vaios Ιανουάριος 20, 2006 #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2006 ΛΟΙΠΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΚΑΙ ΔΟΣΕ ΜΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ X-FI. ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ.ΜςΧΡΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.... ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ VIRTUAL DUB BUG ΜΕ ΤΙΣ CREATIVE, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Theo.gr Ιανουάριος 22, 2006 Author #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2006 Τελικά αποφάσισα να πάρω την Fatality. Θα έχω πρόβλημα για λογους συμβατότητας με το chipset(nf4-sli) μου ή όχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Ιανουάριος 22, 2006 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2006 εγω που χρησιμοποιω την creative live 5.1 αρκετοοοοοοοοοοοοοοο καιρο δεν ειχα ποτε προβλημα αν την πουλουσα παλι την ιδια θα επαιρνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
HikariNoRevan Ιανουάριος 22, 2006 #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2006 Ανακεφαλαίωση: Θέλω μία κάρτα ήχου για να παίζω παιχνίδια, να βλέπω ταινίες και να ακούω λίγη μουσικούλα.Με Audigy 2 bulk των 70 euro τότε (πάνε 2-3 χρόνια?) κάνω με περίσσεια αυτά που θές, ακόμα και openAL ή όπως το λένε που θέλουνε τα τελευταία παιχνίδια. Αν η ορεξή σου τραβάει κάτι super καλό, σου λέω πως έχω creative από την soundblaster 16 και ποτέ δεν είχα πρόβλημα, οπότε φαντάζομαι την FPS θα την καταευχαριστηθείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Theo.gr Ιανουάριος 22, 2006 Author #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2006 Η απορία μου όμως δεν απαντήθηκε. Ένα review του forum λέει πως οι x-fi παρουσιάζουν προβλήματα με το nf4 και ότι στο μέλλον θα διορθωθούν. Διορθώθηκαν αυτά τα προβλήματα ή οχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiko Ιανουάριος 23, 2006 #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2006 καλημερα παιδια,βρισκομαι και εγω σ'αυτο το διλημμα......ποια να παρω??δεν θελω μονο για gaming Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιανουάριος 23, 2006 #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2006 Η απορία μου όμως δεν απαντήθηκε. Ένα review του forum λέει πως οι x-fi παρουσιάζουν προβλήματα με το nf4 και ότι στο μέλλον θα διορθωθούν. Διορθώθηκαν αυτά τα προβλήματα ή οχι?Το πρόβλημα (εάν υπάρχει ακόμα) έχει να κάνει με τις 2MB Ram κάρτες, αυτές με 64 παίζουν μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiko Ιανουάριος 23, 2006 #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2006 τελικα ποια να παρω??? terratec η x-fi??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Ιανουάριος 23, 2006 #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2006 Εγώ φίλε θα συμφωνήσω με τον WAntilles. Έχουνε περάσει από τα χέρια μου 2 κάρτες της Creative (128 & Audigy 2) και όσα αναφέρει ο WAntilles ισχύουν πάνω κάτω. Σου λέω καλύτερα τα ενσωματωμένα codecs που έχουνε οι μητρικές. Πλέον υποστηρίζουν μέχρι και 7.1 (5.1 είναι στανταρ), ποιότητα ήχου άψογη, είναι δωρεάν και δεν έχουν διαφορές στην απόδοση των παιχνιδιών γιατί ένα παιχνίδι για να εκμεταλλευτεί την Fatality ή οποιαδήποτε άλλη πρέπει να είναι optimized για αυτήν. Καλά... τρέχα γύρευε. Σίγουρα, μην ξοδέψεις τα λεφτά σου σε κάρτα ήχου, πάρε κάτι άλλο καλύτερα (5.1 ακουστικά ή καλά ηχεία αν θες για ποιότητα ήχου, ή κάρτα γραφικών και μνήμη για απόδοση) παρά να χρυσοπληρώσεις κάτι που δεν αξίζει ούτε το 1/5 από αυτά που θα δώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiko Ιανουάριος 23, 2006 #30 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2006 με ενδιαφερει ομως και η επεξεργασια του ηχου....audio extractionη αναπαραγωγη dvd και μουσικης και μιας και το συστηματακι μου δεν νομιζω να υστερει πουθενα αλλου ελεγα να προχωρησω στην αγορα και καρτας ηχου....