τα DVD. Το πρόβλημα που έχω με το συγκεκριμένο drive είναι πως σε κάθε ταινία που βλέπω, η εικόνα κάνει "σπασίματα" αρκετά συχνά. Το πρόβλημα είναι βέβαιο ότι είναι του liteon, έχω διαβάσει και για άλλους με το ίδιο πρόβλημα. Προσωπικά δε βλέπω πολλές ταινίες οπότε δε με ενοχλεί. Όποτε θέλω να δω την κάνω rip στο σκληρό γιατί αλλιώς είναι πολύ εκνευριστικό.

Προσωπικά θα σου πρότεινα το Plextor PX-130A. Και γρήγορο στο rip (λίγο μόνο πιο αργό από το liteon), και σταθερότατο όταν βλέπεις ταινίες, και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Πιστεύω πως αξίζει τα 10 παραπάνω ευρώ.

Lite-On 16P9S επειδή διαβάζει ως 16x, με ανεπίσημο firmware, όλα τα dvd και όχι μόνο τα pressed SL, πράμα που το κάνει μόνο αυτό.

Δείτε εδώ

http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=134757&page=5&pp=25&highlight=16p9s

Το Plextor PX-130A δεν είναι της Plextor, αλλά BENQ 1650V OEM.

Στη σελίδα http://www.ihud.com/file.php?file=1128908425/TANE.rar μπορείτε να κατεβάσετε firmware για crossflashing PLEXTOR PX-130a με οποιδήποτε έκδοση firmware, σε BENQ DVP 1650V στην έκδοση TANE.

To firmware της Benq διαβάζει τα DL ως 10x και τα +/-R ως 12x.

Η νέα έκδοση firmware από την Benq δίνει δυνατότητα ελέγχου PI/PO με το Nero cd speed.

To firmware αυτό δεν κάνει έλεγχο συσκευής, οπότε μπορεί να περαστεί σε οποιαδήποτε συσκευή! Γι' αυτό προσέξτε σε ποιά συσκευή θα επιλέξετε να κάνετε flash

LG GDR8164B.

Αντικατέστησα με αυτό ένα Pioneer 107 πενταετίας. 20 ευρά από πλαίσιο.

Γρήγορο ripping και τα πάει και καλά με ταλαιπωρημένα (πολύ γρατζουνισμένα) νοικιασμένα dvd.

Plextor PX-130A εχω εγω και ειμαι γενικα ευχαριστημενος.. Το μονο προβλημα ειναι οτι ποτε-ποτε κατι παθαινει το πορτακι και οταν πατας το κουμπι για να ανοιξει ανοιγει πολυ γρηγορα αλλα μετα δεν κλεινει.. 2-3 φορες που μου το χει κανει κουναω με λιγη δυναμη το πορτακι και φτιαχνει.. αν συνεχισει παντως θα το κανω rma.

Αν και κάτοχος Plextor 130, θα σου πρότεινα να αγοράσεις κάποιο Pionner. Το plextor αργεί να διάβασει τα δισκάκια στην αρχή και μετά πέρνει φόραα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.