MADKiller7 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2006 Επειδη ειχα την δυστηχη στιγμη να ερθω αντιμετωπος με τα "4 leds of death" της DFI μου,ξερει κανενας απο που μπορουμε να αγορασουμε ετοιμα φλασαρισμενα bios chip.Links Και σχολια (αν εχει αγορασει καποιος) δεκτα.ΥΓ. Κ Α Ι Γ Ο Μ Α Ι,δουλευω με την "καταραμενη-αθανατη" MSI K7N2 Delta-L που ειχα καποτε.
gfa3 Ιανουάριος 21, 2006 #2 Ιανουάριος 21, 2006 Ξεκινα απο εδω κι αν ξερεις τα στοιχεια του βιος θα μπορεσεις να παραγγειλεις ενα.Κοιτα να διασφαλισεις οτι θα παραγγειλεις τσιπακι κι οχι απλα ενα bios upgrade.Ρωτησε τους κιολας (europe_sales@phoenix.com) για τη διαδικασια και θα σου πουν.Παλιοτερα το ειχα δοκιμασει κι ανταποκριθηκαν αμεσως.
SokoNik Ιανουάριος 21, 2006 #3 Ιανουάριος 21, 2006 Αν θες κοιτα κι αυτο http://www.short-media.com/forum/showthread.php?t=25538
aGka8lz1442169129 Ιανουάριος 21, 2006 #4 Ιανουάριος 21, 2006 μπορούμε να βρούμε αδεια τα τσιπάκια?ξερει κανείς?
MADKiller7 Ιανουάριος 22, 2006 Author #5 Ιανουάριος 22, 2006 @solonik HotFlash εχω ξανακανει παλιοτερα αλλα τοτε ειχα 2 μητρικες και μια με προβλημα,δεν το ρισκαρω τωρα που εχω μονο μια λειτουργισιμη.
sotiris1442169079 Ιανουάριος 22, 2006 #7 Ιανουάριος 22, 2006 δες τον κωδικό του τσιπακιού και πάρε ένα pin2pin compatible με ΑΚΡΙΒΩΣ ίδια χαρακτηριστικά.Θα σου πρότεινα hotflash, αλλά και οι πλακέτες προγραμματισμού δεν είναι πάρα πολύ ακριβές (ανάλογα και τι υποστηρίζουν).PLCC είναι της DFI? Τα περισσότερα flashάρονται σειριακά από 2 pin.Πάντως το 1 τσιπάκι στοιχίζει σχετικά ακριβά, όταν είχα ψάξει ~20 ευρώ για eeprom DIP 4Mbit, και μειώνεται (δραματικά) με την ποσότητα.Δες και www.atmel.com για κάποιο συμβατό.
MADKiller7 Ιανουάριος 22, 2006 Author #8 Ιανουάριος 22, 2006 @ea6gka αλλαξα μητρικη,εβαλα μια παλια που ειχα (την καταραμενη-αθανατη MSI K7N2 Delta-L,σε αυτην εκανα Hotflash παλια αλλα δεν ηταν η μητρικη του συστηματος τοτε).@sotiris εχω ηδη 4 τσιπακια bios που ειναι συμβατα (συμφωνα με τα serial τους,και την λιστα που βρηκα στο νετ) για την DFI,απλα ειναι αδεια.Η πλακετα προγραμματισμου που υπαρχει,εχεις δουλεψει με τετοια?
Spyrus Ιανουάριος 22, 2006 #9 Ιανουάριος 22, 2006 Βάλτα πάλι πάνω στη μητρική , πάντα το power - on χωρίς να έχεις το Psu στη μπρίζα για να αποφορτιστούν οι πυκνωτές και προσπάθησε να μπουτάρεις. Διαβάζει τη δισκέτα;Αν ναι κάνε cmos και βάλε μια bootable δισκέτα που θα γράψεις τα εξής:Αντέγραψε το αρχείο 'bios.bin' και το awdflash.exe στη δισκέτα.Γράψε στη δισκέτα ένα αρχείο με όνομα autoexec.bat.Στο αρχείο γράψε:awdflash bios.bin /sn /py /cc /rΒάλε τη δισκέτα bootare και αφού περάσει το bios (δε θα βλέπεις τίποτα στην οθόνη)θα ξανακάνει restart.Βγάλε τη δισκέτα αμέσως και περίμενε να μπει στο bios.
MADKiller7 Ιανουάριος 22, 2006 Author #10 Ιανουάριος 22, 2006 Δεν ψαχνει καν δισκετα κλπ στη εκκινηση,DFI->4leds of death=bios corruption
ea6gka Ιανουάριος 22, 2006 #11 Ιανουάριος 22, 2006 αλλο εννοουσα, οτι η ΔΦΙ δεν λεει σε αυτο το σοκετ, παρε μια. Παρε μια ΑΒΙΤ να ησυχασεις
street warrior Ιανουάριος 22, 2006 #12 Ιανουάριος 22, 2006 Επειδη ειχα την δυστηχη στιγμη να ερθω αντιμετωπος με τα "4 leds of death" της DFI μου,ξερει κανενας απο που μπορουμε να αγορασουμε ετοιμα φλασαρισμενα bios chip.Links Και σχολια (αν εχει αγορασει καποιος) δεκτα.ΥΓ. Κ Α Ι Γ Ο Μ Α Ι,δουλευω με την "καταραμενη-αθανατη" MSI K7N2 Delta-L που ειχα καποτε.Λοιπόν φίλε μου κοίτα εδώhttp://eu.dfi.com.tw/wheretobuy/dfi_partner1.jsp?COUNTRY_ID=1280&WTB_TYPE=null&PAGE_TYPE=US&INDEX_TYPE=MB&CATEGORY_TYPE=LP&SITE=UKδείχνει τους συνεργάτες της dfi στην Ελλάδα. Και ρώτα (τρεις είναι άλλωστε) μήπως μπορούν να σε βοηθήσουν
sotiris1442169079 Ιανουάριος 22, 2006 #13 Ιανουάριος 22, 2006 @sotiris εχω ηδη 4 τσιπακια bios που ειναι συμβατα (συμφωνα με τα serial τους,και την λιστα που βρηκα στο νετ) για την DFI,απλα ειναι αδεια.Η πλακετα προγραμματισμου που υπαρχει,εχεις δουλεψει με τετοια?ναι αλλά όχι για eeprom, για microcontrollerρίξε μια ματιά εδώ:http://www.sivava.com/detail.htm
MADKiller7 Ιανουάριος 29, 2006 Author #14 Ιανουάριος 29, 2006 Πηρα το ρισκο,τελικα εκανα hotflash,στη MSI και η LanParty ειναι παλι στο PC μεσα,εκανα και ενα εφεδρικο bios για καλου κακου αν ξανατυχει κατι.Μια απορια μονο,το τσιπακι που ειχε η DFI πανω δεν φλασαροταν με τιποτα,κολουσε το PC,πως γινεται να καταστραφηκε απο ενα corruption?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.