Jump to content

Διπύρηνoς ή όχι?

superduke

Recommended Posts

E οχι και πυρηνικος ο επεξεργαστης :072: . Ποσο μαλλον και δυπυρηνικος :082: . Δυπυρηνος ναι αλλα οχι για παιχνιδια ακομα οταν θα βγουν παιχνιδια και περισσοτερες εφαρμογες που θα αξιοποιουν και τους 2 πυρηνες τοτε θα εχουν πεσει και οι τιμες τους και θα ειναι πιο συμφερουσα αγορα.

Ένα φιλαράκι μου έχει athlon64 3200+ χρονισμένο περίπου στα 2700.Θέλει να πάρει τον Χ2 3800+.Θα είναι καλή αναβάθμιση για παιχνίδια κυρίως το λέω?

ειλικρινα πιστευεις οτι χρειαζεται? Τι καρτα γραφικων εχει το μηχανιμα? Αμα το καλοσκεφτεις ενας 3400 με 1gb ram και μια 6800gt μπορει να παιξει Ολα τα παιχνιδια σε full ρυθμησεις με αριστες επιδοσεις. Πιστευω πως ο 3200 δεν θα εχει και τοσο τρελη διαφορα... Ποιος ο λογος? Ασε το μηχανακι κανενα χρονο ακομα και μετα αλλαξε τον με κατι που να αξιζει πραγματικα ;)

ειλικρινα πιστευεις οτι χρειαζεται? Τι καρτα γραφικων εχει το μηχανιμα? Αμα το καλοσκεφτεις ενας 3400 με 1gb ram και μια 6800gt μπορει να παιξει Ολα τα παιχνιδια σε full ρυθμησεις με αριστες επιδοσεις. Πιστευω πως ο 3200 δεν θα εχει και τοσο τρελη διαφορα... Ποιος ο λογος? Ασε το μηχανακι κανενα χρονο ακομα και μετα αλλαξε τον με κατι που να αξιζει πραγματικα ;)

Μάλλον τον 3500 γιατί απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει 3400 :p .

Πάντως εγώ προτείνω να μείνει όπως είναι και πάει σε κάνα εξάμηνο σε δυπηρινο.

Ο 3400+ υπηρχε σε socket 754. Tωρα αυτο που ειπες ειναι η καλυτερη λυση δεν υπαρχει λογος να ξοδευτει χωρις λογο εκτος και αν δεν εχει καλη καρτα γραφικων μια και τον ενδιαφερουν τα παιχνιδια.

• 3 weeks later...

εαν ενδιαφερετε για επιδωσεις στα παιχνιδια ο φιλος σου τοτε πρεπει να παρει cpu απο την σειρα fx. οι διπυρηνοι δεν υποστηριζονται απο τα παιχνιδια ακομα. αλλα ακομα και αν φτιαχτουν αρκετα παιχνιδια με υποστηριξη χ2 δεν πιστευω πως δεν θα μεινει ικανοποιημενος ο φιλος σου με εναν fx

οι fx ομως ειναι πιο ακριβοι και απο τους διπυρηνους :)

Εγω λεω να περιμενει. Ετσι και αλλιως σε λιγο καιρο θα βγει και το νεο socket...

Ο 3200 μια χαρα ειναι για τα games. Για να ευχαριστηθεις εναν FX πρεπει να χεις και κορυφαια καρτα γραφικων π.χ. 7800GT και πανω ή εστω καποιο sli συστημα της σειρας 6800, 6600gt

Ρε παιδια ο FX60 στοιχιζει οσο ενα κομπλε μηχανημα,1150 ευρο :104:

Σιγουρα ειναι οτι καλυτερο για παιχνιδια αλλα

αξιζει να σκασεις τοσα λεφτα μονο για cpu?

Καλυτερη λυση αποδοσης/τιμης ειναι ο 3700+ San Diego 1Mb cache,

ο οποιος στοιχιζει μονο 10-15 ευρο παραπανω απο τον 3500+

και εχει καλυτερες επιδοσεις λογω διπλασιας cache (κλοκαρεται και ανετοτατα) :030:

εγω παντως θα ελεγα να περιμενει για το νεο socket.

Γιατι το 939 τελος...fx-60 το τελευταιο μοντελο. Ενω εαν περιμενει το new socket θα εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης. Μην κοιτας που μερικοι απο εμας εχουμε διπυρηνο.

Αλλα ρε σεις απο την αλλη πλευρα ο διπυρηνος δεν κοστιζει τοσο επειδη ειναι καλυτερος στα games. Ειναι πιο πολυ για αλλες δουλειες. Δεν συνιστω να αγορασει καποιος διπυρηνο μονο για να παιζει games...δεν συμφερει. Αν δεν μπορειννα περιμενει για το νεο socket να στραφει οπως ειπε και ο φιλος knight_77 στον 3700 san diego. Πιστευω ο 3700 ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει στην αγορα απο αποψη μονοπυρηνων.

Παιδια και εγω με τη σειρα μου να πω οτι οι δυπηρινοι ειναι πολυ καλα μηχανηματα αλλα ειναι για καποιον που κανει 2-3 δουλειες μαζι!!!

Καλυτερα να παρεις εναν 3700+ που clockαρει σαν τρελος και να αραξεις.

Oι dual εχουν μελλον μεχρι να πεις οτι αξιζει η αγορα τους.

Οσο για fx αν ειναι να δωσω τοσα χρηματα οσα εχει ολοκληρο το μηχανημα μου

για μια cpu παιρνω 2Χ7800Gtx ή μια χ1900xtx και 2 γιγα ram μαζι με 2 raptor

σε raid 0 και ειμαι συνολικα πολυ πιο γρηγορος!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.