Jump to content

Δεν μπορώ να βάλω το FSB ψηλά σε DFI Expert

Zakkorn

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Όπως αναφέρω και στον τίτλο δεν μπορώ να βάλω το FSB πολύ ψηλά.

Όταν το βάζω 320 και πάνω κολάει και χρειάζομαι clear cmos μετά.

Tα volt του chipset τα έχω default (1.52) αλλά και που τα πήγα στα 1.59 το ίδιο γινόταν.

Εννοείται ότι τα MHz της CPU τα έκανα να βγάζουν κάποιο δοκιμασμένο αποτέλεσμα το ίδιο και της μνήμης.

Δηλαδή αν έδινα 8x330 = 2640 κολλουσε ενώ στα 309x9=2781 όλα ρολόι.

Παράλληλα την μνήμη στην πρώτη περίπτωση την είχα με 3/5 divider = 198MHz και στην δεύτερη 7/10 = 216.3ΜΗz.

Δηλαδή στην δεύτερη περίπτωση που και τα ΜΗz της CPU και της μνήμης είναι παραπάνω δουλέυαν ενώ στην πρώτη λόγω μάλλον υψηλλού FSB κολλάνε.

Κάνω κάτι λαθος? :(

Θα μου πείτε αφού δουλέυουν πιο καλά με χαμηλότερο FSB γιατί καιγομαι.

Απλώς γιατί αμα καταφέρω και το βάλω πιο ψηλά μου δίνει και άλλους συνδιασμούς να παίξω με multiplier και divider.

1ον HTT multi = 3 [αν δεν δουλέψει βάλε 2 ] και 2ον Απο bios χαλάρωσε τα max async & readpreamable [βάλε 9 και 6 ]. απο τις ρυθμίσεις των μνημών .

Εννοείται ότι το έχω 3x το multiplier του HTT, μακάρι να το είχα ξεχάσει σε κανένα 5x και να έφταιγε αυτό. :p

@Atari[Xp+]:

Συμφωνα με τις ρυθμίσεις που λες, φταίνε οι μνήμες?

Το λέω γιατί αυτές ήταν χαμηλά MHz συνολο.

Τα volt του chipset δεν παίζουν ρόλο?

Oχι δε λεει οτι φταινε οι μνημες σου.Απλα o συνδιασμος ΗΤΤ,multiplier και διαιρετη στις μνημες χρειαζεται ποιο χαλαρα max async και read preamable...........

Οκ.

Μόλις με το καλό πάω σπίτι θα δοκιμάσω αυτό που μου είπατε.

Ελπίζω να μην τον βρω (τον PC) κολλημένο πάντως (του έχω βάλει να κάνει rendering μια βαριά σκηνή στο 3ds max) ώστε να είμαι χαλαρός ψυχολογικά έχοντας καταλήξει σε κάποια καλά και σταθερά settings και να συνεχίσω το ψάξιμο για ακόμα καλύτερα settings. :040:

Παιδιά με σώσατε! :040: :040: :040: :033:

Απο κει που ήταν 2781 (309x9) έγινε 2810 (281x10) και οι μνήμες από 253 (5/6 divider) σε 281 (1/1) και 3,4,4,8.

Έχω τελειώσει το superpi 32Μ ως τώρα.

Επίσης και PovRay και 3dsMax κάναν rendering ταυτόχρονα χωρίς πρόβλημα. :050:

Ελπίζω να είναι αυτό εν τέλη το σταθερό setting με το οποίο θα μείνω πολλη καιρό. :109:

Σας ευχαριστώ και πάλι. :005:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.