απο αυτες τις δυο θα επαιρνες terratec δηλαδη???εχω μπερδευτει λιγο, αλλοι λενε την μια και αλλοι την αλληαπο δυνατοτητες τι λενε???ευχαριστω,δημητρης Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Ιανουάριος 23, 2006 #31 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2006 Εγώ φίλε θα συμφωνήσω με τον WAntilles. Έχουνε περάσει από τα χέρια μου 2 κάρτες της Creative (128 & Audigy 2) και όσα αναφέρει ο WAntilles ισχύουν πάνω κάτω. Σου λέω καλύτερα τα ενσωματωμένα codecs που έχουνε οι μητρικές. Πλέον υποστηρίζουν μέχρι και 7.1 (5.1 είναι στανταρ), ποιότητα ήχου άψογη, είναι δωρεάν και δεν έχουν διαφορές στην απόδοση των παιχνιδιών γιατί ένα παιχνίδι για να εκμεταλλευτεί την Fatality ή οποιαδήποτε άλλη πρέπει να είναι optimized για αυτήν. Καλά... τρέχα γύρευε. Σίγουρα, μην ξοδέψεις τα λεφτά σου σε κάρτα ήχου, πάρε κάτι άλλο καλύτερα (5.1 ακουστικά ή καλά ηχεία αν θες για ποιότητα ήχου, ή κάρτα γραφικών και μνήμη για απόδοση) παρά να χρυσοπληρώσεις κάτι που δεν αξίζει ούτε το 1/5 από αυτά που θα δώσεις.Πολύ καλά τα λές.Θα απαριθμήσω εδώ κάρτες που είχα κατά καιρούς, και που είχαν σωστή ακουστική απόδοση (π.χ. ηχόχρωμα, τα όργανα να μην ακούγονται σαν να είναι "πνιγμένα" κλεισμένα μέσα σε ένα χαρτόκουτι, να είναι σε ανοικτό χώρο, να "αναπνέουν", να διαδίδεται ο ήχος τους), αλλά και άψογη συμπεριφορά από άποψη IRQ sharing στο σύστημα:- Aureal Vortex2 AU-8830 (€40)- Terratec DMX 6Fire 24-96 (€200)- On-board στην DFI LANParty NF-II-Ultra-B (nVidia nForce2-Ultra-400-MCP-T με SoundStorm)- On-board στην DFI LANParty nForce4-SLI-DR (nVidia nForce4-SLI με Karajan audio module)Τώρα, όσο και αν σου φαίνεται παράξενο, οι 2 τελευταίες on-board λύσεις, που ας υποθέσουμε ότι το κόστος τους δεν θα ξεπερνά τα €30, ακουγόντουσαν πολύ καλύτερα από ο,τιδήποτε Creative PCI έχει περάσει από τα χέρια μου. Επίσης οι κάτωθι Creative είχαν ΑΘΛΙΑ συμπεριφορά με ανύπαρκτο IRQ sharing:- Live- Live 5.1- AudigyΚαι φυσικά με τις Creative, ούτε λόγος για video capture. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Ιανουάριος 23, 2006 #32 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2006 με ενδιαφερει ομως και η επεξεργασια του ηχου....audio extractionη αναπαραγωγη dvd και μουσικης και μιας και το συστηματακι μου δεν νομιζω να υστερει πουθενα αλλου ελεγα να προχωρησω στην αγορα και καρτας ηχου....απο αυτες τις δυο θα επαιρνες terratec δηλαδη???εχω μπερδευτει λιγο, αλλοι λενε την μια και αλλοι την αλληαπο δυνατοτητες τι λενε???ευχαριστω,δημητρηςΦίλε Δημήτρη, όπως σου είπα τα υποστήματα ήχου που έχω δουλέψει είναι οι δύο κάρτες ήχου που σου ανέφερα και 3 on-board από μητρικές. Μπορεί τα specifications της Creative να ακούγονται εντυπωσιακά (24bit/96KHz, EAX 4 κτλ) αλλά στην πράξη σε πολλές περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι κατώτερα και της πιό φτηνής on-board υλοπoίησης. Για παράδειγμα, αυτό που ρωτάς, αν λύθηκε το πρόβλημα ασυμβατότητας των X-FI με το nForce4, είναι τρανή απόδειξη αυτών που γράφει ο WAntilles. Το συνειδητοποιείς για λίγο τι γίνεται; Σκας ένα μάτσο ευρώ για να πάρεις μιά κάρτα που πιθανόν να μην συνεργάζεται με το δημοφιλέστερο chipset της αγοράς. Χώρια τα πιθανά IRQ conflicts, και οι προβληματικοί drivers. Όσο για το audio extraction και την επεξεργασία ήχου αυτά γίνονται μιά χαρά ακόμα και με μιά SounBlaster 128.