Jump to content

Θερμοκρασία >90 Κελσίου!!

mixmavros

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλημέρα.

Έχω το σύστημα που βλέπετε παρακάτω, μαζί με 4 ανεμιστήρες και επιπλέον με 3ετή εγγύηση απ' το πλαίσιο (έχει μείνει περίπου η μισή).

Τον πρωτο καιρό που το 'χα πάρει έβλεπα απ τα bios τρελές θερμοκρασίες, κάπου 95 κελσίου. Το επέστρεψα, μου 'παν φταίει η CPU, την άλλαξαν (ειπαν) και όλα καλά. Κάποιοι άλλοι που ρώτησα μου παν είτε ότι φταίει το κουτί που έχω, είτε ότι είναι φυσιολογικές θερμοκρασίες καθώς οι prescott ζεσταίνονται.

Τώρα εγώ βλέπω συστήματα να λειτουργούν με θερμοκρασία CPU στους 40 κελσίου (ενώ εμένα πάει ακόμα μέχρι και 95) και αναρωτιέμαι... Είναι φυσιολογικό αυτό;; Είναι ασφαλές;; :086:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις προκαταβολικά!!!

Καταρχην θα πρέπει να μετρήσεις την θερμοκρασία με κάποιο εξωτερικό θερμόμετρο γιατί μόνο αξιόπιστες δεν είναι οι ενδέιξεις στο bios. Από εκει και εμπρός εφόσον πράγματι έχεις τέτοιες θερμοκρασίες, και το μηχάνημα είναι εντος εγγύησης, μπορείς να το πας και να τους πεις "ή θα δουλεύει σε normal θερμοκρασίες ή αλλάξτε το." Αυτό φυσικά εφόσον είναι όλο το μηχάνημα από το κατάστημα και όχι δικια΄σου συναρμολόγηση.

Γενικός καταντάει σπαστικό στο after sales να σε πηγαινοφέρνουν 50 φορές μέχρι να βρουν το πρόβλημα.

Πάντος πρέπει να μετρήσεις την πραγματική θερμοκρασία πριν κάνεις οτιδήποτε.

Εννοείς μήπως έχουν πρόβλημα οι αισθητήρες??? Γιατί και στο MBM5 ιδιες θερμοκρασίες μου ανεβάζει...

Και κάτι τελευταίο: Ποιές είναι οι φυσιολογικές θερμοκρασίες???

Για τους prescott ναι οι θερμοκρασιες ειναι αυξημενες >45-50 βαθμους τις περισσοτερες φορες και ο δικος μου εχει χτυπησει κατι εξωτικες θερμοκρασιες τις ταξεως των πραγματικων 80 βαθμων παλιοτερα.

Τωρα για το αν πραγματι ειναι 95 βαθμοι μαλλον δυσκολο το κοβω, για δοκιμασε να ακουμπησεις την ψυκτρα με τα δαχτυλα σου αν οντως ειναι 95 θα ζεματαει.

Αν οχι υπαρχει λαθος ενδειξη.

Και απο κει και περα μπορει να ειναι σφαλμα των αισθητηρων, να μην εχεις πατησει καλα η ψυκτρα πανω στην cpu η να εχεις πεσει σε προβληματικη cpu.

Aπλά δεν είναι η πραγματική θερμοκρασία σου.Να μετράς με ηλεκτρονικό θερμόμετρο καλύτερα.Σκέψου λογικά,αν ήταν 94 βαθμοί το πιο πιθανόν θα ήταν το PC σου να είχε κλεισει.

Και τι να κάνω δλδ άμα φταίνε οι αισθητήρες?? Μπορούν να τους αλλάξουν μόνο αυτούς?? Την άλλη φορά προσπαθούσαν να με πείσουν να αγοράσω κι αλλο ανεμιστηράκι!! :119:

δεν προκειτε να αγορασεις τπτ παραπανω. το οτι ανεβαζει θερμοκρασια σημαινει οτι επρεπε να εχει κι αλλο ανεμιστηρακι απο την συναρμολογηση... Αυτό το λεώ για αυτο που σου ειπαν.

Για sensora ισως αν μπορεις να βρεις front panel δανεικο απο καποιο φίλο.. τα πιο πολλα εχουν αισθητηρες.

Αυτα που ειπαν τα παιδια πιο πανω+ Eλενξε αν τα τεσσερα κλιψακια της ψυχτρας ειναι καλα "ζουπιγμενα" στη ΜΟΒΟ σου. Δοκιμασε και με ανοιχτο κουτι, ανοιχτα πλα'ι'να και ανοιχτο top καπακι ιδιεταιρα το τελευταιο αφου ο θερμοτερος αερας φευγει προς τα πανω...

Αμα κανεις ολ αυτα και οι θερμοκρασιες σου δεν ειναι κατω απο 58C , η CPU εχει προβλημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.