Paragka Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2005 Από ότι έχω διαβάσει σε διάφορα Forums υπάρχει σοβαρό θέμα ψύξης με όλα τα 6600GT. Το πρόβλημα παρατηρείται στη ψύξη του AGP Bridge chipset όπου οι περισσότερες κατασκευάστριες εταιρίες δεν έχουν κάνει και τη καλύτερη δουλειά. MSI, Prolink, Leadtek, Gainward, Albatron παρουσιάζουν, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο, το ίδιο πρόβλημα. Διαφαίνεται κάποια λύση ή θα πρέπει να σκαρφιστούμε κάποια πατέντα (extra ανεμιστηράκι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 21, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Για την προλινκ παντως δεν παρατηρησα τετοιο θεμα. Η ψυκτρα με το ανεμιστηρι που ψυχει την GPU, ψυχει και το AGP bridge chipset. Αναφερω αυτην, γιατι αυτην ειχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paragka Ιανουάριος 21, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Κρίμα γιατί η MSI ή Gainward που ήθελα (λόγω VIVO) έχουν πρόβλημα ψύξης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paragka Ιανουάριος 21, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 jax7480 δεν έχεις πλέον τη Prolink? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanaks Ιανουάριος 21, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Συμπαθητική μου φαίνεται αυτή http://www.thermaltake.com/coolers/chipset/cl-g0009schooner/cl-g0009.htm Αλλά δεν πιάνει τις μνήμες....Δες και δω...http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=11039Εγώ ψάχνω κάτι αθόρυβο καθώς o/c δεν σκοπεύω να κάνω ακόμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Ιανουάριος 21, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από Paragka Κρίμα γιατί η MSI ή Gainward που ήθελα (λόγω VIVO) έχουν πρόβλημα ψύξης. Κανεις λαθος.Το προβλημα με την msi δεν ισχυει στην agp εκδοση της καρτας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Ιανουάριος 21, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από jax7480 Για την προλινκ παντως δεν παρατηρησα τετοιο θεμα. Η ψυκτρα με το ανεμιστηρι που ψυχει την GPU, ψυχει και το AGP bridge chipset. Αναφερω αυτην, γιατι αυτην ειχα. Χμμ, και εγω αυτην εχω πλεον και δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις.Η ψυκτρα στηριζεται σε 3 καρφακια τα οποια κατα καποιον τροπο πιανουν τις 3 απο τις 4 γωνιες της.Αν πιεσεις ελαφρα στην ελευθερη γωνια της ψυκτρα,εκεινη θα κουνηθει/σηκωθει ελαφρα... Αυτο λεγανε στα ξενα φορουμ, αν και οχι ακριβως γιατι αναφερονταν σε συστηματα ψυξης με μολις 2 καρφακια που κουνιοντουσαν πολυ ευκολα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paragka Ιανουάριος 21, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από Vadergr [Σήμερα, στις 10:08] Κανεις λαθος.Το προβλημα με την msi δεν ισχυει στην agp εκδοση της καρτας... Δηλαδή οι αναφορές που υπάρχουν για "κολλήματα" τστην απόδοση της συγκεκριμένης κάρτας λόγω ανεπαρκής ψύξης είναι περιστασιακές? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Ιανουάριος 21, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Το τσιπακι 6600gt ειναι μια χαρα!Οι κατασκευαστες κανουν βλακειες τις οποιες χουν διορθωσει.Ποτε δεν ειχε τεθει θεμα αποδοσης της καρτας.Απλα καποια αρχικα μοντελλα (και οχι ολα οπως γραφεις στο πρωτο ποστ σου) δεν ειχαν απολυτα σταθερο συστημα ψυξης...Δεν ειναι τοσο μεγαλο το θεμα οσο νομιζεις ή οσο σου ειπαν/διαβασες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gfa3 Ιανουάριος 21, 2005 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Τουλαχιστον η prolink που εχω εγω εχει ενα συστημα ψυξης το οποιο στραβοπαταει στο gpu λογω ελαφρως μεγαλυτερου υψους του AGP bridge chipset και δεν παταει πανω στις μνημες.Με far cry δεν δειχνει ο πυρηνας ομως τρελες θερμοκρασιες (~ 60 βαθμους) ομως κολαει το παιχνιδι και μαλιστα ολο το συστημα και δεν ξερω αν προερχεται απο αυτο λογω λανθασμενης ενδειξης των οδηγων.