Jump to content

Δεν φορτώνονται τα win98

mihpao

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλημέρα ένας φιλος μου με το παρακάτω μηχάνημα (PIII στα 866 νομίζω, 160 ram, 20 g σκληρο, motherboard QDI P6V694X / A10E ) παλιας κοπής αλλα δεν νομιζω να παιζει μεγάλη σημασια. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξεκινάνε τα win98 που εχει για O/S.Από ότι μου είπε ο σκλήρος δουλέυει αλλα η οθόνη δεν εμφανίζει τπτ. Τι μπορεί να έιναι το προβλήμα? Αν μπορεί κανεις ας με βοηθησει.

ΥΓ: εβγαλε τισ μνημες και τις ξαναέβαλε στις θεσεις τους και αλλαξε και DVD rom.

1. Η οθόνη σίγουρα δουλεύει?Δοκίμασε με άλλη οθόνη?

2. Η κάρτα γραφικών μήπως έχει καεί?Δοκίμασε με άλλη κάρτα γραφικών?

3, Κάποιο ήχο ή κάτι τέλος πάντως που δείχνει ότι κάτι έχει πρόβλημα!?

αααααα ουτε ο επεξεργαστης ξεκινάει(δεν δουλευει το ανεμιστηρακι απο ότι μου έιπε ο φιλος μου και η οθόνη αντι να εχει πρασινο φως στο κουμπι της εχει πορτοκάλί) δεν εχω το μηχανημα μπροστα μου να δω την κατασταση αλλα σας λεω τι μου ειπε ο φιλος μου. Μαλλον περιγραφω αυτα λεει πιο σωστα. Μπας και εχει καει η motherboard???????

ΥΓ το αν εχει ορίσει master η slave το καινουργιο DVD rom που έβαλε πανω δεν νομιζω να παιζει κανα ΄ρολο σωστα?

Τότε κάτι δεν σου λέει καλά ο φίλος σου.Δεν νομίζω να μπορεί να ξεκινάει ο σκληρός, χωρίς να έχει ξεκινήσει το ανεμιστηράκι της cpu.Αυτό θυμίζει καμμένο τροφοδοτικό.Για να δει εάν του μυρίζει κάτι καμμένο....

φιλε matador πηγα και εκανα αυτοψια στο pc και διαπιστωσα τα παρακάτω. το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν μου τα ελεγε καλα ο φιλος μου.χαχα

λοιπον δεν ξεκιναει καθολου ο σκληρος ουτε η cpu το μονο που δουλευει οταν τον ξεκιναω ειναι το ανεμιστηρακι του τροφοδοτικου.

επισης αναβει ενα κόκkινο λαμπακι στην motherboard.τι μπορει να εχει????

motherboard καμμένη???/ τροφοδοτικό??? ή σκληρος(αυτο δεν νομιζω να εχει προβλημα αλλα για το φοβο των ιουδαιων το αναφέρω)

φιλε matador
maddoctor :075: :075: :075:

πηγα και εκανα αυτοψια στο pc και διαπιστωσα τα παρακάτω. το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν μου τα ελεγε καλα ο φιλος μου.χαχα

λοιπον δεν ξεκιναει καθολου ο σκληρος ουτε η cpu το μονο που δουλευει οταν τον ξεκιναω ειναι το ανεμιστηρακι του τροφοδοτικου.

επισης αναβει ενα κόκkινο λαμπακι στην motherboard.τι μπορει να εχει????

motherboard καμμένη???/ τροφοδοτικό??? ή σκληρος(αυτο δεν νομιζω να εχει προβλημα αλλα για το φοβο των ιουδαιων το αναφέρω)

Σε αυτή την περίπτωση, τα βγάζεις όλα και αφήνεις τα βασικά (κάρτα γραφικών, μητρική, μνήμη) και βλέπεις πως πάει.Μετά προσθέτεις ένα, ένα μέχρι να κολλήσει.

maddoctor :075: :075: :075:

Σε αυτή την περίπτωση, τα βγάζεις όλα και αφήνεις τα βασικά (κάρτα γραφικών, μητρική, μνήμη) και βλέπεις πως πάει.Μετά προσθέτεις ένα, ένα μέχρι να κολλήσει.

