Jump to content

Ποια κάρτα ήχου?

Theo.gr

Recommended Posts

Επειδή σε λίγο καιρό είναι τα γενέθλιά μου αποφάσισα να αγοράσω μια κάρτα ήχου. Έχω βάλει στο μάτι αυτή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540167

Αλλά είναι λίγο ακριβή και θα ήθελα να ρωτήσω αν θα ήταν καλύτερα να πάρω μια Audigy 2 ή 4?

Διάβασα σε ένα review του forum ότι οι X-Fi έχουν πρόβλημα με το nforce4, η δική μου μητρική φοράει nf4 sli θα έχω αυτό το πρόβλημα? Αν ναι τότε πως μπορώ να το αντιμετοπίσω?

Εχω την elite Pro. Απλά αψογη

Ειναι σε P4 mobo asus αλλα ακουσα οτι υπήρχαν κάποια προβληματακια με το NF4 τα οποία μάλλον τωρα πια εχουν λυθεί.

Διαβασε το review εδώ στο site

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/article.php?c=36

ΜΑΚΡΙΑ από ο,τιδήποτε Creative.

Διάβασε αυτό:

Μια αληθινή ιστορία...

http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=188105&postcount=7

Με ο,τιδήποτε Creative θα έχεις τριξίματα, κολήμματα, πηδήματα ακόμα και στο playback, μπλε οθόνες, ανύπαρκτο IRQ sharing, 100% PCI bus utilization, μεγάλα latencies, απαράδεκτη απόκριση συχνοτήτων, πολύ θόρυβο & φύσημα, απαράδεκτα αναλογικά μέρη, 100άδες χαμένα καρέ και ασυγχρόνιστο ήχο σε video capture.

Επίσης με ο,τιδήποτε Creative, ΞΕΧΝΑ video captures με εκπληκτικά αποτελέσματα όπως το παρακάτω:

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=23700

http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=364866&postcount=9

attachment.php?attachmentid=9430

------------------------------------------------------------

Θές σοβαρό ήχο με άψογη συμπεριφορά του hardware σε IRQ sharing, χαμηλά latencies, σωστό PCI bus utilization, πολύ καλή απόκριση συχνοτήτων, ανύπαρκτος θόρυβος και φύσημα, και εξαιρετικά αναλογικά μέρη (ADCs & DACs) τότε Terratec.

TERRATEC AUREON 7.1 UNIVERSE

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702254

αν σε ενδιαφέρει πρωτίσως η μουσική και όχι ο πολυκαναλος ήχος και τα παιχνιδια μια κορυφαία καρτα ειναι αυτη : http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=7977

Ποια να προτιμήσω?

Σου έχω προτείνει ήδη:

Θές σοβαρό ήχο με άψογη συμπεριφορά του hardware σε IRQ sharing, χαμηλά latencies, σωστό PCI bus utilization, πολύ καλή απόκριση συχνοτήτων, ανύπαρκτος θόρυβος και φύσημα, και εξαιρετικά αναλογικά μέρη (ADCs & DACs) τότε Terratec.

TERRATEC AUREON 7.1 UNIVERSE

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702254

Ορίστε και η γνώμη κάποιου φίλου που ασχολείται 10ετίες με κιθάρα και μουσική, ο οποίος ρώτησε τη γνώμη μου πριν την πάρει. Η γνώμη μου ήταν θετικότατη.

Έγραψε ο φίλος μου:

Η κάρτα (+front panel) είναι εξαιρετική! Καμμία σχέση με Audigy. Η μέρα με την νύχτα. Και με πολύ μέτρια ηχεία (Creative P5800 5.1). Ειδικά στα μπάσσα έχει σωστό ηχόχρωμα (η audigy ακουγόταν σαν τενεκές) και στα πρίμα ήρεμα (η audigy ...τσίριζε!) Μόνο οι μεσαίες βγαίνουν κάπως δυνατά σε ένταση, αλλά αυτό ρυθμίζεται εύκολα από το πολύ καλό mixer.

Αυτά για να ξεχωρίσουν οι "τσιριχτοί τενεκέδες της Creative" από τις κάρτες ήχου.

