kender Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2005 Αγόρασα πρόσφατα έναν σκληρό δίσκο S-ATA τον οποίον συνέδεσα μέσω μιας κάρτας PCI επειδή η mobo μου δεν ειχε υποδοχή. Ενώ το utility της κάρτας "βλέπει" το σκληρό κανονικά καθώς και το windows μόνο όμως στην προσθαφέρεση συσκευών ΤΟ πρόβλημα είναι ότι δεν φαινεται να υπάρχει δευτερος σκληρός όταν ανοιγω ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ μου Ο σκληρός είναι ένας Western digital 1200JD(120gb) plz :giveup: :giveup:
kender Ιανουάριος 21, 2005 Author #3 Ιανουάριος 21, 2005 Πώς να τον φορμάρω αφού τα win δεν τον βλέπουν και στο command line πρέπει να γράψω ένα γραμμα δίσκου για να φορμάρει...
vdeseris Ιανουάριος 21, 2005 #4 Ιανουάριος 21, 2005 Δεξί κλικ στο My computer --> Manage (ή διαχείριση) --> Disk Management .......
kender Ιανουάριος 21, 2005 Author #5 Ιανουάριος 21, 2005 Ούτε εκεί φαινεται... η προσθήκη νέου υλικού των windows μου λέει ότι εγκατασταθηκε κανονικά ο 120gb αλλα δεν τον βλέπω πουθενα...
darkCount Ιανουάριος 21, 2005 #6 Ιανουάριος 21, 2005 στο Manage (ή διαχείριση) --> Disk Management ....... αποκλείεται να μην φαίνεται.Ακομα και χαλασμενος να ειναι εκει θα εμφανίζεται.Πρεπει να πας εκει και να δημιουργήσεις ενα partition για να παρει και γραμμα. Αλλιως δεν παίρνει γραμμα και ειναι "αόρατος¨όπως περιγράφεις.Τωρα βλακία ερώτηση..αλλα τι win εχεις?Αυτα που σου λεμε αφορούν 2000-XP...
kender Ιανουάριος 21, 2005 Author #7 Ιανουάριος 21, 2005 Τα win μου είναι xp pro sp1 και η διαχειριση μου δείχνει μόνο τα cd/dvd drives και τον σκληρό τον συνδεδεμένο IDE τπτ αλλο..
darkCount Ιανουάριος 21, 2005 #8 Ιανουάριος 21, 2005 Ο pci controller που έχεις φάινεται στο device manager? Εχει εγκατασταθει σωστά? Μήπως παιζει κανα προβλημα απο κει...Τι ράτσα ειναι? Αλλαξες κανα driver μήπως και ξυπνησει?
kender Ιανουάριος 21, 2005 Author #9 Ιανουάριος 21, 2005 Βασικά δε το βλέπω αλλά ούτε την κάρτα γραφικών μου δείχνει η δε την βλέπω Είναι VIA η κάρτα και έβαλα ένα driver με ένα utiity μαζί και εκείνο βλέπει τον σκληροΔε ξέρω τι να πω..
Chosen Ιανουάριος 21, 2005 #10 Ιανουάριος 21, 2005 Ναι, αυτο που δεν εχεις κανει και γι'αυτο δεν τον βλεπει ο Disk Manager ειναι να ορισεις την χρηση του σκληρου απο το BIOS του SATA controller. Αφου ειναι μονος του, δεν θα τον βαλεις RAID αλλα σαν "σκετο" σκληρο (δεν θυμαμαι την ορολογια που χρησιμοποιουν).
kender Ιανουάριος 22, 2005 Author #11 Ιανουάριος 22, 2005 Στο BIOS του controller δε μπορώ να κάνω τίποτα όλα είναι κλειδωμένα στο πρόγραμμα που ανοίγει με το που μπαινει στα win εκεί όλες οι επιλογές του raid sata controller είναι "σβησμένες"...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.