Jump to content

ford Transit 87

Jonys

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Για να καταλάβεις τι εννοώ, κοίτα το (απλοϊκό) σχέδιο.

Στα "κυψελωτά" ψυγεία, το νερό κάνει μόνο μια στροφή 180 μοιρών ενώ στα "σωληνωτά" πολλές. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στη μείωση της ροής.

Ακόμα, στα κυψελωτά ψυγεία, μεγάλη επιφάνεια ζεστού νερού έρχεται αμέσως σε επαφή με τα τοιχώματα με αποτέλεσμα την καλύτερη απαγωγή θερμότητας.

post-88-1416071600,9027_thumb.jpg

πάντως μία αντλία που έχω 2000l\h βυθισμένη μέσα στο νερό ούτε θόρυβο καταλαβαίνεις ούτε ζεσταίνεται το νερό στο οποίο βρίσκεται μέσα την άφησα 24 ώρες μέσα στο νερό να δουλεύει χωρίς ανεμηστήρες και κανένα πρόβλημα.

Αρχική απάντηση από Jonys

πάντως μία αντλία που έχω 2000l\h βυθισμένη μέσα στο νερό ούτε θόρυβο καταλαβαίνεις ούτε ζεσταίνεται το νερό στο οποίο βρίσκεται μέσα την άφησα 24 ώρες μέσα στο νερό να δουλεύει χωρίς ανεμηστήρες και κανένα πρόβλημα.

Βυθισμενη μεσα σε τανκ ειναι? ή σε λεκανη?

Ρε Τζονυ? Μας δουλευεις? Το ιδιο ειναι να εχεις μια αντλια σε ενα ενυδρειο 20-25 λιτρων και να μην ζεσταινεται και το ιδιο ειναι να την εχεις σε ενα κλειστο κυκλωμα με 1 λιτρο νερο?(αντε με το τανκ 2 λιτρα).

Εγω πιστευω πως η διαδεδομενη χρηση του transit εκτος της καλης σχεσης αποδοσης/τιμης που προσφερει οφειλεται και στο γεγονος πως βρισκεται σχετικα ευκολα και ιδιαιτερα στο εξωτερικο που υπαρχουν "Scrap Yards" δηλ μαντρες με αχρηστα αυτοκινητα και ενω στα περισσοτερα αυτοκινητα πρεπει να λυσεις ολο το ταμπλο για να φτασεις στο ψυγειο του καλοριφερ στο συγκεκριμενο μοντελο ειναι πολυ πιο ευκολη η διαδικασια αφου αρκει να λυσεις 4 βιδες και τελειωσες.

Ετσι σε ξενα φορουμ το εχουν αρκετοι και το υιοθετησαμε και εμεις.

θα ηθελα μια συγκρισουλα του τρανσιτ με το Black Ice Xtreme II PC Radiator.

Επισης θα ηθελα προτασεις για ΤΡΙΠΛΑ κυψελωτα καθως και το ποσο ανωτερα ειναι του τρανσιτ σε βαθμους κελσιου εστω και χοντρικα.

το κουτι του νερου μπορει να λεει οτι θελει. για να φτιαξουν αυτο το νερο που πουλαει ο μαρινοπουλος κανανε μια απλη αποσταξη και τιποτα παραπανω (αντε διπλη). γιαυτο εγω το λεω αποσταγμενο. το απιονισμενο ειναι μεγαλη κουβεντα

γιατι εγω μπορω να σου βρω ιοντα μεσα στο νερο που αγοραζεις απο το σουπερ μαρκετ. οποτε πως το λες απιονισμενο?

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από Raid

Παιδιά δεν είναι μόνο το μοντέλο του 87 γιατι το ίδιο ψυγείο το Trancit το είχε απο το 1986 εώς 1989.Όσοι είναι από αθήνα θα το βρούνε Αβέρωφ 14-16 στην Δάφνη.Η Αβέρωφ είναι παράλληλη της Λ.Βουλιαγμένης.Είναι ένα μαγαζί με ψυγεία αυτοκινήτων και εκεί θα βρέιτε και από άλλες μάρκες με διαφορετικά μεγέθοι.Του trancit το είχα πάρει 58 μην πάτε στην Ford γιατι εκεί θα το πάρετε 120-130.

Πήγα στο συγκεκριμένο μαγαζί και πολύ ευγενικά μου είπε ο άνθρωπος ότι δε φέρνει κυψελωτά ψυγεία για transit παρά μόνο με σωλήνες. Ακόμα και το μοντέλο του 87 που φέρνει είναι με σωλήνες. Η τιμή του είναι 60 ευρώ. :)

• 1 month later...

Bump for the topic,να βοηθησουμε λιγο και τους μελλοντικους νερουλαδες.Το μαγαζι που αναφερει ο Raid ειναι οντως καλο,καθως και πολυ ευγενικος ο ανθρωπος,μονο που ειναι στο νουμερο 20 :Ρ Αν εχετε και τα ρακορ μαζι σας θα σας τα βαλει επιτοπου.

Επισης μια διευκρινηση περι κυψελωτων,επειδη κι εμας μας ειπε το ιδιο με τον

looperx,και ψιλοψαχνομασταν ωσπου μας το εξηγησε.Οταν λεει κυψελωτο,εννοει οτι εχει κυψελωτο ΠΛΕΓΜΑ απανω,οχι στον τροπο που ειναι τοποθετημενοι οι σωληνες.Το σχεδιο του τρανζιτ ηταν αρκετα παλιοτερα κυψελωτο,αλλα μετα σταματησαν να το παραγουν.Αυτο που λεμε περι σωληνωσεων ειναι ποσες εναλλαγες εχει,και αν ειναι παραλληλης η συνεχομενης ροης η καπως ετσι δε θυμαμαι ακριβως.δλδ κυψελωτο εννοουμε το honey combed mesh στην ουσια.Τιμη 60 ευρω,οπως ειπε και ο

looperx,και ετοιμοπαραδοτο,πηγαμε με εναν φιλο μου και τσιμπισαμε 2 :)

Αρχική απάντηση από stamatas

georgeadams ειδα τι ειπε ο γιανκ. εγω ειχα μεινει ακομα στην αποσταξη

ρε σταμάτα, διάβαζε και τίποτα, το χαμε εξαντλήσει το θέμα, έλεος πια!!!!!

τώρα είδα το thread, έχασα την ευκαιρία να δείξω τις χημικές μου γνώσεις... :p:tomato:

απεσταγμένο δε βρίσκεις πουθενά, εγώ που έχω είναι hand-made:p

απιονισμένα είναι όλα, και η διαδικασία του απιονισμού είναι γελοία, μέσω ενός φίλτρου ρητίνης (ιοντοεναλλάκτης) περνάει και είναι έτοιμο!!!!! Το απεσταγμένο έχει πιο πολύ δουλειά για να γίνει!

Shadow, πολύ καλό αυτό, γιατί εδώ αθήνα ψαχνόμασταν λίγο;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.