SoulRiver Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26, 2006 Ενα φιλαρακι μου προσφατα αγορασε ενα αντιγραφικο dvd ( NEC 4550 ) και δοκιμασε να το περασει αλλα δεν αναγνωριζεται και διαβαζει μονο cd.Η δικη μου εκτιμηση μετα απο μερικες δοκιμες ειναι πως λογο του οτι ειναι παλιος ο controler της μητρικης ( 5αετιας... ) δεν ανγνωριζει DVD RW.Η αυτο , η ελατωματικο προιον.Υπαρχει περιπτωση να ισχυει το ενδεχομενο του παλιου controler η οχι?Αν τελικα το DVD αποδειχθει ok , θα λυσει το προβλημα ενας χτρα PCI Controler ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Ιανουάριος 27, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Μεταφέρθηκε εδώ σε πιο κατάλληλη κατηγορία.Τώρα, όσον αφορά το DVDrw δεν νομίζω ότι ο παλιος controller ναι είναι η αιτία γιατί και έτσι να ήταν θα έπρεπε τουλάχιστον να το αναγνωρίζει σαν dvdrom μιας και όλα υποστηρίζουν dvd έστω και με αργό transfer rate (66).Τώρα , 2 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν,...Είτε software (πχ antivirus) το οποίο για κάποιο λόγο καθυστερεί τη ανάγνωση με αποτέλεσμα να σου βγάζει cycle error (η κάτι τέτοιο) είτε κατι που έχω παρατηρήσει εμπειρικά, να ζεσταινεται πολύ το dvd με αποτέλεσμα να μην το αναγνωρίζει. Το 2ο το λύνω με το να κλείνω το pc για κάνα 5αλεπτο να κρυώσει , να ανοιξω να βάλω το μέσο μέσα και να τραβήξω τα αρχεί πριν έχω πάλι το ίδιο φαινόμενο.Δώσε λίγο παραπάνω πληροφορίες για το τι ακριβως εμφανίζει , πχ πως το βλέπει μέσα στο Device manager , αν έχει tool πχ απο το NEro και τι ακριβ΄ψς εμφανίζει όταν βάζει ένα DVD μέσα.Επίσης αν είναι δυνατό να δοκιμάσει σε κάποιο άλλο μηχάνημα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gfa3 Ιανουάριος 27, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 Δεν αναφερεις τη συνθεση του μηχανηματος και το λειτουργικο.Aspi ειναι εγκατεστημενα σωστα?(ειδικα αν ειναι σε win98).Το βιος ως τι βλεπει τη συσκευη ως cdrom ή dvdrw?Μπορεις να το δεις και στην post screen πατωντας pause οταν γινει το auto detection των συσκευων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Ιανουάριος 27, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2006 αν το drive εμφανιζεται στο bios και στα windows με το ονομα του, αλλα βλεπει μονο τα cd και οχι τα dvd , ειναι χαλασμενο.δοκιμασε το και σε ενα αλλο pc αν θες να βεβαιωθεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoulRiver Ιανουάριος 29, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2006 Δεν ξερω ακριβως την συνθεση αλλα ειναι πανω κατω :Celeron 1,7 mhz 768 ramShuttle μητρικη αγνωστο το μοντελοτο drive εμφανιζεται στο device manager σωστα εμφανιζεται.Στo menu "Ο Υπολογιστης Μου" εμφανιζεται ειτε σαν Cd-Rom ειτε σαν DvD-RAM ( !! ).Το θεμα το ειχα βαλει στα επειγοντα γιατι ηθελα μια γνωμη γρηγορα πριν παω στα Multirama , αλλα το ανεβαλα τελικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.