Με το νερακι λυθηκε το προβλημα αλλα υφισταται στο μηχανημα ενος κολλητου μου που εχει τα ιδια συμπτωματα.Θα δοκιμασω κι ενα παλιοτερο συστημα απο Τι 4800 που εχω και θα αποφανθω, μιας κι αν δεν κολησει μαλλον το thermal monitor των drivers λεει οτι θελει.Να συμπληρωσω οτι βλεπω τη θερμοκρασια ως εξης:εχοντας ανοικτο το πανελ των οδηγων στις ενδειξεις θρμοκρασιας φορτωνω παιχνιδι και ενω παιζει με το πληκτρο left win κατεβαζω αμεσως το παιχνιδι στην μπαρα και δεν προλαβαινει να πεσει η θερμοκρασια οποτε και τη βλεπω live. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yiannakas Ιανουάριος 21, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 εγώ αγόρασα την Arctic Cooling Silent 5 για την ΜSI 6800Gt που πήρα και κατά την εγκατάσταση έσπασε η μία από τις τέσσερις βιδούλες. Η βιδούλα ήταν τόσο λεπτή που ήταν επόμενο να σπάσει. Το γύρισα στο HAC που το αγόρασα και φυσικά δεν μου το άλλαζαν (Ελληνάρες μαγαζάτορες!). Έτσι μακρυά από την ψύκτρα αυτή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobi Rhoads Ιανουάριος 21, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από Yiannakas εγώ αγόρασα την Arctic Cooling Silent 5 για την ΜSI 6800Gt που πήρα και κατά την εγκατάσταση έσπασε η μία από τις τέσσερις βιδούλες. Η βιδούλα ήταν τόσο λεπτή που ήταν επόμενο να σπάσει. Το γύρισα στο HAC που το αγόρασα και φυσικά δεν μου το άλλαζαν (Ελληνάρες μαγαζάτορες!). Έτσι μακρυά από την ψύκτρα αυτή τωρα εδω που τα λεμε μην σου φταινε καιοι μαγαζοτορες! ουτε εγω, αν ειχα ενα τετοιο μαγαζι,δεν θα στην αλλαζα αμα την ειχες σπασει εσυ!και τελικα τι εκανες? βρικες βιδουλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Ιανουάριος 21, 2005 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Παιδιά μην ξεφεύγετε από το θέμα. Μιλάμε για 6600GT και όχι για 6800GT.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobi Rhoads Ιανουάριος 21, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Αρχική απάντηση από vdeseris Παιδιά μην ξεφεύγετε από το θέμα. Μιλάμε για 6600GT και όχι για 6800GT.... σοση και αυτη η παρατηρηση!!! ασ ξαναγυρισουμε στο θεμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
planetman Ιανουάριος 21, 2005 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2005 Εγώ πάντως με PixelView 6600GT δεν έχω κανένα πρόβλημα θερμοκρασίας. Τρέχω σταθερά 550, 1100MHz και έχω δει μέχρι 60-62C full load. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gfa3 Ιανουάριος 22, 2005 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2005 Παντως παιδες με την αλλαγη της μαμισιας ψυκτρας με μια χαλκινης Tt gforce4 (!!!) τα κοληματα ελαβαν τελος και η θερμοκρασια της καρτας επεσε κατα 6-10 βαθμους!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Ιανουάριος 22, 2005 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2005 Αρχική απάντηση από Yiannakas εγώ αγόρασα την Arctic Cooling Silent 5 για την ΜSI 6800Gt που πήρα και κατά την εγκατάσταση έσπασε η μία από τις τέσσερις βιδούλες. Η βιδούλα ήταν τόσο λεπτή που ήταν επόμενο να σπάσει. Το γύρισα στο HAC που το αγόρασα και φυσικά δεν μου το άλλαζαν (Ελληνάρες μαγαζάτορες!). Έτσι μακρυά από την ψύκτρα αυτή και το μαγαζί τι σου φταει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yiannakas Ιανουάριος 22, 2005 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2005 support! Link to comment Share on other sites More sharing options...
strong Ιανουάριος 22, 2005 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2005 Αρχική απάντηση από gfa3 Παντως παιδες με την αλλαγη της μαμισιας ψυκτρας με μια χαλκινης Tt gforce4 (!!!) τα κοληματα ελαβαν τελος και η θερμοκρασια της καρτας επεσε κατα 6-10 βαθμους!!!!! Mα και η μανισια χαλκινη ειναι τουλαχιστον στην MSI 6600GT Link to comment Share on other sites More sharing options...
gfa3 Ιανουάριος 23, 2005 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2005 Η prolink ομως εχει αλουμινιο βαμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.