Την Terratec δεν την έχω δουλέψει, και δεν μπορώ να εκφέρω προσωπική άποψη, ωστόσο αν είσαι αποφασισμένος να πάρεις κάποια από τις δύο καλό θα ήταν να συμβουλευτείς και κάποια review ή site του εξωτερικού, και τελικά να διαλέξεις αυτήν που έχει τα λιγότερα bugs και πιό προσιτή τιμή. Πάντως ότι και να κάνεις theo τελικά σου εύχομαι καλή επιτυχία στην αγορά σου και να τα εκατοστήσεις... :torte: :bdaywink: :beerchug: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olyros Ιανουάριος 23, 2006 #33 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2006 Wantilles, για δυο λόγους δεν μπορώ να ακολoυθήσω τις σκέψεις σου.1.Θα στο πω ευγενικά για να μην παρεξηγηθώ : δεν είναι και πολύ έξυπνο να σχολιάζεις την Xfi βάσει εμπειριών σου με τις παλαιότερες κάρτες της Creative .Δηλαδή εσένα πώς θα σου φαινόταν αν ρωτούσες κάποιον το 2001 πώς είναι τα Windows XP και αυτός σου απαντούσε ότι τα Windows 98 είναι χάλια.Κάθε προϊόν πρέπει να κρίνεται αυτοτελώς ανεξάρτητα από πού προέρχεται.Αυτή είναι η ώριμη στάση και κυρίως η στάση που αποβαίνει υπέρ του καταναλωτή.Π.χ. το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η AMD βγάζει πιο καλούς για τις ανάγκες μου επεξεργαστές και γι'αυτό την προτιμώ δε σημαίνει ότι έχω απορρίψει την Intel για πάντα.2.Η αντικειμενική ποιοτική ανάλυση του ήχου της Xfi όπως δημοσιεύτηκε σ'αυτό το site έδειξε ότι η Creative έλυσε τα προβλήματα που υπήρχαν σ'αυτόν τον τομέα σε σύγκριση με τις παλιότερες Audigy (τα οποία έχουν και αυτά καταγραφεί από το PCTechnology).Προσωπικά θεωρώ τα στοιχεία αξιόπιστα καθώς δεν έχω λόγο να τα αμφισβητήσω. Μένει να δούμε πώς συμπεριφέρεται η κάρτα στο video capturing για αυτούς που σαν εσένα επιδίδονται σ'αυτό.Παροτρύνω λοιπόν το PCTechnology να κάνουν και αυτό το test.Πάντως θα πρέπει όλοι να έχουν υπόψη τους ότι κάρτες σαν την Xfi δεν έχουν νόημα αν δεν συνοδεύονται από ένα High-Fidelity ηχοσύστημα (hi-fi receiver + speakers).Διαφορετικά όλα ακούγονται πάνω-κάτω το ίδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon6401442169101 Ιανουάριος 25, 2006 #34 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2006 Το μόνο καλό που είχε βγάλει η Creative είναι η AWE64 gold.. είμαι τόσο πολύ ευχαριστημένος που έβαλα και 4MB Ram στην κάρτα! tespa.. είχα δοκιμάσει PCI128, Audigy,Audigy2,Audigy4 και ήταν κατώτερες από την AWE64gold.. όπως και να το κάνουμε οι ISA κάρτες ήταν πολύ Latency και στην PCI μόνο λύθηκε το πρόβλημα αλλά η Creative τότε έριξε πολύ φως στο φτηνό και όχι στο καλό και από εκεί και πέρα όλα πήραν κατηφόρα.. όσο για την X-Fi δεν την έχω δεί πουθενά και δεν έχω κάνει benchmark με κανένα καλό Dos πρόγραμμα που τεστάρει τα DAC-ADC db Latency κ.α. Δεν ξέρω αν 100000% έχουν φτιάξει τα προβλήματα αλλά εγώ απομακρύνομαι πολύ.. θα έλεγα την M-Audio Revolution 5.1/7.1 αποδοτική και σ.χ. μικρό Latency πάντως μπορείς να κάνεις Video Capture χωρίς πρόβλημα. Αν θες High end λύσεις υπάρχει M-Audio,Audiotrak,Terratec,EMU,ESI,RME,MOTU κ.α. ανώτερες απο την creative. Link to comment Share on other sites More sharing options...
santong7 Ιανουάριος 25, 2006 #35 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2006 Οταν οι υπολοιπες ασχολοντουσαν με ηχους στυλ midi η Creative εβγαλε την sound blaster.Α ρε εποχες 486. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.