Με ενδιαφέρει ο πολυκάναλος ήχος, θα την συνδυάσω με ακουστικά 5.1 και στο μέλλον θα πάρω και ηχεία. Επίσης την κάρτΑτην θέλω κυρίως για παιχνίδια.

για ποιότητα ήχου θα συμφωνήσω με τον WAntilles, αν και δεν ξέρω τις επιδόσεις της στα παιχνίδια.

Ανακεφαλαίωση: Θέλω μία κάρτα ήχου για να παίζω παιχνίδια, να βλέπω ταινίες και να ακούω λίγη μουσικούλα. Είχα μία πρόταση από τον WAntilles αλλά ο Panoc δεν είναι σίγουρος ότι αυτή η κάρτα απδίδει στα παιχνίδια. Τι να κάνω?

H TERRATEC AUREON 7.1 UNIVERSE Θα αποδείδει στα παιχνίδια? Θα έχει μεγάλη διαφορά με μία X-Fi Fatality FPS?

ΝΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ. ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΡΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΕ ΤΗΝ Χ-FI. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΗΧΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΥΠΟΣΤΙΡΗΞΗ ΣΤΑ GAMES. ΚΑΙ ASIO ΜΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

Wantiles εισαι τοσο απολυτος στις αποψεις σου που χανεις το δικιο σου συνεχως.

Απλα και ομορφα.

Μετα απο αυτο το post ευκολα θα πιστευα οτι δουλευεις στην terratec και εχετε ως σκοπο να κλεισετε την creative! :p

Οσο για τα "τριξίματα, κολήμματα, πηδήματα ακόμα και στο playback, μπλε οθόνες, ανύπαρκτο IRQ sharing, 100% PCI bus utilization, μεγάλα latencies, απαράδεκτη απόκριση συχνοτήτων, πολύ θόρυβο & φύσημα, απαράδεκτα αναλογικά μέρη, 100άδες χαμένα καρέ και ασυγχρόνιστο ήχο σε video capture."

Τα θεωρω απλα αστεια και πρωτη φορα τα ακουω τουλαχιστον τα 5-6 πρωτα που ειναι ποιο αντιληπτα σε μενα.

Aκου λοιπον την γνωμη ενος mainstream user, για την X-Fi δεν εχω προσωπικη αποψη αν και την εχω δει σε 2-3 pcια φιλων αλλα απο audigy 2 ZS σου λεω οτι ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και δεν πιστευω οτι καποια αλλη καρτα μπορει να μου προσφερει κατι καλυτερο απο αυτη.

Τωρα αν εχεις τετοιο αυτι που θα ξεχωρισει χαωδης διαφορα αναμεσα σε οποιαδηποτε Creative παω πασο,αν εισαι ενας common η ακομα και ψαγμενος user και οχι μουσικος και καταλαβεις διαφορα της Audigy με αλλη καρτα ηχου εγω να κατσω να με *******.

Όπως λές τη γνώμη σου, έτσι κι εγώ λέω τη δική μου - και 2-3 άλλων ανθρώπων - διαμορφωμένη από 5 διαδοχικές - το ίδιο ΑΘΛΙΕΣ - γενιές καρτών ήχου PCI Creative.

Από εκεί και πέρα δεν έχω καμμία σχέση με την Terratec πέραν του ότι είχα για 1.5 χρόνο μία εξαιρετική Terratec DMX 6Fire 24-96.

Το βασικό μου moto, δεν είναι να πάρει Terratec. Αλλά να ΜΗΝ πάρει Creative.

Nαι οκ απλα μην εισαι τοσο απολυτως γιατι διαμορφωνεις γνωμη "με την βια" την στιγμη που μπορει στο κατω κατω να μην εχεις δικιο.

Τα 2/3 τον ανθρωπων που εχουν καποιο καλο συστημα εχουν Creative Audigy πανω κατι λεει αυτο.

Τα 2/3 τον ανθρωπων που εχουν καποιο καλο συστημα εχουν Creative Audigy πανω κατι λεει αυτο.

Απολύτως τίποτα δεν λέει.

