essediss Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2006 Επειδη το προηγουμενο τροφοδοτικο μου εκαψε (μητρικη,μνημη,σκληρο,καρτα γραφικων)δηλαδη σχεδον ολο τον υπολογιστη θελω αυτη την φορα να παρω ενα αξιοπιστο τροφοδοτικο.Μπορει να μου πει κανεις με απλα λογια τι χαρακτηριστικα πρεπει να εχει ενα καλο τροφοδοτικο και τι σημαινουν αυτα τα χαρακτηριστικα?
sa1901 Φεβρουάριος 1, 2006 #3 Φεβρουάριος 1, 2006 Μπορει να μου πει κανεις με απλα λογια τι χαρακτηριστικα πρεπει να εχει ενα καλο τροφοδοτικο Nα είναι Enermax.
gfa3 Φεβρουάριος 1, 2006 #4 Φεβρουάριος 1, 2006 Nα είναι Enermax. http://www.hexus.net/content/item.php?item=1359 Συμφωνα με το παραπανω καλυτερα να μην ειναι! Μηπως τελικα ειναι λιγο υπερτιμημενα? Οσο για τα κιουτεκια.....στυλατο μπαμ εγινε :040:
sonichaos_8088 Φεβρουάριος 1, 2006 #5 Φεβρουάριος 1, 2006 Τα χαρακτηριστικα που πρεπει να προσεξεις σε ενα τροφοδοτικο ειναι τα εξης1)Τα Watt (W) τα οποια ειναι η ισχυς που μπορει να δωσει το τροφοδοτικο2)Σταθεροτητα.. Κοιτα τους πινακες που αναγραφουν τις τιμές των εξόδων, δηλ την γραμμη +12,-12,+5,-5... και δες ποση αποκλιση εχουν γιατι οσο μικροτερη είναι τόσο σταθεροτερο ειναι το τροφοδοτικο3)Τσεκαρε τα molex (molex ειναι οι τυποι βυσματων που χρησιμοποιουνται στα τροφοδοτικα)για drives για ανεμιστηρες.4)Εγγυηση.Σχεδον ολες οι εταιριες δινουν 1-3 χρονια εγγυηση5)Η μαρκα.Με ενα φτηνο τροφοδοτικο υπαρχει μεγαλη πιθανότητα να "καει" οχι οτι με ένα ακριβο δεν υπαρχει αλλα ειναι πολυ μικροτερη. 6)Το βαρος.Ενα βαρυτερο τροφοδοτικο διαθετει μεγαλυτερο μετατροπεα, πιο χοντρα καλωδια, μεγαλύτερες ψυκτρες, και όλα παιζουν ρολο στο το κόστος αλλα και στην ποιότητα του τροφοδοτικού.
Stelaras Φεβρουάριος 1, 2006 #6 Φεβρουάριος 1, 2006 Να συμπληρωσω ... 1) Tα watt του τροφοδοτικου πρεπει να ειναι ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ σε μεγαλη θερμοκρασια . πχ 50 βαθμοι κελσιου . Οι περισσοτερες εταιριες αναφερουν watt σε 20 ή 30 βαθμους κελσιου. Για ψαξτε ποια εταιρια βαθμολογει στους 25 βαθμους ! Ενα τροφοδοτικο , οσο ζεσταινεται πεφτει η αποδοση του . Αν δηλαδη εχει 500W σε 25 βαθμους , στους 50 που ειναι μια λογικη θερμοκρασια για ενα τροφοδοτικο που δουλευει σε φορτιο μεσα σε ενα κουτι , μπορει ανετα να ειναι 400W . 2)Επισης ... μας ενδιαφερουν τα ΣΥΝΕΧΗ watt και οχι τα PEAK (maximum) . Ουτε αυτο το ξεκαθαριζουν οι περισσοτερες εταιριες . 3)Μας ενδιαφερει το efficiency του τροφοδοτικου . Ενα τροφοδοτικο εχει απωλειες. Εστω οτι τραβαει απο τον υπολογιστη 100W . Με τη σειρα του το τροφοδοτικο θα καταναλωσει περισσοτερο απο 100W απο το δικτυο της ΔΕΗ . Θα καταναλωσει 115W αν εχει 85% efficiency , οπως και 142W αν εχει 70% efficiency. Αυτο σημαινει δυο πραγματα . Οικονομια στο ρευμα και πιο κρυο τροφοδοτικο . 4) Σταθεροτητα οπως εγραψε και ο sonichaos . Οχι μονο στο τι μετραμε με ενα πολυμετρο , αλλα και ripple/noise(θορυβος) . Aν θελεις , διαβασε και αυτα : http://hardware.gotfrag.com/portal/story/29945/?spage=1 http://forums.overclockers.co.nz/showthread.php?s=&threadid=14881 http://www.pcpowercooling.com/technology/myths/ Αν εχω κανει γραψει κατι λαθος , ας με διορθωσει οποιος γνωριζει .
