Jump to content

Αναβάθμιση τώρα ?

istrios1442169073

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

1) Παιδιά σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση αλλά επειδή έχω μείνει λίγο έξω από το χορό των εξελίξεων θα ήθελα τη γνώμη σας αν είναι ιδανική περίοδος ή να περιμένω. Θα κάνω στροφή 180 μοιρών και θα μεταβώ στην πλατφόρμα της AMD (4400 dual).Έχω πλήρη άγνοια για τα M/B AMD και θέλω κάτι κορυφαίο χωρίς να με ενδιαφέρει το O/C. Επίσης να υποστηρίζει DDR 2 σε Dual Channel, sata σε raid 0 (δεν νομίζω να υπάρχει με sata 2) και μνήμες επώνυμου κατασκευαστή. Τώρα για κάρτα γραφικών δεν έχω αποφασίσει ακόμα εάν αυτή είναι Nvidia (7800 gtx) ή ATI (x1800xt).

2) Κάτι άλλο που θα παρακαλούσα είναι να μου εκτιμήσετε πόσο περίπου μπορώ να πουλήσω τα παρακάτω:

Asus P4C800 E-Deluxe

Kinkston 2x512 ddr 400

Gainward 6800 ultra (430/1200 από την Gainward)

Pentium 4 3ghz 800 fsb Northwood με Stock Ψήκτρα.

Ιδανική σύνθεση για μηχανάκι, που θα σε κρατήσει άνετα για 2+ χρόνια, για οποιαδήποτε βαρειά δουλειά, δίχως να τσιγκουνεύεται για ποιοτικά εξαρτήματα εκεί που πρέπει να τα σκάσει, αλλά χωρίς περιττά φρου-φρου κι αρώματα, θεωρώ την παρακάτω:

attachment.php?attachmentid=9433&stc=1

Και φυσικά θα τρέχει amd64 Linux / FreeBSD άψογα.

post-1802-1442174296,0433_thumb.png

istrios δε σου προτείνω να αναβαθμίσεις τπτ, καθώς δε νομίζω να σε κρατάει και τόσο πίσω αυτή η ultra η ο P4 ειδικά αν τον ανεβάσεις με καμιά ψύκτρα...

πάντως αν έχεις περιθώρια μπορείς να ανέβεις και περισσότερα απο αυτά που προτείνει ο wantilles

Ιδανική σύνθεση για μηχανάκι, που θα σε κρατήσει άνετα για 2+ χρόνια, για οποιαδήποτε βαρειά δουλειά, δίχως να τσιγκουνεύεται για ποιοτικά εξαρτήματα εκεί που πρέπει να τα σκάσει, αλλά χωρίς περιττά φρου-φρου κι αρώματα, θεωρώ την παρακάτω:

attachment.php?attachmentid=9433&stc=1

Και φυσικά θα τρέχει amd64 Linux / FreeBSD άψογα.

Aπό Tower, Τροφοδοτικό, Σκληρούς και DVD r/w δεν χρειάζομαι τίποτα μια και με αυτά που έχω είμαι μια χαρά. Οι Opteron είναι δηλαδή καλύτεροι από αυτόν που έχω βάλει στο μάτι?

Για το θεμα με τις ddr2 θα συμφωνισω με τον Mooger,αυτο που δεν εγραψες αν θελεις να εχει η mobo σου ειναι sli.Αν δεν σε ενδιαφερει το sli τοτε εγω σου πρωτεινω αυτην http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.524313 .Αψογη σε ολα της.

Tο SLI θα με ενδιέφερε έαν είχα καταλήξει στην κάρτα γραφικών . Εάν είναι Νvidia θα την πάρω με Sli για να βρίσκεται.

Aπό Tower, Τροφοδοτικό, Σκληρούς και DVD r/w δεν χρειάζομαι τίποτα μια και με αυτά που έχω είμαι μια χαρά.

Ωραιότατα. Τότε παίρνεις τα υπόλοιπα.

Οι Opteron είναι δηλαδή καλύτεροι από αυτόν που έχω βάλει στο μάτι?

Ο συγκεκριμένος Opteron είναι ό,τι πιο φτηνό υπάρχει - και σε χαμηλή συχνότητα - αλλά με πλήρεις L2 caches -> 2x1MB. Είναι χρονισμένος στα 2x1.8GHz.

Εάν ποτέ έβγαινε με ονοματάκι Athlon-64-X2 θα τον έβλεπες με PR rating -> 4000+.

istrios δε σου προτείνω να αναβαθμίσεις τπτ, καθώς δε νομίζω να σε κρατάει και τόσο πίσω αυτή η ultra η ο P4 ειδικά αν τον ανεβάσεις με καμιά ψύκτρα...

πάντως αν έχεις περιθώρια μπορείς να ανέβεις και περισσότερα απο αυτά που προτείνει ο wantilles

Καλά είμαι δεν μπορώ να πω αλλά το βλέπω και σαν μεταπωλητική αξία αυτών που είδη έχω. Να μην τα πετάξω στο τέλος. Μόνο η κάρτα γραφικών κόστισε 690 ευρώ. Άστα, ακριβό σπόρ βρήκαμε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.