N1K Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2006 εδω και λιγο καιρο δε μπορει να διαβασει τα συγκεκριμενα dvd-rw traxdata που εχω. [το γνωστο τσικ-τσικ του laser..] μετα απο 3-4 προσπαθειες ισως και να διαβασει αλλα πολυ δυσκολα. σε drives φιλων όμως παιζουν μια χαρά, το ίδιο και στο toshiba dvd-rom που έχω. μπορω να κανω κατι για να διαπιστωσω οτι όντως τα εχει φαει τα ψωμια του ή να λυσω το πρόβλημα προτου προβω σε αγορα νέου?edit: η εγγυηση εληξε πριν 3μήνες :021:
mefistofelis Ιανουάριος 20, 2006 #2 Ιανουάριος 20, 2006 Τα υπολοιπα media τα διαβαζει κανονικα η κανει και εκει κονξες?
MF_III1442169079 Ιανουάριος 20, 2006 #3 Ιανουάριος 20, 2006 δοκιμασε να κανεις flash με new firmware του συγκεκριμενου NEC...
N1K Ιανουάριος 20, 2006 Author #4 Ιανουάριος 20, 2006 στα υπολοιπα σκυλι ειναι μονο με τα -rw τρωει κολλημα. δοκιμασα και φλασαρα το τελευταιο official αλλα μια απο τα ιδια. να δοκιμασω και κανενα unofficial? αλλα ποιο..
Hemispasm1442169066 Ιανουάριος 20, 2006 #5 Ιανουάριος 20, 2006 Παλαιοτερα δεν ειχε προβλημα? Το οτι δεν τα διαβαζει δεν σημαινει οτι ειναι και χαλασμενο απλα εχει λιγοτερο ικανο error correction μηχανισμο - ειναι γνωστο οτι τα NEC δεν ειναι και οι καλυτεροι οδηγοι για αναγνωση μεσων. Απο την αλλη τα RW μεσα ειναι πιο επιρρεπη στο να γραφονται με κακη ποιοτητα μετα απο καποιες εγγραφες οποτε there you have it.Το οτι διαβαζονται σε αλλα μηχανηματα που ομολογουμενων εχουν καλυτερο μηχανισμο CIRC δε σημαινει κατι.
N1K Ιανουάριος 20, 2006 Author #6 Ιανουάριος 20, 2006 οχι δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα με -rw τελευταια το παρουσιασε. γινεται κατι η να παρω το LG GSA-4167B?
Hemispasm1442169066 Ιανουάριος 20, 2006 #7 Ιανουάριος 20, 2006 Σου εξηγω και παλι οτι το πιο πιθανο ειναι ενας συνδυασμος του κακου CIRC που εχει ο οδηγος και η πτωση στην ποιοτητα του RW που χρησιμοποποιεις υστερα απο τις εγγραφες που εχεις κανει ηδη. Δοκιμασε πρωτα με καποιο αλλο καινουριο RW μεσο κατα προτιμηση Verbatim προτου καταληξεις στην αγορα νεου recorder. Σε τελικη αφου εχεις και 2ο Rom drive για την αναγνωση τους, ποιος ο λογος να καταφυγεις σε νεο recorder αν οι εγγραφες ειναι οκ?
N1K Ιανουάριος 20, 2006 Author #8 Ιανουάριος 20, 2006 μα αν δεν διαβασει τα -rw δεν μπορω να γραψω σε -rw! ουτε καν να τα σβησει
bfc_xxx Ιανουάριος 20, 2006 #9 Ιανουάριος 20, 2006 Ο Ηemispasm εχει δίκιο αλλα απο τη στιγμη που δε γίνεται η δουλεια σου αφου δε μπορεις να ξαναδιαβασεις τους δίσκους που γραφεις αρα και να τους σβήσεις θα πάρεις καινουρια συσκευη. Αρα την παλια μπορεις να την κανεις RMA και ότι γίνει, δε χανεις τίποτα.
N1K Ιανουάριος 20, 2006 Author #10 Ιανουάριος 20, 2006 μπορω να κανω rma χωρις να εχω εγγυηση και να το αλλαξουν? αν ειναι ετσι να περιμενω απαντηση πριν αγορασω μη σκασω τσαμπα λεφτα κριμα θα ναι να βρεθω με 2drives και το 1να καθεται
bfc_xxx Ιανουάριος 20, 2006 #11 Ιανουάριος 20, 2006 μπορω να κανω rma χωρις να εχω εγγυηση και να το αλλαξουν? αν ειναι ετσι να περιμενω απαντηση πριν αγορασω μη σκασω τσαμπα λεφτα κριμα θα ναι να βρεθω με 2drives και το 1να καθεταιΑμα τελειωσει η εγγύηση πως θα κανεις RMA, δε γίνεται.