deadlock7 Φεβρουάριος 2, 2006 #7 Φεβρουάριος 2, 2006 Mακαρι να ερχονταν και στην χωρα μας ποιοτικα τροφοδοτικα σαν το δικο βρε Στελιο.Ουτε καν Seasonic δεν μπορω να βρω..οχι Pc power&cooling!
Stelaras Φεβρουάριος 2, 2006 #8 Φεβρουάριος 2, 2006 Seasonic εχει η computer data απο οτι εχω κοιταξει . Δεν ειναι και ασχημα , οπως και τα silverstone και τα akasa (550 & 650)
deadlock7 Φεβρουάριος 2, 2006 #9 Φεβρουάριος 2, 2006 Φυσικα οχι τα top μοντελα και σε τιμες που δεν συμφερουν.Παρατηρω βεβαια οτι η seasonic εχει τροφοδοτικα στο 80+ efficiency ,ενω οι silvestone,akasa ακομη οχι.Αναμενονται βεβαια..
Stelaras Φεβρουάριος 2, 2006 #10 Φεβρουάριος 2, 2006 Φυσικα οχι τα top μοντελα και σε τιμες που δεν συμφερουν.Παρατηρω βεβαια οτι η seasonic εχει τροφοδοτικα στο 80+ efficiency ,ενω οι silvestone,akasa ακομη οχι.Αναμενονται βεβαια..Δεν ξερω τι γινεται με αυτη τη λιστα . Δεν εχει το PCP&C 850W και το 1KW . Δυσκολευομαι παρα πολυ να πιστεψω οτι πεφτει κατω απο το 80% το efficiency τους για καποια συγκεκριμενα watt .
deadlock7 Φεβρουάριος 2, 2006 #11 Φεβρουάριος 2, 2006 Μπορεις να στειλει mail να σου φυγει και η απορια..παντως κατι μου λεει πως αργει πολυ να ανανεωθει πραγματι!
Hemispasm1442169066 Φεβρουάριος 2, 2006 #12 Φεβρουάριος 2, 2006 Απο οσο γνωριζω η νεα σειρα της Akasa θα εχει efficiency γυρω στο 75%
deadlock7 Φεβρουάριος 2, 2006 #13 Φεβρουάριος 2, 2006 Δικιο εχεις.Για την silverstone παντως το νεο μοντελο ειναι >80%.Το μονο κακο ειναι οτι εχει active-pfc 0.95,ενω τα seasonic,pc p&c 0.99.
essediss Φεβρουάριος 2, 2006 Author #14 Φεβρουάριος 2, 2006 Σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας αλλα μηπως μπορειτε να μου πειτε τι κανουν τα παρακατω: Three protective functions are available: UVP (Under Voltage Protection), OCP (Over Current Protection) and OPP (Over Power Protection).Six alarm functions are available: RCP (Reverse Connection Protection) alarm, OPP (Over Power Protection) alarm, OVP (Over Voltage Protection) alarm, OCP (Over Current Protection alarm, OHP (Over Heat Protection) alarm and UVP (Under Voltage Protection) alarm.Και γενικοτερα τετοιοι χαρακτηρισμοι?
DVD_GR Φεβρουάριος 2, 2006 #15 Φεβρουάριος 2, 2006 προστασια υποταση,υπερτασης,και υπερκαταναλωσης ισχυος.ειδοποιηση αναποδης συνδεσμολογιας,μερικα αλλα ειναι ιδια,υπερθερμανσης...γενικως οτι πληρωσεις παιρνεις παρε κατι καλο μην λυπηθεις τα $.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.