Plitsss Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27, 2006 λοιπόν.. αυτό είναι ένα πρόβλημα που μου ανέφερε ένα φιλαράκι μου (και μελλοντικό μέλος του forum μόλις το λύσει!!!)έχει πάρει πρόσφατα ένα υπολογιστή και ο σκληρός δίσκος που έχει βάλει πάνω ένας western Digital, 80 GB δεν συνδέεται/επικοινωνεί σωστά με τη Motherboard (σύνδεση SATA) !έχει ελέγξει την σύνδεση πολλές φορές, αλλά για να ανοίξει τον υπολογιστή του και να συνδεθεί με τα Windows κάνει συνέχεια restart και ο σκληρός του αναγνωρίζεται από to BIOS μία στις 20!!!! εγώ δεν βρήκα λογική λύση σε αυτό. αν κάποιος έχει ιδέα γιατί δεν το αναγνωρίζει τις περ. φορές και πόιά λύση προτείνει...(εκτός του να είναι πάντα ανοιχτός ο Η/Υ!!!)
Evolution_R Ιανουάριος 27, 2006 #2 Ιανουάριος 27, 2006 Ο δισκος ειναι αυτος που εχει το λειτουργικο η ειναι "αποθηκη"?Δοκιμασατε τον δισκο σε αλλο pc?Δοκιμασατε αλλο δισκο στο pc του φιλου σου?
Plitsss Ιανουάριος 27, 2006 Author #3 Ιανουάριος 27, 2006 έχει το λειτουργικό, δεν τον δοκιμάσαμε αλλού, αλλά αφού δουλεύει μια στο τόσο...! αντίστοιχα με άλλο (κλασικό ΑΤΑ) σκληρό ήταν όλα ΟΚ. σκεφτήκαμε να ακολουθήσουμε κάτι που έλεγε για το BIOS η κατασκευάστρια της motherboard Asrock. έλεγε για 3 βήματα. εισαγωγή των Drtivers me δισκέττα (?) αλααγή μίας επιλογής σε SATA right BIOS Ability( create Array) και τελικά εγκατάσταση του λειτουργικούκολλήσαμε στα δύο πρώτα βήματα! όποιος έχει ιδέα τι συμβαίνει...
Nemesis1442169105 Ιανουάριος 27, 2006 #4 Ιανουάριος 27, 2006 Μπορεί να παίζει κάτι με το λειτουργικό. Ας πούμε εμένα όταν ήρθε το desktop και έβαλα μια παλιά έκδοση των Windows δε μου εμφάνιζε μεγάλο μέρος του σκληρού. Μόλις έβαλα τα Media Center μου το αναγνώρισε εξ ολοκλήρου καθώς είχαν και SP2. Και αυτό παίζει!
Plitsss Ιανουάριος 27, 2006 Author #5 Ιανουάριος 27, 2006 ναι αλλά να μην αναγνωρίζεται από το Bios? και αναγνωρίζεται μιά στο τόσο!
Nemesis1442169105 Ιανουάριος 27, 2006 #6 Ιανουάριος 27, 2006 Ακριβώς αυτό σου λέω! Το ίδιο αντιμετώπισα και εγώ. Δε θυμάσαι όταν το είχα πρωτοπάρει που είχα πρόβλημα, όπου έλεγα πως ο Γιάννης μου είχε εξαφανίσει κάμποσα γίγα σκληρού!
Evolution_R Ιανουάριος 27, 2006 #7 Ιανουάριος 27, 2006 Κοιτα μπορει να εχει προβλημα το καλωδιο,μπορει να εχει προβλημα ο δισκος,μπορει να εχει προβλημα η υποδοχη sata μπορει πολλα.Γι αυτο καλο θα ηταν ειτε να δοκιμασετε ενα αλλο δισκο η να το δοκιμασετε σε αλλο pc.Tους drivers της mobo λογικα πρεπει να τους εχετε περασει αυτο με την δισκετα δεν το πολυκαταλαβα.
sa1901 Ιανουάριος 28, 2006 #8 Ιανουάριος 28, 2006 έχει το λειτουργικό, δεν τον δοκιμάσαμε αλλού, αλλά αφού δουλεύει μια στο τόσο...! αντίστοιχα με άλλο (κλασικό ΑΤΑ) σκληρό ήταν όλα ΟΚ. σκεφτήκαμε να ακολουθήσουμε κάτι που έλεγε για το BIOS η κατασκευάστρια της motherboard Asrock. έλεγε για 3 βήματα. εισαγωγή των Drtivers me δισκέττα (?) αλααγή μίας επιλογής σε SATA right BIOS Ability( create Array) και τελικά εγκατάσταση του λειτουργικούκολλήσαμε στα δύο πρώτα βήματα! όποιος έχει ιδέα τι συμβαίνει...Έχεις έναν δίσκο. Άρα δεν μπορείς να φτιάξεις το Array ενός RAID.Αυτό που χρειάζεσαι είναι1. Να γράψεις σε δισκέτα τους drivers του Sata Controller για απλή λειτουργία2. Να ορίσεις από το BIOS ότι ο δίσκος στον Sata Controller δουλεύει ως single και όχι σε RAID.3. Να ορίσεις από το BIOS να μπουτάρει από Sata4. Kατα την εκκινινηση από το CD εγκαταστασης του λειτουργικού, να πατήσεις το F6 όταν ζητηθεί και τότε να βάλεις και την δισκετα με τους drivers που έφτιαξες.
