Jump to content

Σχετικά με την αερόψυξη..

mike79020001442169095

Recommended Posts

λοιπον αρχιζω..εδω+ενα περιπου χρονο εστο συστημα της υπογραφης μου εχω την stock ψυχτρα του επεξεργαστη+επειδη μου εχει παρει τα αυτια θελω να την ξεφορτωθω+να βαλω κατι πραγματικα αθορυβο!εκανα μια ερευνα επι του θεματος,διαβασα+το review του φορουμ+εχω τις εξης αποριες-παρατηρησεις:

Βλεπω οτι πολλοι απο εσα εχουν την ψυκτρα της thermalright xp-90,πηγα στο σαιτ της+γραφει 30+ dbA!!!!αλλα στο review γραφει οτι ειναι αθορυβη!τι συμβαινει στην πραγματικοτητα?? ειμαι αναμεσα σ'αυτη αν στην πραγματικοτητα ειναι πολυ πιο κατω τα dBA,στο Sonic tower+Silent tower της Thermaltake. Ποιο αξιζει τα λεφτα του για αθορυβο συστημα??

H xp90(οπως ολες της thermalright) δεν ερχονται με ανεμεμιστηρα(ειναι προαιρετικος)!Παρε εναν καλο ρυθμιζομενο(enermax) και θα κανεις την δουλεια σου.

Καλυτερα παρε την xp-90c που ειναι χαλκινη..βεβαια προτεινω αυτες γιατι βλεπω οτι κανεις oc,αλλιως υπαρχουν πολλες λυσεις!

εχω και εγω αυτην ακριβως την απορια του φιλου.....ενω δηλωνουν για την xp120 30dBA+ θόρυβο , πώς θεωρείται αθόρυβη;;;

Βασικα και εγω ειμαι στο ψαξιμο ακομα...με ενδιαφερει μονο ο θόρυβος , δεν πρόκειται να κάνω overclocking ποτε στη ζωη μου , η xp90 ή xp120 είναι η ενδεδειγμενη λύση;φυσικα με ενα καλο ανεμιστηρακι

οποτε λετε να χτυπησω μαι xp 90c??ποσους βαθμους διαφορα θα δω σε σχεση με την στοκ ψυκτρα μου??+κατι τελευταιο η διαφορα αναμεσα στο silent tower και την xp 90c πια ειναι(σε αποδοση εννοω)??

Aποψη μου ειναι οτι δεν αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα για αεροψυξη...σχεδον 70-75, με εναν ανεμιστηρα καλο, τη στιγμη που με 90κατι νομιζω παιρνεις το ασετεκ το μικρο απο μουλτικλαμα και εχεις πολυ μεγαλυτερο buffer το καλοκαιρι που η αεροψυξη τραβαει ζορια, και χαμηλοτερες θερμοκρασιες και βλεψεις για επεκταση σε vga.

Αθορυβο θεωρητικα ειναι κατι που πραγματικα δεν ακουγεται καθολου=0db. αλλα πρακτικα κατω απο 22db δεδομενης μια αποστασης απο το αυτι σου δεν ακους τπτ.

Δε θα επαιρνα xp90-xp120 γιατι ειναι μεν καλες αλλα πολυ ακριβες.Πολυ καλο value for money ειναι η coolermaster hyper6 κ η Sonic tower +ενα 12αρη ανεμιστηρα.Επισης αλλες καλες επιλογες ειναι η Gigabyte G power pro που αναφερθηκε πιο πανω καθως κ η Big Tycoon που ειναι κ πολυ αθορυβη.

Η sonic tower ειναι πολυ ογκωδεις ειδικα οταν προθετεις ανεμηστηρα...προσωπικα δεν μπορεσα να χωρεσω τον 12αρι coolermaster που ειχα οποτε την αφησα fanless.Θερμοκρασιες δεν ασχοληθικα να μετρησω αλλα με το Armor που εχει καλη ροη αερα και την sonic tower ειμαι κοντα στους 28-30 βαθμους σε idle καταστασεις.Ειναι καλη λυση για ησυχια πιστευω αλλα δεν ξερω τι εχει να προσφερει σε ο/c χωρις καποιον ανεμηστηρα

τελικα μαλλον κατεληξα στον big typhoon!