το έκανα αλλα παλι δεν ξεκιναει τπτ.

τι μπορει να ειναi?

motherboard ή τροφοδοτικο?

να δοκιαμσο πανω ενα αλλο τροφοδοτικο?

Το τροφοδοτικο ειναι κατι που πρεπει να δεις οπωσδηποτε και υπαρχει μια περιπτωση να φτιαξει βγαζοντας και ξαναβαζοντας την cpu.Απο που καταλαβαινεις οτι δεν ξεκινα η cpu?γιατι αν το λες λογω του οτι δεν ξεκιναει το ανεμιστηρακι της τοτε δεν ειναι απολυτα σωστο.

Το τροφοδοτικο ειναι κατι που πρεπει να δεις οπωσδηποτε και υπαρχει μια περιπτωση να φτιαξει βγαζοντας και ξαναβαζοντας την cpu.Απο που καταλαβαινεις οτι δεν ξεκινα η cpu?γιατι αν το λες λογω του οτι δεν ξεκιναει το ανεμιστηρακι της τοτε δεν ειναι απολυτα σωστο.

αλλαξα τροφοδοτικό και παλι δεν ξεκινουσε τπτ.δηλαδή δεν ξεκινα ο σκληρος και δεν ανοιγει η οθονη για την cpu δεν ειμαι και εγω σιγουρος αλλα δεν ξερω πωσ να το τσεκαρω....

παντος τροφοδοτικο δεν ειναι να δοκιμασω να βαλω και να βγάλω την cpu?

πως θα ελεγξω αν εχει καει η motherboard?

Σου είπα να ξεκινήσεις με τα βασικά, το έκανες?Βασικά όπως λέω, εννοώ: μητρική, επεξεργαστή, μνήμη (όχι μνήμες), κάρτα γραφικών.Εάν μπουτάρει, τότε βάλε του και τον σκληρό.Εάν δεν μπουτάρει, τότε θα πρέπει να τα αλλάξεις ένα προς ένα να δεις τι φταίει.

καλημέρα ένας φιλος μου με το παρακάτω μηχάνημα (PIII στα 866 νομίζω, 160 ram, 20 g σκληρο, motherboard QDI P6V694X / A10E ) παλιας κοπής αλλα δεν νομιζω να παιζει μεγάλη σημασια. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξεκινάνε τα win98 που εχει για O/S.Από ότι μου είπε ο σκλήρος δουλέυει αλλα η οθόνη δεν εμφανίζει τπτ. Τι μπορεί να έιναι το προβλήμα? Αν μπορεί κανεις ας με βοηθησει.

ΥΓ: εβγαλε τισ μνημες και τις ξαναέβαλε στις θεσεις τους και αλλαξε και DVD rom.

:059: :059: :059: :059: :059:

Αν κάτι κάηκε έχουμε με τα σειρά: μητρική - τρφτκ - vga – cpu – hdd …

Αν κάτι ΔΕΝ κάηκε βγάλε την κάρτα γραφικών και ξαναβάλε την επάνω όπως επίσης και τη μνήμη. Αν έχεις δυο dimm τα βάζεις εναλλακτικά. Όπως σου είπε και ο doctor παραπάνω βγάλε ότι περιττό υπάρχει (οπτικές, σκληρούς, κάρτες pci κλπ).

ΒΑΣΙΚΟ, και το πιο απλό, κάνε ένα clear cmos βγάζοντας το jumper ή την μπαταρία για 2 – 3 λεπτά και μαζί και τη φύσα του τρφτκ από τη μητρική να αποφορτιστεί όσο γίνεται. Έλεγξε και όλα τα καλώδια αν πατάνε καλά να σε σίγουρος…

Εγώ έτσι όπως το ακούω πάντως βλέπω να μας άφησε η μητρική……

• 3 months later...

κοίτα φιλε m. τώρα είδα τα μηνύματα σας. σε συμβουλεύω να τα βάλεις όλα σωστά. μετά βγάλε την μπαταρία από την motherbord και άνοιξε το pc. αν δεν ανοίξει και τότε ψάξε αν έχει καεί κάτι και σιγά σιγά

μη γίνεσαι κακός , το παιδί να βοηθήσει ήθελε...τα post του. εξάλλου έχουμε mods οποτε no harm :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.