Zakkorn Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2006 Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό τμήμα για το προβλημα μου αλλά δεν ήξερα σε ποιο άλλο να το βάλω.Έχω μια DFI Expert και παίρνει ρεύμα από ένα Enermax Liberty 620W. Ωραία θα μου πείτε ως εδώ και που είναι το πρόβλημα.Σύμφωνα με smartguardian και everest η +12V γραμμή μου δίνει σε idle 11.88 - 11.93 και σε full load (καρτας γραφικων) 11.7Σύμφωνα με το Sandra τα παραπάνω γίνονται 11.63 και 11.4 αντίστοιχα.Σε διάφορα review του τροφοδοτικού είχα δει ότι δίνει 12 σε idle και 12+ σε load.H expert έχει και μια επιλογή να βάλεις μια FFD γραμμη δίπλα στο PCIx ώστε να το κάνεις πιο stable (προτινόμενο σε SLI).Το έβαλα εγώ και μου ανέβασε κατά 0.04-0.06 την τάση. Πάλι όμως δεν είμαι εκεί που θα περίμενα.Τα volt αυτά είναι φυσιολογικά ή όντως κάτι τρέχει με το M/B ή το τροφοδοτικό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Φεβρουάριος 1, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 Το προτεινομενο ειναι να μετρησεις με πολυμετρο πανω στα molex .Με την expert που εχω , οι μετρησεις που μου δινει ειναι 12,16V , ειτε idle ειτε full load.Το πολυμετρημενο ρευμα ειναι στα 12.34V . Αρα περιπου 0.16V αποκλιση .Αν σου δειχνει 11.7V , οντως ειναι χαμηλο . Απο 2 expert που εχω δει , εχουν μια μικρη αποκλιση οπως και η δικη μου . Αρα να υποθεσω οτι καπου εκει πρεπει να ειναι και η δικια σου. Οποτε ισως και να εχεις 12V full load . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 1, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 Δηλαδή εσυ τις μετρήσεις τις πήρες από πολύμετρο?Αν ναι, στα προγράμματα που ανέφερα σου γράφουν πεσμένα volt σε σχέση με του πολύμετρου?Και μια noob ερώτηση... πως μετράς μια 12V με πολύμετρο? :040: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Φεβρουάριος 1, 2006 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 Δηλαδή εσυ τις μετρήσεις τις πήρες από πολύμετρο?Αν ναι, στα προγράμματα που ανέφερα σου γράφουν πεσμένα volt σε σχέση με του πολύμετρου?Και μια noob ερώτηση... πως μετράς μια 12V με πολύμετρο? :040:Oπως εγραψα παραπανω , στα προγραμματα διαβαζω 12.16V idle/full load. Με πολυμετρο 12.33-12.34V σταθεροτατα οτι και να κανω .Για να μετρησεις με πολυμετρο , κανε το εξης .Παρε ενα molex (βυσματακι 4απινο) σαν αυτα που μπαινουν στα DVD .Αυτο εχει 4 καλωδιακια . Κιτρινο , κοκκινο , και δυο μαυρα.Το κιτρινο ειναι το +12V . To κοκκινο το +5V και τα μαυρα ειναι ground .Με το πολυμετρο , βαζεις τον κοκκινο ακροδεκτη στο κιτρινο του molex , και το μαυρο ακροδεκτη σε ενα απο τα 2 μαυρα πινακια του molex.Οποτε μετρας τη +12V γραμμη . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 1, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 OΚ ευχαριστώ.Μένει να βρω ένα πολύμετρο :116: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Φεβρουάριος 1, 2006 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 Σε μαγαζια οπως αυτα στην Δωδεκανησου εχει καποια φτηνα πολυμετρα με 5-7 ευρω. Σε καλυπτουν αυτα. Οταν θα μετρας θα επιλεξεις συνεχομενη ταση DC με κλιμακα πανω απο 12V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 1, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 Ευχαριστώ Kallileo.Μια άλλη ερώτηση που τώρα μου ήρθε.Με το πολύμετρο θα μετρήσω τα volt που μου δίνει το PSU, ναι αλλά το θέμα είναι πόσα volt δίνει η M/B στην κάρτα γραφικών πχ.Ή είναι το ίδιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Φεβρουάριος 1, 2006 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 Το θεμα ειναι να δεις πως συμπεριφερεται το τροφοδοτικο υπο πιεση.Οταν εχεις την καρτα σε load τραβαει περισσοτερο ρευμα και γι'αυτο πεφτει η 12βολτη του τροφοδοτικου σου.Οποτε οταν παρεις πολυμετρο καλο ειναι να εχεις το μηχανημα σε load με καποιο προγραμμα(πχ s&m,3dmark,κλπ) για να δεις αν οντως εχεις προβλημα ή το smartguardian δειχνει βλακειες.Προσωπικα νομιζω το δευτερο,αφου σε ολες τις dfi δειχνει χαμηλοτερο της κανονικης τασης.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 1, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 Τελικά πήγα Praktiker και πήρα ενα πολύμετρο. Τώρα μόλις μέτρησα. Οπότε σε idle μου βγάζει 12.15V και σε full load κάρτας γραφικών 12.7-12.8 Τελικά το PSU μου, δίνει χαμηλούτσικο σε σχέση με το 12.33 του δικού σου. Όμως το ερώτημά μου είναι το M/B πόσο δίνει στις συσκευές? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Φεβρουάριος 1, 2006 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 Μαλλον εννοεις 11.7-11.8 σε load.