ολοι λενε οτι ειναι ο πιο αθορυβος απο ολους...

The indisputable advantage of the Thermaltake Big Typhoon cooler is its quiet, almost silent fan that rotates at 1300rpm. The idle and load CPU temperatures in the thermal chamber were 46-47°C and 62-63°C respectively (don’t get worried about the short period of the idle mode – the cooler worked for long in the idle mode, but I forgot to turn on the logging at the beginning of the test).

το μονο ασχημο λενε οτι ειναι η δυσκολη εγκατασταση του...

The cooler’s numerous advantages are, however, substantially spoiled by its awful fastening.

So, the users have to invent their own ways. I even heard a recommendation that the back-plate should be fastened with the tiny nuts, and the top bracket with the brass poles from the long screws. This is a solution, but I wonder if people at Thermaltake don’t know about this problem

Έτσι όπως έχουν πέσει οι τιμές σε κάποια αξιοπρεπή σετάκια watercooling, καλό θα ήταν να προτιμήσεις κάτι σε υδρόψυξη μιας και είσαι OCed.

Αν έπαιζες σε default επίπεδα κάτι σε Bigtyphoon θα ήταν μια χαρά. Την έχω και είμαι πολύ ικανοποιημένος τόσο από απόδοση όσο και από θόρυβο. Ειδικά σε θέμα θορύβου μάλλον είναι και λιγότερα από τα <16db που ανακοινώνει η Thermaltake, δηλαδή πρακτικά αθόρυβη.

Πάντως αν καταλήξεις σε κάποια ψύκτρα από αυτές, έχε υπόψη σου ότι είναι ψιλοθηριάκια και θα πρέπει να δουλέψεις αρκετά με τα βάλε-βγάλε τους. (Βγάλε την μητρική από το κουτί- βάλε την πλάκα υποστήριξης -ξαναβάλτα όλα στο κουτί κτλ κτλ).

Επιπλέον επιβαρύνουν και χωροταξικά το κουτί σου καθότι τεράστιες σε μέγεθος.

λοιπον..χτες δεν αντεξα στον πειρασμο+πηρα το sonic tower!!ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος απο θορυβο καθως και επιδοσεις!!χωρις ανεμιστηρα δεν ακουγεται απολυτως τιποτα,εκτος απο τον σκληρο μου αλλα που θα παει θα το ρυθμισω+αυτο!!σε οτι αφορα επιδοσεις,χωρις ανεμιστηρα,ειμαι περιπου σε ιδιες θερμοκρασιες,και με ανεμιστηρα ειμαι στους 35 και full load στα 40

Ναι , εχω βαλει εναν αλλο ανεμηστηρα του tower στην θεση του cpu fan ωστε να μην υπαρχει η πιθανοτητα να μου βγαλει καποιο προβλημα αλλα πρακτικα η cpu ειναι χωρις ανεμηστηρα ...απλα το κουτι εχει 4 :D για τις θερμοκρασιες που ειπα πριν....η αληθεια ειναι πως τελικα τον ανεβασα και μεχρι 37-38 βαθμους σε full load ενοητε:)

Eμενα μου φαινονται παρα πολυ χαμηλες θερμοκρασιες για Fanless.Παντως νομιζω οτι με μια μοντα ανετα κοτσαρεις εναν ανεμιστηρα στη Sonic Tower!να βαλεις με λαστιχακια η κ γω δεν ξερω τι, να στεκεται ο ανεμιστηρας πανω στη ψυχτρα (εστω κ οχι 12αρης ανεμιστηρας, κ πιο μικρος θα κανει τη δουλεια του!)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.