Jump to content

Οι αντικαταστάτες πάρθηκαν - Αυριο η ώρα της αλήθειας

Zakkorn

Recommended Posts

Μετά από πολλά restarts και ένα clear cmos ως τώρα, κατάληξα (προς το παρόν) στα 2808ΜΗz.

Με 312x9 και τις μνήμες σε 7/10 δηλαδή γύρω στα 218MHz (2.5,4,4,7).

Τα volt της CPU σύμφωνα με το cpu-z είναι 1.632.

Της μνήμης τα κατέβασα στα 2.71 και λειτουργούν καλύτερα απ' οτι σε 2.9

Ανέβασα και τα Volt του chipset από 1.52 σε 1.59 για πιο καλή σταθερότητα. (αν και δεν ξέρω τι θα γινόταν αν το άφηνα στα 1.52)

Μέσα στα XP έκανα 1-2 cinebench2003 tests έβαλα για κανένα μισάωρο 3 παράλληλα 7-zip να κάνουν benchmark, το ένα το είχα βάλει multithreaded και με αυξημένη χρήση μνήμης.

Δεν κόλλησε και παράλληλα έτρεχα και τον explorer.

Το ξέρω ότι δεν είναι αρκετό για να κρίνω την σταθερότητα αλλά δεν είχα και πολλη χρονο. Αφού άντεξε αυτά στα οποία τα υπόλοιπα settings είτε βγαζαν BSOD είτε κολλούσαν, άρα είμαι σε καλό δρόμο.

Μετά με τα ίδια settings το έβαλα να τρέχει το memtest όλο το βραδυ.

Οπότε το πρωί μετά από 9,5 ώρες δεν έβγαλε κανένα error.

Το συμπέρασμα που βγάζω ως τώρα, είναι ότι οι μνήμες μου κόβουν τη φόρα.

Πρέπει να είναι ελλατωματικές γιατί όπως έμαθα, για πολλές "σειρές" οι Ballistix είχαν πρόβλημα και είτε δεν πιάνανε τα defaults, είτε μεσα το πολύ σε 3 μήνες καιγόντουσαν. Οι δικές μου ανήκουν σε μία από αυτές τις σειρές. :(

Άμα τα τινάξουν τουλάχιστον ξέρω ότι η Crucial έχει πολύ καλό service σε rma περιπτώσεις. Και ότι αυτές που θα μου στείλουν θα ανήκουν στις "σωστές" σειρές. :023:

Σήμερα θα συνεχιστεί το ψάξιμο για πιο γρήγορο και πιο stable overclocking.

Εννοείται είναι 2GΒ :002:

Σήμερα θέλω να καταφέρω να του ρίξω τα volt αλλά να είμαι τουλάχιστον 2800ΜΗz.

Θέλω να παίξω κι άλλο με το multiplier και το FSB μπας και βρω κανένα πιο καλό συνδιασμό ώστε τα volt να πέσουν στο <1.55

Τουλάχιστον έχω πιο καθαρό μυαλό απ ότι χθες που έπαιρνα την πρώτη γεύση. :047:

Τελικά μετά από πολλά restarts και clear cmos πιστεύω ότι αν δεν έχω βρει το τελικό setting είμαι πάρα πολύ κοντά.

Από σήμερα δοκιμάζω το εξής setting:

CPU @2781MHz (309x9)

RAM @252.9MHz (3,4,4,8) T1

Προς το παρόν έχει περάσει κάποια μικρά Benchmarks αλλά έχει αντέξει και rendering στο 3ds max, όπου και χρησιμοποίησα μια δικιά μου σκηνή που θέλει πάνω από 1GB μνήμη.

Άμα αντέξει και σε ένα πιο μεγάλης διάρκειας rendering, που θα του βάλω το βράδυ, σημαίνει ότι είναι stable.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.