Καλα μην συγκρινεις το τροφοδοτικο σου με του Στελιου,γιατι ειναι σιγουρο οτι θα χασεις! Το θεμα δεν ειναι ποσο δινει το τροφοδοτικο στις συσκευες σου,αλλα αν αυτο το ρευμα που δινει ειναι σταθερο.Οσο περισσοτερο πιεζεται,τοσο το χειροτερο και γι'αυτο προτεινεται να μην πεφτει κατω απο 11.5ν.Ποσο καταναλωνει η καθε συσκευη μπορεις να το δεις στις προδιαγραφες τους.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 1, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 Μαλλον εννοεις 11.7-11.8 σε load.Καλα μην συγκρινεις το τροφοδοτικο σου με του Στελιου,γιατι ειναι σιγουρο οτι θα χασεις! Το θεμα δεν ειναι ποσο δινει το τροφοδοτικο στις συσκευες σου,αλλα αν αυτο το ρευμα που δινει ειναι σταθερο.Οσο περισσοτερο πιεζεται,τοσο το χειροτερο και γι'αυτο προτεινεται να μην πεφτει κατω απο 11.5ν.Ποσο καταναλωνει η καθε συσκευη μπορεις να το δεις στις προδιαγραφες τους.. Γιατί ακόμα λιγότερο απο αυτό που μέτρησα? Ας πούμε ότι είναι όντως 11.7 σε full load είναι αρκετό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Φεβρουάριος 1, 2006 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 Σε Load πεφτει η 12αρα γι'αυτο ειπα οτι μαλλον κανεις λαθος.Aν δεν εχεις προβληματα τοτε ειναι αρκετο.Αν ομως κανεις oc ή βαλεις κι αλλα πραγματα ισως να μην ειναι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 1, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 Αφού σε full load έγραψα ότι έχω σύμφωνα με το πολύμετρο 12.07-12.08 γιατί λες 11.7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Φεβρουάριος 1, 2006 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 Αφού σε full load έγραψα ότι έχω σύμφωνα με το πολύμετρο 12.07-12.08 γιατί λες 11.7?δίοτι μάλλον εγραψες λαθος...Τελικά πήγα Praktiker και πήρα ενα πολύμετρο.Τώρα μόλις μέτρησα. Οπότε σε idle μου βγάζει 12.15V και σε full load κάρτας γραφικών 12.7-12.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 1, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 oops sorry τώρα το είδα :079: Γράψτε λάθος ρε παιδιά μη βαράτε. :089: Anyway...Η ερώτηση παραμένει, το m/b τρώει βολτ και δίνει σύμφωνα με το smartguardian και το everest 11.7 σε full load?Ή τα προγράμματα δεν ξέρουν τι λένε?Και η άλλη ερώτηση... Ας πούμε ότι όντως το m/b μου δίνει 11.7, είναι αρκετό ώστε να overclockάρω και την κάρτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Φεβρουάριος 1, 2006 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 Zakkorn , η πτωση απο 12.15 στα 12.07 ειναι φυσιολογικη . Δεν ξερω ποια ειναι η ακριβης συνθεση του μηχανηματος σου , αλλα με μια γρηγορη ματια στην υπογραφη σου θα ελεγα οτι ειναι φυσιολογικη .Το τροφοδοτικο δινει την ιδια ταση σε ολες τις συσκευες . Αντε να υπαρχει μια αποκλιση του 0.01-0.02V αναμεσα στις 2 12αρες που εχει το enermax.Στην ουσια αυτο που μετρησες στα molex ειναι η ταση που παιρνουν οι συσκευες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Φεβρουάριος 1, 2006 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 oops sorry τώρα το είδα :079: Γράψτε λάθος ρε παιδιά μη βαράτε. :089: Anyway... Η ερώτηση παραμένει, το m/b τρώει βολτ και δίνει σύμφωνα με το smartguardian και το everest 11.7 σε full load? Ή τα προγράμματα δεν ξέρουν τι λένε? Και η άλλη ερώτηση... Ας πούμε ότι όντως το m/b μου δίνει 11.7, είναι αρκετό ώστε να overclockάρω και την κάρτα? Τα προγραμματα ξερουν τι λενε . Αυτο που διαβαζουν απο τους σενσορες .... Οι σενσορες δεν ξερουν τι λενε ! Αν ειχες 11.7V πολυμετρημενα θα ηταν χαμηλο για overclocking . Μπορει να μη σου παρουσιαζει προβληματα για καθημερινη χρηση . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Φεβρουάριος 1, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 OK χαίρομαι με αυτό που είπες ότι δηλαδή αυτό που μέτρησα είναι αυτό που παίρνουν οι συσκευές. Άρα όντως είμαι 12+ :038: Ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά. :050: @Stelaras: Μετά την παρατήρηση του Deadlock7 πρόσεξα το PSU σου. Αυτήν την μάρκα ήθελα να πάρω αλλά όταν είδα ότι κάνει 300+ ευρώ το 510W άλλαξα δρόμο. Πόσο μάλλον το 1ΚW που έχεις. Αλλά σίγουρα είναι η κορυφή με διαφορα απ'τις άλλες μάρκες :098: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Φεβρουάριος 1, 2006 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2006 @Stelaras: Μετά την παρατήρηση του Deadlock7 πρόσεξα το PSU σου. Αυτήν την μάρκα ήθελα να πάρω αλλά όταν είδα ότι κάνει 300+ ευρώ το 510W άλλαξα δρόμο. Πόσο μάλλον το 1ΚW που έχεις. Αλλά σίγουρα είναι η κορυφή με διαφορα απ'τις άλλες μάρκες :098: Θυμαμαι τη συζητηση που ειχαμε κανει. Eιναι κορυφη τα συγκεκριμενα ! Μετα απο λιγες μερες το αγορασα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.