Jump to content

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ BIOS UPDATE

thanfun

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω ένα mobo GIGABYTE GA-7VA rev. 1.0 VIA KT400 chipset , με BIOS ver. GA-7VA F9.

Εκανα αναβαθμιση BIOS κατά λαθος με BIOS ver. GA-7VAXP-A ULTRA (που δεν προβλεπεται για το mobo μου, είναι για το GA-7VAXP-A ULTRA VIA KT400A chipset). Δηλαδη εκανα αναβαθμιση με λαθος εκδοση . Αυτό το εκανα με το προγραμματακι της GIGABYTE @BIOS LIVE UPDATE UTILITY.

Οι συνεποιες ηταν να δουλευει μεν ο υπολογιστης αλλα με προβληματα, όπως να μην ανγνωριζει με τιποτα το floppy disk και θηρες com και lpt , να μην κανει restart κ.α..Αλλα το κυριοτερο να μην μπορω με τιποτα να επαναφερω το σωστο BIOS και γενικα να μην μπορω να κανω καμια αλλαγη σ αυτό με κανενα τροπο. Δοκιμασα με τον ιδιο τροπο , (με floppy disk δε μπορω με τιποτα ότι και να εκανα) , με cd εκκινησης , με Q flash, εβγαλα την μπαταρια , εκανα clear cmos, εκανα ότι ηξερα και δε καταφερα τιποτα (το πηγα και σε μαστορα υποτιθεται , τιποτα). Με το cd εκκινησης (που προσομοιαζει floppy disk ενώ πηγαινουν όλα καλα μου βγαζει «error verify rom file» ή κατι τετοιο στο τελος της διαδικασιας και παπαλα παλι (φυσικα εχω κανει ελεγχο αρχειου rom που κατεβασα και όλα καλα το εσβησα το ξαναεγραψα κτλ). Ελπιζω να ανεφερα όλα οσα δοκιμασα .

Παρακαλώ αν καποιος εχει ιδεα πως μπορω να διορθωσω τη μα….κια που εκανα να μου πει , σιγουρα θα υπαρχει τροπος αφου ο υπολογιστης ανοιγει και λειτουργει σχεδον κανονικα.

Περιμενω οδηγειες , προτασεις, τη γνωμη σας. Ευχαριστω .

Cd rom βλέπει? Αν ναι γραψε το Bios και το flash σε ενα cd. Ξεκινα με ενα bootable cd των windows 98 διαλεξε εκκινηση σε DOS με υποστηριξη cdrom βάλε το γραμμενο cd και κανε update.

Edit: Aν δε ξεκιναει απο cd αποδύνδεσε όλες τις υπολοιπες συσκευες (σκληρους δίσκους) ετσι ωστε να αναγκαστεί να ξεκινήσει απο το cd.

ξανακανε flash με ενα πιο σωστο bios..αν σου βγαλει checksum error παραβλεψε το,γιατι το χαλασες με το λαθος σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.