Jump to content

H intel ισχυριζεται οτι ο Ιtanium κερδιζει εδαφος εναντις των RISC ανταγωνιστων του

spinner

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

http://www.theinquirer.net/?article=29077

Το ισχυριζεται μαλιστα ο αντιπροεδρος της intel οτι ο Itanium κερδιζει εδαφος εναντι του SPARC της Sun και του Power της ΙΒΜ.

Mαλιστα λεει οτι η Γαλλικη κυβερνηση με 9000 Itanium προσφατα ειχε το world's fastest supercomputer..

Στο top500.org στην τρεχουσα λιστα με τους ταχυτερους υπερ-υπολογιστες

http://www.top500.org/lists/2005/11/basic

Βλεπω στις θεσεις 1,2,3 ΙΒΜ και 7,8 παλι IBM με PowerPC.

Τι εννοει ο ποιητης μια και φαινεται πως δεν καταλαβαινω γιατι ισχυριζεται οτι ισχυριζεται.

'Οταν το 1% το κάνεις 2% έχεις ανάπτυξη 100%. Όταν το 30% το κάνεις 33% έχεις ανάπτυξη 10%. Καλός ο Itanium. Η Intel γιατί μας περνά για ηλίθιους; Πέρσι δεν πούλησε ούτε 100Κ επεξεργαστές. Ο PPC πούλησε κάπου 5M. Ο Sparc κάπου στα 3M. Και ο πεθαμένος προ πολλού Alpha 200K.

Τι θα κάνει ο Itanium με τα 170W μπροστά στον Cell με τα 35W και τον Niagara στα 70W μας είπε; Με τέτοιους ανταγωνιστές superclusters με Itanium να τους ξεχάσει.

'Οταν το 1% το κάνεις 2% έχεις ανάπτυξη 100%. Όταν το 30% το κάνεις 33% έχεις ανάπτυξη 10%. Καλός ο Itanium. Η Intel γιατί μας περνά για ηλίθιους; Πέρσι δεν πούλησε ούτε 100Κ επεξεργαστές. Ο PPC πούλησε κάπου 5M. Ο Sparc κάπου στα 3M. Και ο πεθαμένος προ πολλού Alpha 200K.

Τι θα κάνει ο Itanium με τα 170W μπροστά στον Cell με τα 35W και τον Niagara στα 70W μας είπε; Με τέτοιους ανταγωνιστές superclusters με Itanium να τους ξεχάσει.

Ενδιαφερον.

Μου εκανε εντυπωση ομως που το ειπε ο VP της Ιntel.

Εχω αρχισει να μην τους παιρνω στα σοβαρα και με αυτα που κανουν.

200Κ ο Αlpha ακομα ?!?!?!

Πως γινεται αυτο αφου και το software εχει μπει σε maintainance mode ή ειμαι λαθος σε αυτο ? Για τι λειτουργικο μιλαμε, Tru64 ή Linux ?

Επιπλεον για οσους ενδιαφερονται να δοκιμασουν Itanium, Alpha, PA-RISC , Οpteron και Χeon ας ριξουν μια ματια εδω:

http://www.testdrive.hp.com

Ειναι λιγο παλιο αλλα τωρα επεσε στην αντιληψη μου.

Από τα 200Κ του Alpha ελάχιστα είναι νέες εγκαταστάσεις. Οι περισσότεροι αντικαθιστούν με νέα τα παλιά τους συστήματα για να μην πέσουν στα χέρια της Intel. Γενικότερα στο alpha community οι λέξεις intel, x86, wintel κλπ δεν έχουν καθόλου καλή φήμη. Πολλοί τελικά θα καταλήξουν στην Intel θέλουν δεν θέλουν λόγω openvms. Οι υπόλοιποι που τρέχουν unix θα πάνε όπου αλλού βρουν.

Το testdrive υπάρχει από το 1996 που το είχε ιδρύσει η digital. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΕΣ.

Είναι ΜΟΝΟ για software porting open source κώδικα. Αν δοκιμάσετε να τρέξετε benchmarks και σας εντοπίσουν θα γίνει ακαριαίο ban και θα βλάψετε την κοινότητα του open source. Ανάλογη δωρεάν υπηρεσία έχει και η IBM για Power Servers.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.