Jump to content

Prime 95

alexkhr

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

asus a8n sli premium

athlon 62 x2 3800

2x512 geil ultra-x (2-2-2-5 με 2.85 V)

6600 gt

thermaltake purepower 680watt

maxtor 250GB sata-2 16mb cache

Δεν έχω κάνει oc αλλά όταν πάω να τρέξω prime95 μου βγάζει πρόβλημα.

Όταν τρέχω super pi 32ΜΒ άλλες φορες ολοκληρώνει την διαδικασία και άλλες όχι βγάζοντας μήνυμα NOT EXACT IN ROUND.

Αν πάω να τρέξω και τα δύο τότε το pi σταματάει βγάζοντας το ίδιο μήνυμα με παραπάνω.

Έχετε κάποια λύση να προτείνετε??

memtest έτρεξα για 12 ώρες (περίπου) και δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα.

Αν όμως φταίνε τα timings τι timings να βάλω για να δοκιμάσω. Υποτίθετε πως αυτές οι μνήμες είναι δοκιμασμένες για 2-2-2-5. Αν δεν μπορούν να τρέξουν σε αυτά τότε μήπως είναι ελαττωματικές??

Μόλις παρατήρησα και το άλλο κουλό!! Ενώ στο bios έχω ρυθμισει την μνήμη με timings 2-3-2-5 στο cpu-z βλέπει 2-2-2-5!!!

Ποιό απο τα δύο είναι το σωστό???

πόσο ρεύμα δίνεις στις μνήμες?

2.85V έδωσα το μέγιστο που υποστηρίζουν σύμφωνα με το site της geil.

οι μνήμες σου φταίνε.......

εφόσον δεν σου βγάζει 32μ κάποιες φορές, πρέπει είτε να δώσεις λίγο ρευματάκι παραπάνω στις μνήμες (π.χ 2.9) είτε να χαλαρώσεις τα timings, γιατί μπορεί ο IMC του χ2 σου να μην σηκώνει πολλά πολλά.....

οι μνήμες σου φταίνε.......

εφόσον δεν σου βγάζει 32μ κάποιες φορές, πρέπει είτε να δώσεις λίγο ρευματάκι παραπάνω στις μνήμες (π.χ 2.9) είτε να χαλαρώσεις τα timings, γιατί μπορεί ο IMC του χ2 σου να μην σηκώνει πολλά πολλά.....

Μα δεν έχω κάνει o/c!!! Και οι μνήμες δεν θα έπρεπε να παίζουν χαλαρά στα 2-2-2-5??? Συμφωνα πάντα με την geil. Αν δώσω 2.9 μήπως τις κάψω??? Γιατί στο site γράφει 2.6 έως 2.85!

...

Όταν τρέχω super pi 32ΜΒ άλλες φορες ολοκληρώνει την διαδικασία και άλλες όχι βγάζοντας μήνυμα NOT EXACT IN ROUND.

....

Πόσα MB ελεύθερα έχει ο σκληρός που το έχεις βάλει? Ανμ έχει τιγκάρει ο σκληρός και δεν έχει να φτιάξει τα temp files του δεν το βγάζει... Τι θερμοκρασίες έχεις?Volt?

Πόσα MB ελεύθερα έχει ο σκληρός που το έχεις βάλει? Ανμ έχει τιγκάρει ο σκληρός και δεν έχει να φτιάξει τα temp files του δεν το βγάζει... Τι θερμοκρασίες έχεις?Volt?

Ο δίσκος έχει καμια 100GB ελεύθερα.

Σε full load η cpu 44 βαθμούς. Όλες οι τάσεις είναι στα default εκτός απο τις μνήμες που είναι 2.85ν.

Βάλε διαιρέτη (προς τα κάτω) στις μνήμες...και ξανατρέξε τα τέστ.

Αν σου ξαναβγάλει error...τότε δώσε λίγο παραπάνω Vcore στον επεξεργαστή σου...και ξαναδοκίμασε.

Αν δέν σου βγάλει error ...τότε χαλάρωσε τα settings των μνημών ή δώστους λίγο παραπάνω τάση.

Δοκίμασε με Windows memtest...και τουλάχιστον μέχρι το 1000%

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.