Jump to content

ASUS P5WD2 premium wifi-tv

cronos

Recommended Posts

Σκέφτομαι να πάρω ένα καινούργιο pc-άκι και μου 'χει κολλήσει η συγκεκριμένη mobo. H απλή WD2 premium είναι πολύ καλό κομμάτι περιλαμβάνοντας ό,τι χρειάζομαι αυτή τη περίοδο αλλά και ό,τι θα χρειαστώ μελλοντικά. Η τιμή της με ΦΠΑ ειναι περίπου 220 ευρώ.

Η έκδοση με το wifi-tv περιλαμβάνει και μία extra pci κάρτα η οποία έχει υποστήριξη wifi αλλά και tv-tuner. Το tv-tuner μάλιστα υποστηρίζει και την λήψη ψηφιακού σήματος (πχ τα νέα κανάλια της ΕΡΤ). Η τιμή της όμως είναι στα 355 ευρώ.

Την έχει δοκιμάσει κανένας σας? Αξίζει τα χρήματά της? 'Η να πάρω την απλή με τα 220 ευρώ και να χτυπήσω κάποια στιγμή μελλοντικά ένα ξεχωριστό TV-Tuner?

Φίλε μου έχω ακούσει τα άπειρα. Να την πάρεις είναι καλή, να μην την πάρεις είναι ακριβή. Επειδή στο Πλαίσιο απ'όπου θα πάρω το νέο μου σύστημα δεν έχω δεί καμιά καλύτερη κάρτα τηλεόρασης η οποία να έχει ταυτόχρονα και ψηφιακό δέκτη, είπα να προτιμήσω την συγκεκριμένη που είναι δύο σε ένα. Το ερώτημά μου είναι αν υπάρχει κάποιος, ο οποίος να την έχει δουλέψει την συγκεκριμένη έκδοσης της mobo (έκδοση wifi-tv) και αν πράγματι αξίζει τα λεφτά της.

BTW. vdroop ??? Sorry αλλά είμαι παντελώς άσχετος από overclocking.

Μέχρι τον 950 δεν έχει πρόβλημα με ένα Bios update. Τώρα για νεότερους βλέπουμε.

Δε το ήξερα οτι το 955x μπορει να υποστηρίξει τους 9xx. Το 955x δεν υποστηριζει 65nm επεξεργαστες. Παντως απο οτι βλεπω δεν αρκει μονο bios update αλλα θελει και συγκεκριμενο revision του motherboard.

Στην θέση σου θα έπαιρνα την απλή. Καλά θα κάνεις αν πας για την Wifi-TV να κατεβάσεις το manual και να βεβαιωθείς ότι η εν λόγο κάρτα WiFi-TV ΜΠΟΡΕΙ να δουλέψει και με άλλες μητρικές.

Αν όχι τότε καλύτερα να πάρεις την απλή.

Στην θέση σου θα έπαιρνα την απλή. Καλά θα κάνεις αν πας για την Wifi-TV να κατεβάσεις το manual και να βεβαιωθείς ότι η εν λόγο κάρτα WiFi-TV ΜΠΟΡΕΙ να δουλέψει και με άλλες μητρικές.

Αν όχι τότε καλύτερα να πάρεις την απλή.

Φίλε μου το έχω κατεβάσει το manual και το έχω ξεσκίσει όσον αφορά τί περιλαμβάνει. Το αν θα δουλεύει ή όχι με άλλες mobo, αυτό δε το γνωρίζω, αλλά πρόκειται για μία απλή PCI κάρτα, δε βλέπω το λόγο να μην δουλεύει αλλού. Καλά εγώ δεν πρόκειται να αγοράσω την συγκεκριμένη mobo και να πάω να βάλω την PCI σε άλλο μοντέλο.

Το ερώτημά μου είναι αν έχει δοκιμάσει κάποιος να κάνει λήψη DVB-T σήματος από τα νέα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ. Στο manual λέει ότι έχει DVB-T είσοδο και μπορεί πράγματι να κάνει λήψη ψηφιακού σήματος. Αλλά διάβασα στα FAQ της ASUS για την εν λόγω mobo, ότι σε μερικές περιοχές του κόσμου, επειδή δεν εκπέμπεται ψηφιακό σήμα, πηγαίνει έκδοση της οποίας το tv tuner έχει μόνο αναλογικό δέκτη. Στο πλαίσιο που έχω ρωτήσει δε ξέρουν την τύφλα τους ("Αλήθεια έχει κάρτα τηλεόρασης? Δε το ήξερα?"). Είναι κρίμα να δώσω 100 ευρώ παραπάνω και να μείνω με έναν αναλογικό δέκτη μόνο. (ένα από τους λόγους που θέλω την συγκεκριμένη έκδοση είναι ο ψηφιακός δέκτης)

Στο manual του tv tuner την Ελλάδα την έχουν να εκπέμπει σε SECAM σύστημα, και βέβαια δε γίνεται καν λόγος για DVB-T.

Τελικά Ge-foce (τζίφος) ο ψηφιακός δέκτης στην PCI καρτούλα. Ρώτησα στο πλαίσιο και στην αρχή μου είπε ότι δεν ήξερε. Στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο ο τεχνικός στο άτομο που εισάγει τις ASUS στην ελλάδα και επιβεβαίωσε ότι δεν έχει ψηφιακό δέκτη. Ευτυχώς που μου'κοψε και κοίταξα τα FΑQ της ASUS για την εν λόγω mobo όπου αναφέρει ότι σε μερικές χώρες που δεν εκπέμπουν ψηφιακό σήμα (βλέπε ελλάδα) πηγαίνουν mobo χωρίς τον ψηφιακό δέκτη. Τώρα τα ενδεχόμενα είναι δύο. Ή πράγματι δεν έχει ψηφιακό δέκτη ή δεν ξέρουν τί τους γίνεται. Με αυτή την αβεβαιότητα δεν πρόκειται να διαθέσω 135 ευρώ παραπάνω σε σχέση με την απλή premium για κάτι που δεν καλύπτει τις ανάγκες μου. Οπότε το κόβω να παίρνω την απλή WD2 premium ή να στρέψω την προσοχή μου στην WD2-E premium και στη συνέχεια να πάρω ένα ξεχωριστό tv tuner με ψηφιακό δέκτη. Μου είπαν μάλιστα ότι μέσα στην εβδομάδα θα φέρουν στο πλαίσιο έναν της Aver media. Θα δούμε.

Μην την παρεις γιατι και εγω την εχω αλλα μου εχει παρουσιασει προβλημα με το plextor 716sa και θα σου παρουσιασει με οποιοδηποτε sata optical drive. και εχω προσπαθησει να το λυσω με bios update αλλα τιποτα αν και λεει οτι λυνεται.

Καλά ότι δε θα τη πάρω αυτό είναι σίγουρο. Είμαι μεταξύ της απλής P5WD2 Premium και της P5WD2 Ε Premium. Αλλά ρε ****το και οι δύο, διάβασα στο forum της ASUS, έχουν τα απίστευτα προβλήματα. Δηλαδή πρέπει να συνδέσεις τις συσκευές με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, σε πολύ συγκεκριμένες εισόδος. Επίσης δε με ενδιαφέρει sata optical drive, αλλά IDE. Θα δούμε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.