sigeris Ιανουάριος 20, 2006 #12 Ιανουάριος 20, 2006 αλήθεια τι χρήση του έκανες?μήπως τα έφαγε τα ψωμια του?εγω εχω το 3500AG(δεν ξέρω αν έχουνε διαφορά ή ειναι ίδια :030: )και έχω κάψει γύρω στα 600+ δισκακια σε ενα χρόνο χρήσης του και δενμου έχει εμφανίσει το παραμικρό πρόβλημα
Hemispasm1442169066 Ιανουάριος 21, 2006 #13 Ιανουάριος 21, 2006 μα αν δεν διαβασει τα -rw δεν μπορω να γραψω σε -rw! ουτε καν να τα σβησει Δοκιμασε πρωτα με καποιο αλλο καινουριο RW μεσο κατα προτιμηση Verbatim προτου καταληξεις στην αγορα νεου recorder. ... μπορω να κανω rma χωρις να εχω εγγυηση και να το αλλαξουν? Nope
flamenco_guitar_player Ιανουάριος 22, 2006 #14 Ιανουάριος 22, 2006 Εχω και εγω 3500Α εδω και 2 χρονια συνδεδεμενο εξωτερικα firewire στο laptop μου και ειναι main disk reader/writer,δεν εχει παρουσιάσει παραμικρο,με το 2.16 firmware κιολας.Μαλλον τα'φτισε ο δικος σου..
N1K Ιανουάριος 25, 2006 Author #15 Ιανουάριος 25, 2006 λοιπον καταρχας παιδια ευχαριστω για το ενδιαφερον σας. αποφασισα να εξετασω περισσοτερο και το θεμα των υποπτων dvd-rw traxdata με τα οποια εμφανιστηκε το προβλημα. δεν ηξερα κιολας πως θα μπορουσα να διαπιστωσω οτι φταιει το δισκακι μεχρι που ειδα την υπογραφη του hemispasm. Nero CD-DVD speed > disc quality test [για το Traxdata DVD-RW] Υπαρχει περιπτωση να βγαζει τοσα errors επειδη υπηρχε cpu usage?
Hemispasm1442169066 Ιανουάριος 25, 2006 #16 Ιανουάριος 25, 2006 Δεν το βρισκω πιθανο, απλα το μεσο δε προσφερεται πλεον για ποιοτικες εγγραφες. Εχε βεβαια υποψιν σου οτι κανοντας τη σαρωση με DVD Rom drive και οχι recorder εχει σαν αποτελεσμα να αναφερονται περισσοτερα λαθη κατα την αναγνωση . Αν επαναλαβεις τη σαρωση με ενα recorder δηλ τα λαθη που θα δεις στη γραφιικη θα ειναι λιγοτερα. Αυτο δε σημαινει οτι θα ειναι μια χαρα, δεδομενου του μεγεθους του προβληματος.Οπως σου ειπα και στη αρχη λοιπον, χρησιμοποιησε απλα καποιο καινουριο DVD_RW επανεγγραψιμο μεσο κατα προτιμηση Verbatim και θα εισαι οκ.Edit: Καλο θα ηταν να επαναλαβεις τη σαρωση με καποιο recorder. Στη παρουσα περαν του οτι εχεις χρησιμοποιησει Rom drive εχεις βαλει τη σαρωση σε μεγιστη ταχυτητα και οχι 4χ και δε μπορω να δω και με τι ECC interval εχει γινει.
N1K Ιανουάριος 25, 2006 Author #17 Ιανουάριος 25, 2006 ok θα δοκιμασω και verbatim. με παραξενεψε ομως το γεγονος οτι στο nec βαζοντας ενα dvd-rw tdk δε μπορεσε να εκκινησει καν το test.. και μετα το 2ο περιεργο: βαζοντας στο toshiba το ιδιο δισκακι πηρα σχεδον τα ιδια λαθη με το traxdata[=ricoh στην εικονα πανω]. Το tdk ομως αναγνωριζεται απο το nec ενω το traxmapa οχι. Τι συμπερασμα να βγαλω τωρα? ιδιοτροπια nec, σφαλμα nero/win, μαπα μεσο η κατι αλλο... :067: :101:
Hemispasm1442169066 Ιανουάριος 25, 2006 #18 Ιανουάριος 25, 2006 Θα επρεπε να διαβασεις λιγο καλυτερα το sticky 1. Τα Nec δεν μπορουν κατα κανονα να αναφερουν PI/PO errors οποτε δε μπορουν να χρησιμοποιηθουν με το Nero CD DVD Speed. 2. Το μεσο πρεπει να ειναι γραμμενο ακα να περιεχει δεδομενα πριν τη σαρωση. 3. Τα DVD Rom drives αναφερουν κατα κανονα περισσοτερα λαθη απο αυτα που θα ανεμενε κανεις Anyway, το προβλημα σου κατα 99% ειναι media related.
N1K Ιανουάριος 25, 2006 Author #19 Ιανουάριος 25, 2006 ναι δε το διαβασα πολυ καλα.. παντως δεν θεωρω αιτια γι' αυτο που γινεται μονο τα traxdata αλλα και το Νec με το CΙRC.. δεν θα αλλάξω προς το παρον το nec. θα δοκιμασω με μερικα verbatim οπως προτεινες και μετα απο λιγο καιρο χρησης θα αναφερω εντυπωσεις στο ιδιο thread.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.