mixmavros Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30, 2006 Παιδιά καλημέρα.Έχω το σύστημα που βλέπετε παρακάτω, μαζί με 4 ανεμιστήρες και επιπλέον με 3ετή εγγύηση απ' το πλαίσιο (έχει μείνει περίπου η μισή).Τον πρωτο καιρό που το 'χα πάρει έβλεπα απ τα bios τρελές θερμοκρασίες, κάπου 95 κελσίου. Το επέστρεψα, μου 'παν φταίει η CPU, την άλλαξαν (ειπαν) και όλα καλά. Κάποιοι άλλοι που ρώτησα μου παν είτε ότι φταίει το κουτί που έχω, είτε ότι είναι φυσιολογικές θερμοκρασίες καθώς οι prescott ζεσταίνονται.Τώρα εγώ βλέπω συστήματα να λειτουργούν με θερμοκρασία CPU στους 40 κελσίου (ενώ εμένα πάει ακόμα μέχρι και 95) και αναρωτιέμαι... Είναι φυσιολογικό αυτό;; Είναι ασφαλές;; :086:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις προκαταβολικά!!!
cakrit1442169096 Ιανουάριος 30, 2006 #2 Ιανουάριος 30, 2006 Καταρχην θα πρέπει να μετρήσεις την θερμοκρασία με κάποιο εξωτερικό θερμόμετρο γιατί μόνο αξιόπιστες δεν είναι οι ενδέιξεις στο bios. Από εκει και εμπρός εφόσον πράγματι έχεις τέτοιες θερμοκρασίες, και το μηχάνημα είναι εντος εγγύησης, μπορείς να το πας και να τους πεις "ή θα δουλεύει σε normal θερμοκρασίες ή αλλάξτε το." Αυτό φυσικά εφόσον είναι όλο το μηχάνημα από το κατάστημα και όχι δικια΄σου συναρμολόγηση.Γενικός καταντάει σπαστικό στο after sales να σε πηγαινοφέρνουν 50 φορές μέχρι να βρουν το πρόβλημα.Πάντος πρέπει να μετρήσεις την πραγματική θερμοκρασία πριν κάνεις οτιδήποτε.
mixmavros Ιανουάριος 30, 2006 Author #3 Ιανουάριος 30, 2006 Εννοείς μήπως έχουν πρόβλημα οι αισθητήρες??? Γιατί και στο MBM5 ιδιες θερμοκρασίες μου ανεβάζει...Και κάτι τελευταίο: Ποιές είναι οι φυσιολογικές θερμοκρασίες???
Evolution_R Ιανουάριος 30, 2006 #4 Ιανουάριος 30, 2006 Για τους prescott ναι οι θερμοκρασιες ειναι αυξημενες >45-50 βαθμους τις περισσοτερες φορες και ο δικος μου εχει χτυπησει κατι εξωτικες θερμοκρασιες τις ταξεως των πραγματικων 80 βαθμων παλιοτερα.Τωρα για το αν πραγματι ειναι 95 βαθμοι μαλλον δυσκολο το κοβω, για δοκιμασε να ακουμπησεις την ψυκτρα με τα δαχτυλα σου αν οντως ειναι 95 θα ζεματαει.Αν οχι υπαρχει λαθος ενδειξη.Και απο κει και περα μπορει να ειναι σφαλμα των αισθητηρων, να μην εχεις πατησει καλα η ψυκτρα πανω στην cpu η να εχεις πεσει σε προβληματικη cpu.
Aramil Ιανουάριος 30, 2006 #5 Ιανουάριος 30, 2006 Aπλά δεν είναι η πραγματική θερμοκρασία σου.Να μετράς με ηλεκτρονικό θερμόμετρο καλύτερα.Σκέψου λογικά,αν ήταν 94 βαθμοί το πιο πιθανόν θα ήταν το PC σου να είχε κλεισει.
mixmavros Ιανουάριος 30, 2006 Author #6 Ιανουάριος 30, 2006 Και τι να κάνω δλδ άμα φταίνε οι αισθητήρες?? Μπορούν να τους αλλάξουν μόνο αυτούς?? Την άλλη φορά προσπαθούσαν να με πείσουν να αγοράσω κι αλλο ανεμιστηράκι!! :119:
cakrit1442169096 Ιανουάριος 30, 2006 #7 Ιανουάριος 30, 2006 δεν προκειτε να αγορασεις τπτ παραπανω. το οτι ανεβαζει θερμοκρασια σημαινει οτι επρεπε να εχει κι αλλο ανεμιστηρακι απο την συναρμολογηση... Αυτό το λεώ για αυτο που σου ειπαν. Για sensora ισως αν μπορεις να βρεις front panel δανεικο απο καποιο φίλο.. τα πιο πολλα εχουν αισθητηρες.
St3r Ιανουάριος 30, 2006 #8 Ιανουάριος 30, 2006 Αυτα που ειπαν τα παιδια πιο πανω+ Eλενξε αν τα τεσσερα κλιψακια της ψυχτρας ειναι καλα "ζουπιγμενα" στη ΜΟΒΟ σου. Δοκιμασε και με ανοιχτο κουτι, ανοιχτα πλα'ι'να και ανοιχτο top καπακι ιδιεταιρα το τελευταιο αφου ο θερμοτερος αερας φευγει προς τα πανω...Αμα κανεις ολ αυτα και οι θερμοκρασιες σου δεν ειναι κατω απο 58C , η CPU εχει προβλημα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.