Θές να σου απαριθμήσω ιστορικά:

α. Πόσα εξαιρετικά προϊόντα δεν πουλούσαν καθόλου

β. Πόσα άθλια προϊόντα πουλούσαν σαν τρελά

επειδή ο κόσμος δεν ενημερώνεται και αγοράζει πολλές φορές μοδάτα, τρέντυ, μαζικώς και κοπάδην;

Nαι δικιο εχεις σε αυτο πολλα προιοντα πουλανε και αλλα οχι ανεξαρτητα απο το ποσο ποιοτικα ειναι.

Αλλα οταν μιλας για καταξιωμενες εταιριες στον χωρο τους οπως η Creative την αδικεις.

Εβγαλες μια καρτα ηχου,που σου επαναλαμβανω οτι κατοικει στα περισσοτερα κουτια, αχρηστη και δυσλειτουργικη την στιγμη που ποτε κανεις δεν εχει ξαναπει κατι παρομοιο στο κατω κατω σκεψου οτι μπορει να επεσες σε μια ελλατωματικη καρτα και τιποτα αλλο.

Οταν ενα compοnent ειναι τοσο κακο οσο θες εσυ να το χαρακτηριζεις θα ειχε αποσυρθει σε ενα μηνα, απειρες οι περιπτωσεις απο τροφοδοτικα μεχρι καρτες γραφικων και απο επεξεργαστες μεχρι κουτια.

Η Creative δεν ιδρυθηκε χτες ουτε η πρωτη καρτα που εβγαλε ειναι η Audigy απλως πολυ πιαστηκαν απο τα προβληματα που δημιουργηθηκαν με την X-Fi και τιποτα αλλο.

Εν τελει αλλες φορες ενα προιον αποκτα φημη ενω δεν το αξιζει και πολλοι το αγοραζουν χωρις να δουν και να μαθουν αλλα γνωμη μου ειναι οτι η Audigy δεν ανηκει σε αυτη την κατηγορια σε καμια περιπτωση.

Αλλα οταν μιλας για καταξιωμενες εταιριες στον χωρο τους οπως η Creative την αδικεις.

Καταξιωμένη μπορεί να είναι για σένα. Για μένα, κάθε άλλο.

Η Creative μέχρι το ISA έβγαζε καλές κάρτες ήχου. Σε PCI ουδέποτε έβγαλε κάρτα ήχου που να έχει σωστή συμπεριφορά.

...ποτε κανεις δεν εχει ξαναπει κατι παρομοιο...

Για δές τί λέει καί ο Pokemon-640 σε αυτό το φόρουμ.

...στο κατω κατω σκεψου οτι μπορει να επεσες σε μια ελλατωματικη καρτα και τιποτα αλλο.

5 διαδοχικές κάρτες να ήταν όλες ελαττωματικές;

Μήπως προκαλούμε πολύ τις πιθανότητες;

Οταν ενα compοnent ειναι τοσο κακο οσο θες εσυ να το χαρακτηριζεις θα ειχε αποσυρθει σε ενα μηνα...

Όχι όταν βασίζονται στην κοπαδοποίηση του κόσμου και πουλάνε ό,τι νά 'ναι.

...τα προβληματα που δημιουργηθηκαν με την X-Fi...

Αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Δεν το συνεχίζω γιατί δεν έχει νόημα η συζήτηση αφού δεν πρόκειται να βρούμε common ground.

Τελειώνοντας όμως θα σου προτείνω να κάνεις ένα πολύ stressful τεστ για τη σωστή συμπεριφορά μιας κάρτας:

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=23700

Θα έχεις 1000άδες dropped frames με οποιαδήποτε Creative PCI. Στο εγγυώμαι.

Τα εξαιρετικά νούμερα που βλέπεις εκεί, πιάνονται με τις παρακάτω on-board λύσεις:

DFI LANParty nF4-SLI-DR (nForce4-SLI)

DFI LANParty NF2-Ultra-B (nForce2-Ultra-400-MCP-T)

Τα ίδια πολύ καλά νούμερα έβγαζε καί η Terratec DMX 6Fire 24-96 που είχα για 1.5 χρόνο.

Επίσης τα ίδια πολύ καλά νούμερα έβγαζε καί η Aureal Vortex 2 AU-8830 που είχα μέχρι πριν από 2.5 χρόνια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.