Jump to content

7800 GT ΤΑΣΗ ΠΥΡΗΝΑ

astrovasilis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Κάπου είχα δει μια ιστοδελίδα όπου ανέφερε πως μπορεί κανείς να ανεβάσει την τάση του πυρήνα μιας 7800 GT. [ Κακά τα ψέμματα αν κάνεις υπερχρονισμό μεγάλο (+80 ΜΗΖ) θέλεις αύξηση τάσης πυρήνα ]. Μήπως ξέρει κανείς κανέναν άλλο τρόπο ποιο εύκολο;;;

Αλλιώς στο σημείο που έλεγε η ιστοσελίδα ότι αν προσθέσουμε κάποιες γραμμές στο modded bios αν θέλουμε να ξαναλλάξουμε το bios πως γίνεται η δουλειά και πως μπορούμε μετά να ξανααλλάξουμε το bios;;

Αν γίνεται απλά και αναλυτικά.

Επιπλέον, αν υπάρχουν πολλές μέθοδοι ποια είναι ποιο ασφαλής;; (αν είναι καμία)

http://www.planetamd64.com/lofiversion/index.php/t15247.html

μπορεις να αλλαξεις την ταση του πυρηνα και γενικα στοιχεια του bios με το nibitor.

το σωζεις με διαφορετικο ονομα πχ newbios2.rom και φυλας το πρωτο.

φλασαρεις με το nvflash.

Kανεις μια bootable δισκετα.

Αντιγραφεις μεσα στη δισκετα το προγραμμα nvflash το οποιο χρησιμευει για να φλασαρεις η να σωσεις το βιος της καρτας.

Bootαρεις με την δισκετα και χρησιμοποιεις το nvflash (γραψε στο dos nvflash για να ανοιξει ενα help file) για να σωσεις το υπαρχων bios της καρτας σε ενα αρχειο.

Μπαινεις στα windows, και ανοιγεις το σωσμενο original bioς που εχεις στη δισκετα με το NiBiTor το οποιο απο πριν εχεις κατεβασει. (Βρες λινκ για download απο google)

Το nibitor θα ανοιξει το bios και θα ειναι ετοιμο να το τροποποιησεις. Μολις τελειωσεις σωσε το βιος (πχ modded.rom).

Αντεγραψε το στην δισκετα που χρησιμοποιησες αρχικα.

Bootaρε με την δισκετα και φλασαρε το νεο bios.

Σε ενδιαφέρει να αλλάξεις την τάση στο 3D, άλλαξε το 1.4 σε 1.5, ακολούθησε την υπόλοιπη διαδικασία και μόλις αποθηκεύσεις το τροποποιημένο bios, ξαναφόρτωσέ το στο Nibitor και τσέκαρε αν η τάση του 3D είναι 1.5.

στο thrtl ποτέ δεν μου είχε volt δεν υπάρχει πρόβλημα;;

Δυστυχώς δεν γνωρίζω την απάντηση, καλύτερα να το διασταυρώσεις με χρήστες που έχουν παρόμοια κάρτα με την δική σου.

Αν δεν έχει το original bios πιθανόν να μην υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ να στο πω με σιγουριά μιας και δεν έχω παρόμοια κάρτα να δοκιμάσω.

1ο Βήμα: File-->Save Bios, save as original.rom πχ. Aυτό είναι το original bios της κάρτας μας και καλό θα είναι να το αποθηκεύσουμε κάπου σε περίπτωση που χρειαστούμε να επαναφέρουμε την κάρτα στο original bios.

2ο Βήμα: File-->Open Bios και ανοίγουμε το original.rom. Πάνω σε αυτό το bios θα δουλέψουμε. Μπορούμε να πειραματιστούμε με πολλά settings, πχ τάσεις και συχνότητες για τα 3 modes λειτουργίας

Ενημέρωσα τον οδηγό για να γίνει ξεκάθαρο. Το bios που αποθηκέυεις στο 1ο βήμα, είναι το original bios της κάρτας.

Άνοιξε το "My Computer" κάνει δεξί κλικ στο floppy και κλίκαρε στο format. Στις επιλογές που σου έχει τσέκαρε το "Create an MS-DOS startup disk". Πάτησε Start.

Μόλις τελειώσει, κάνε copy στην δισκέτα τα περιεχόμενα του nvflash zip και τα 2 roms, original & mod.

Επέλεξε από το bios της μητρικής σου 1η boot συσκευή το floppy και ξεκίνησε τον υπολογιστή με την δισκέτα μέσα.

Το έκανα και τώρα στις μέγιστες συχνότητες μου λέει 488 ή 480 ΜΗΖ από 471 ΜΗΖ που ήταν πριν και 1,17 ή 1,,15 GHZ αντίστοιχα από 1,14 GHZ.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ : Έβαλα τώρα το bios που είχε ως τάση 1,4V ( original.rom ) και στις βέλτιστες συχνότητες μου λέει 485 ή 484 ΜΗΖ και 1,17 ή 1,16 GHZ αντίστοιχα. Μια φορά μου είπε 463 ΜΗΖ και 1.13 GHZ. To NIBITOR τώρα λέει 1.4 V στο 3D από 1.5 V που ήταν πριν. Αυτά. Άρα το πειραγμένο bios δεν κάνει δουλειά. Βέβαια τώρα μείωσα τις στροφές του ανεμιστήρα στο 50% από το 60% που ήταν με το πειραγμένο bios. ( δεν ξέρω αν έχει καμία σχέση )

Με το ανεμιστηράκι στο 60 % είχα με τη σειρά 463 και 1,13 μετά 476 και 1,15 μετά 488 και 1,17 μετά 484 και 1,16 και τέλος 483 και 1,16. Επίσης παρατήρησα ότι όταν επέλεγα τις βέλτιστες συχνότητες με το πειραγμένο bios και μετά ( όταν το αντικατέστησα ) πάντα ή συχνά μου άλλαζε την οθόνη στα 60 ΗΖ. Για πριν βάλω το πειραγμένο bios δεν ξέρω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.