natural_sgf Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31, 2006 Λοιπόν, εδώ και αρκετό καιρό έχω διαπιστώσει ότι το nforce 4 chipaki μου υπερθερμαίνεται αρκετά ..και με το αρκετά εννοώ 70 βαθμούς κελσίου. Η θερμοκρασία έχει μετρηθεί με SiSoftware Sandra Professional 2005.SR2a καθώς και με το speedfan.Όπως είναι λογικό λοιπόν ,τη ψήκτρα της nforce δε μπορώ ούτε καν να την ακουμπήσω...Ωστόσο, πρόβλημα από αυτό δεν έχω διαπιστώσει καθώς ο υπολογιστής κλείνει μια φορά το μηνά και λειτουργεί χωρίς προβλήματα( νομίζω ,δηλαδή). Η ερώτηση είναι η ακόλουθη :να αρχίσω να ανησυχώ και να ψάχνομαι για μια καλή και πανάκριβη ψήκτρα ή μήπως οι θερμοκρασίες αυτές είναι φυσιολογικές για το εν λόγω chipset.Έχω ακούσει ότι ανεβάζει θερμοκρασίες αλλά δε γνωρίζω και πολλά....Και για του λόγου το αληθές,παραθετω 2 screenshots.http://i29.photobucket.com/albums/c2...speedfan70.jpghttp://i29.photobucket.com/albums/c2...f/sandra70.jpgεδω παρουσιαζεται ενα παρομοιο προβλημα με αυτο που αντιμετωπιζω εγω...http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/gak8nultrasli/4.htmlεκανα αυτο που εκαναν εκεινοι-εβαλα και γω arctic silver(αυτο που πουλανε τα multirama) χωρις ομως να καθαρισω το chipset(το εβαλα απο πανω..).Η θερμοκρασια δεν αλλαξε ουτε στο ελαχιστο..παρεμεινε ιδια..το "περιεργο" ειναι οτι εμενα το συστημα μου δουλευει μια χαρα...δεν εχει κολλησει ποτε..παιδια,βοηθηστε με...τι να κανω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
madg1442169081 Ιανουάριος 31, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2006 θα επρεπε να το καθαρισεις πολυ καλα πριν βαλεις την καινουρια παστα!θα δεις διαφορα αν το κανεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
natural_sgf Ιανουάριος 31, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2006 οκ,με τι να το καθαρισω;να το ξυσω..;υπαρχει κανα υγρο η τιποτα τετοιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Braveheart1980 Ιανουάριος 31, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2006 οκ,με τι να το καθαρισω;να το ξυσω..;υπαρχει κανα υγρο η τιποτα τετοιο;Δε θα ελεγα να το ξυσεις με κατι αιχμηροΠροσπαθησε με καποιο πανακι γυαλιων , σιγα ηρεμα και μεθοδικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Ιανουάριος 31, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 31, 2006 Καθαρισε με βενζινη καθαρισμου πανω σε λιγο χαρτι-πανι-μπαμπακι (διαλεξε εσυ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Φεβρουάριος 3, 2006 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2006 H gigabyte λέει ότι το chipset δεν έχει πρόβλημα μέχρι και 105 βαθμούς!βέβαια δεν σημαίνει ότι θα το αφήσουμε να τους φτάσει - αν δεν κάνεις Overclocking δεν έχεις πρόβλημα, αλλά και χωρίς να βάλεις extra ρεύμα στο chipset, φτάνει άνετα 320ΗΤΤ εγώ δεν το πείραξα καθόλου... μιας και ζεσταίνεται πολύ, σημαίνει ότι γίνεται επαγωγή θερμότηταςαπλά έχω και έναν πλαινό (χαμηλόστροφο) ανεμιστήρα στο κουτί που κάνει δουλειά, αλλά και στο σημείο που είναι, δροσίζεται και από τον μπροστινό ανεμιστήραπάντως μην σε τρομάζουν οι 70 βαθμοί... έως τώρα δεν έχω δει κανένα σημάδι αστάθειας και έχει φτάσει και 74 βαθμούς στα stress tests χωρίς να κολλήσει τίποτα(και αυτά, ΑΝ διαβάζονται σωστά οι θερμοκρασίες...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
natural_sgf Φεβρουάριος 4, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2006 οκ,ευχαριστω πολυ παιδια..@kbilly13@μπορεις να ποσταρεις κανα λινκ σχετικο..(να δω τι ακριβως λεει gigabyte).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Φεβρουάριος 4, 2006 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2006 Απάντηση από την Gigabyte σε σχετικό ερώτημα:"Meanwhile, based on chipset spec., the max. temp is 105 degree. Just for your information." Link to comment Share on other sites More sharing options...
baglamas1442169139 Φεβρουάριος 5, 2006 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2006 kbilly13, που εισαι αγόρι μου, καιρό έχουμε να κάνουμε καμμιά μάχη στους dfiαδες.gigabyte κια ξερό ψωμί :030: το δικό μου το πήρε ο γιός μου και κατέληξα με ενα asus ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Φεβρουάριος 5, 2006 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 5, 2006 που είσαι ρε άνθρωπε?!αυτό δεν ήταν "μάχη" - είχες να κάνεις με τις "ορδές των βαρβάρων"! :040:αν και όσα είχαμε πει τα βλέπουν τώρα μπροστά τους - δεν έχει νόημα πλέον η αντιπαράθεση, έχουν ηρεμήσει τα πράγματα, και σε αυτό το forum τουλάχιστον δεν υπάρχει πρόβλημα - μια χαρά τα πάμε, με σεβασμό στις επιλογές του καθενός χωρίς ειρωνίες, υπερβολές, "ξερόλες" κτλ... είμαστε μια καλή παρέα(θυμάσαι την K8ns pro που την χαρακτήριζαν -οι "guru"- p.o.s? - την έχω ακόμα ρε φίλε - αντέχει ακόμα, από 7/2004 στα όρια, είχε φάει και volt mods, και παίζει τώρα 275 1:1 1Τ με 2*512 trancend ddr/400 uccc - Θηρίο!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.