Jump to content

Διερεύνηση θορύβου.

ARK

Recommended Posts

Έδώ και κάτι μέρες έτσι στα καλά καθούμενα ο υπολογιστής μου βγάζει ένα θόρυβο. Κάτι σαν ζζζζζζζζζζζζζζζ.Οχι δυνατός αλλά εμένα που είχα συνηθήσει στην ησυχία με ενοχλεί.

Τον άνοιξα, σταμάτησα ένα-ένα τους ανεμιστήρεσ αλλά ο θόρυβος συνέχιζε.

Μου φάνηκε ότι ερχόταν απο το τροφοδοτικό αλλά όχι απο τον ανεμιστήρα του. Τον ανοίγω και του δίνω ρεύμα έτσι ανοιχτό και διαπιστώνω ότι ο θόρυβος προέρχεται απο τον μετασχηματιστή του. Και τώρα τι κάνουμε? Αλλάζω τροφοδοτικό (τον αγόρασα πριν 6 μήνες Pegasus 50 ευρώ - για RMA δεν αξιζει ο κόπος) ή του αλλάζω το μετασχηματιστή απο κανένα παλιό. Γίνεται αυτο ή να μη το διακινδυνέψω ?

Εγω παντως θα το πηγαινα για RMA ή θα το πεταγα. Δεν αξιζει τον κοπο να παιδευεσαι και εκτος αυτου μπορει να σου προκυψουν και αλλα προβληματα απο μια τετοια επεμβαση.

Το σκέφτηκα αλλά πριν μου παρουσιάσει αυτό ήταν το πιο αθόρυβο τροφοδοτικό που είχα ποτέ. Του έχω αλλάξει ανεμιστήρα και του δίνω 5 βολτ ρεύμα. Εντελώς αθόρυβοσ γιαυτο θαθελα να το κρατήσω. Για RMA δεν λέει γιατί τον έχω κανιβαλίσει.

Όταν το σύρματα μίας περιέλιξης πάρουν ρεύμα, δονούνται και παράγουν αυτόν τον θόρυβο. Αυτό αποφεύγετε με το βερνίκωμα, που τα ενσωματώνει στο σίδερο.

Σε σένα φαίνεται ρίξανε λίγο. Με προσοχή ρίχτου πολιεστερικό βερνίκι, που θα δανεισθείς από κάποιο ηλεκτρολογείο, γιατί δεν αξίζει να αγοράσεις.

Πριν από αυτό σφίξε όλες τις βίδες, γιατί συντονίζεται και από λασκαρισμένη βίδα.

Σήμερα βρήκα ένα τροφοδοτικό 350 βατ και με χαρά το άνοιξα για να πάρω το μετασχηματιστή του να το βάλω στο δικό μου. ΑΛΛΑ δεν είχε μέσα. Μαλλον πρέπει να ψάξω για μεγαλύτερο απο 400 βατ ? Λέτε να βγάλω απο κανένα μιξερ?

Δεν είναι για τα λεφτά αλλά όπως είπα αυτός που έχω τον έχω τροποποιήση και είναι εντελώς αθόρυβος (ο ανεμιστήρας) χώρια που εχω ένα σωρό συνδέσεις τις οποίες έχω κάνει πατέντες για να παίρνω 5, 7, και 12 volt. Όλες αυτές τις επανασυνδέσεις βαριέμαι.

• 3 weeks later...
Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ [20-01-2005 22:37]

Όταν το σύρματα μίας περιέλιξης πάρουν ρεύμα, δονούνται και παράγουν αυτόν τον θόρυβο. Αυτό αποφεύγετε με το βερνίκωμα, που τα ενσωματώνει στο σίδερο.

Σε σένα φαίνεται ρίξανε λίγο. Με προσοχή ρίχτου πολιεστερικό βερνίκι, που θα δανεισθείς από κάποιο ηλεκτρολογείο, γιατί δεν αξίζει να αγοράσεις.

Πριν από αυτό σφίξε όλες τις βίδες, γιατί συντονίζεται και από λασκαρισμένη βίδα.

Σωστος αυτο ειχα κανει και εγω παλιοτερα.Βεβαια τελικα δουλεψε για λιγους μηνες μονο και μετα ξανααρχισαν τα γιδια.

Δοκιμασε το

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.