sakattack1442169065 Ιανουάριος 28, 2006 #9 Ιανουάριος 28, 2006 αν ο ο σκληρός του αναγνωρίζεται από to BIOS μία στις 20Κοιτα μπορει να εχει προβλημα το καλωδιο,μπορει να εχει προβλημα ο δισκος,μπορει να εχει προβλημα η υποδοχη sata μπορει πολλα.Γι αυτο καλο θα ηταν ειτε να δοκιμασετε ενα αλλο δισκο η να το δοκιμασετε σε αλλο pc.αυτα να κανεις (και αλλο καλωδιο να δοκιμασεις)
Plitsss Ιανουάριος 29, 2006 Author #11 Ιανουάριος 29, 2006 Έχεις έναν δίσκο. Άρα δεν μπορείς να φτιάξεις το Array ενός RAID.Αυτό που χρειάζεσαι είναι1. Να γράψεις σε δισκέτα τους drivers του Sata Controller για απλή λειτουργία2. Να ορίσεις από το BIOS ότι ο δίσκος στον Sata Controller δουλεύει ως single και όχι σε RAID.3. Να ορίσεις από το BIOS να μπουτάρει από Sata4. Kατα την εκκινινηση από το CD εγκαταστασης του λειτουργικού, να πατήσεις το F6 όταν ζητηθεί και τότε να βάλεις και την δισκετα με τους drivers που έφτιαξες.Αυτή η "αλληλουχία" βημάτων ήταν αρκετή για να λυθεί το πρόβλημα. ευχαριστούμε πολύ για τη λύση και όλα τα παιδια για το ενδιαφέρον
tsallinia Ιανουάριος 30, 2006 #12 Ιανουάριος 30, 2006 για σας είμαι το παιδί με το πρόβλημα στον σκληρό...έκανα τα άνωθι βήματα1)δημιούργησα disk από το cd τις motherboard για σατα2)έβαλα στο βίος τις "ριθιμισις" non σατα k όρισα να ξεκινάει από τον western digital3)έβαλα τα χρκαι το αποτέλεσμα ήταν το εξής:μια τρυπα στο νερό.σας παρακαλώ βρείτε μου λύση πριν κάψω το τροφοδοτικό από τα πολλά restart!!!
Plitsss Ιανουάριος 30, 2006 Author #13 Ιανουάριος 30, 2006 ..τελικά δεν τα καταφέραμε! η λύση ήταν προσωρινή!
sa1901 Ιανουάριος 30, 2006 #14 Ιανουάριος 30, 2006 για σας είμαι το παιδί με το πρόβλημα στον σκληρό...έκανα τα άνωθι βήματα1)δημιούργησα disk από το cd τις motherboard για σατα2)έβαλα στο βίος τις "ριθιμισις" non σατα k όρισα να ξεκινάει από τον western digital3)έβαλα τα χρκαι το αποτέλεσμα ήταν το εξής:μια τρυπα στο νερό.σας παρακαλώ βρείτε μου λύση πριν κάψω το τροφοδοτικό από τα πολλά restart!!!Tελικά το πρόβλημα ποιο είναι; έχει ελέγξει την σύνδεση πολλές φορές, αλλά για να ανοίξει τον υπολογιστή του και να συνδεθεί με τα Windows κάνει συνέχεια restart και ο σκληρός του αναγνωρίζεται από to BIOS μία στις 20!!!! Αν το πρόβλημα σου είναι τα restart, πες μας όλη την σύνθεση του μηχανήματος. Πιθανόν το τροφοδοτικό σου να μην είναι επαρκές...
tsallinia Ιανουάριος 30, 2006 #15 Ιανουάριος 30, 2006 ΛΟΙΠΌΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΌ 400 WATT ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΝΟΜΊΖΩ ΌΤΙ ΦΤΑΊΕΙ ΑΥΤΌ!ΈΧΩ INTEL CELERON 2.8 GHZ,ASROCK775V88+ MAINBOARD,WESTERN DIGITAL SATA 80 GB,512 RAM KINGSTON,ΑΥΤA...ΑΚΟΎΩ ΠΡΌΤΑΣEIΣ
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.