princess Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16, 2006 Λοιπον αν και τελικα ελυσα το προβλημα θα σας το περιγραψω διοτι ειναι τελειως κουλο (και δεν καταλαβα και πως το ελυσα -ασχετο). Εχουμε ενα pc με windows xp pro greek (μαιμουδια). Εχει πανω κι ενα dvd asus (το μονο καινουργιο που εχει πανω ολα τα αλλα ειναι οτι παλιατζουρα ειχα εδω μεσα και περισσευε - α κι ο σκληρος του ειναι καινουργιος ναι). Καποια στιγμη λοιπον αποφασιζει οτι δεν διαβαζει απο το dvd (το βλεπει κανονικα στις συσκευες, αλλα οτι και να βαλεις μεσα γιοκ). Με τα πολλα κι αφου με επρηξε καλα καλα η κουμπαρα μου, παω σπιτι με ενα drive cd που ξεθαψα εδω, επειδη βαριομουνα να δω τι επαθε το dvd και της το βαζω πανω να δω αν παιζει... Ανοιγουμε το Pc και βγαινει μια χοντρη!!! Τα windows λεει επρεπε να ενεργοποιηθουν κλπ κλπ καληνυχτα σας, παρτον υπολογιστη κλεισιμο. Τον ζαλωνομαι και τον φερνω σπιτι σκοπευοντας να της περασω win 2000. Τραβαω ποντικι, πληκτρολογιο και οθονη απο τον δικο μου, τον αναβω, γιοκ. Μπα λεω, ισως η καρτα γραφικων να μη σηκωνει tft οθονη (ε αυτο σκεφτηκα ψεμματα να πω κουβαλαω μια οθονη απο το μαγαζι, τη βαζω πανω γιοκ. Καποια στιγμη αρχιζω να σκεφτομαι (επιτελους) οτι δεν δειχνει να bootαρει καν... Εχω βγαλει βαλει καρτα γραφικων, λεω λες να ψοφησε ο δισκος; Βγαζω το δισκο, τον ξαναβαζω, αλλα πιανω αλλο καλωδιο να του δωσω ρευμα κι οχι αυτο που επαιρνε... και ναι! το Pc bootαρει και παλι!!! Πανω που ειμαι ετοιμη λοιπον να τα ξηλωσω και να κανω απο την αρχη εγκατασταση, καλωσορισατε στα windows, καλως σας βρηκαμε κι ολα καλα!!! :035: :035: :035: Απο κεινη την ωρα τον ανοιγω, τον κλεινω, του εβαλα και το office που το ειχαμε αμεσα αναγκη, τιποτα, κανενα σημαδι ασθενειας !!! Εχω φαει τα νυχια μου να καταλαβω τι μπορει να εχει παιχτει!! Καμμια ιδεα κανεις;;; :017:
Arxagelos Ιανουάριος 16, 2006 #2 Ιανουάριος 16, 2006 Εγώ τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τους υπολογιστές ένα έχω καταλάβει....''οτι δεν βγάζεις άκρη γενικός''....σαν τεχνικός πριν παραδώσουμε μηχανήματα τα τσεκάραμε από την κορυφή ως τα νύχια....και στην τελική το πηγαίναμε στο σπίτι του πελάτη για στήσιμο και να μην δουλεύει!!! ξέρεις πόσες φορές το έχω πάθει??? μην ψάχνεις να βρεις αιτία....αφού το έλυσες πάμε παρακάτω......:ylsuper: :ylsuper: :nopity:
princess Ιανουάριος 16, 2006 Author #3 Ιανουάριος 16, 2006 χωρια που με εχει φαει η περιεργεια (το κουτι μονο εγω το ανοιγω -μια οταν το εστησα και μια τωρα, αποκλειεται να εχει ανακατεψει κανεις καλωδια) φοβαμαι μην ερθει και το παρει και ξαφνικα θυμηθουν παλι τα xp οτι θελουν ενεργοποιηση (κακως μεν αλλα τελικα δε της αλλαξα λειτουργικο)... Βεβαια εδω που το εχω ολα βαινουν καλως, SP2 δεν εχει βαλει (ξερω οτι τα συγκεκριμενα τραβανε ζορι και κλειδωνουν μετα το sp2) αλλα αμα το παρει και της το ξανακανει αλλιμονο μου (μενει στην αλλη ακρη της αθηνας!) Αν ηταν η τροφοδοσια, πως στο διαολο μπουταρε και μου ειπε οτι τα xp κλειδωσαν, κι αν δεν ηταν αυτο, απο που στο μαυρο κορακα μπουταρε τοτε κι απο που τωρα (ενα ρημαδοσκληρο εχει πανω δεν εχει κι αλλον!) Κι επειτα, αν δε ρωτησω πως θα μαθω;;;;;
Kiki_D Ιανουάριος 17, 2006 #4 Ιανουάριος 17, 2006 Τώρα να σου πω ότι μου 'χει συμβεί και σ'εμένα? Και με αλλαγή τροφοδοσίας και με αλλαγή καλωδιοταινίας. Όχι να θέλει ενεργοποίηση, αλλά να μην ανοιγει και να ανοίξει μετά την αλλαγή. Τι να πεις, ότι θέλουν κάνουν, και όπως λέει και ο Arxagelos πιο πάνω άντε να εξηγήσεις σε πελάτη ότι στο εργαστήριο δούλευε... Αν και τις πιο πολλές φορές υπεύθυνη είναι η ρημάδα η μπρίζα ή το πανάρχαιο πολύμπριζο του κάθε σπιτιου....
DimGR1442169135 Ιανουάριος 17, 2006 #5 Ιανουάριος 17, 2006 το συμβάν έχει να κάνει με στατικό ηλεκτρισμό για τον ίδιο λόγο άμα το pc δουλεύει και απλά πιάσεις ένα από τα molex connectors με το χέρι σου , το pc θα κλίση
manik Ιανουάριος 17, 2006 #6 Ιανουάριος 17, 2006 το συμβάν έχει να κάνει με στατικό ηλεκτρισμό για τον ίδιο λόγο άμα το pc δουλεύει και απλά πιάσεις ένα από τα molex connectors με το χέρι σου , το pc θα κλίση LOL ποιος στο είπε αυτό; :101: :101: Bέβαια δεν ισχύει.....
DimGR1442169135 Ιανουάριος 17, 2006 #7 Ιανουάριος 17, 2006 είσαι σίγουρος?δοκίμασε το και μετά θα κάνω εγώ LOLηπα θα κλίση απλά όχι τίποτα άλλο
manik Ιανουάριος 17, 2006 #8 Ιανουάριος 17, 2006 είσαι σίγουρος?δοκίμασε το και μετά θα κάνω εγώ LOL ηπα θα κλίση απλά όχι τίποτα άλλο Τώρα που σου γράφω πιάνω και δυο Molex των δίσκων του Η/Υ. Λες να είναι χαλασμένο το δικό μου και να μην κλείνει; :017:
princess Ιανουάριος 17, 2006 Author #9 Ιανουάριος 17, 2006 ναι αλλα εδω δεν εκλεισε το ρημαδιασμενο... ενεργοποιηση ζηταγε!!!! Καλα να μη του κανει το ρευμα και να μην ανοιγει αλλα να μη του κανει το ρευμα και να ζηταει ενεργοποιηση; Θα λαλησω ολη μερα αυτο σκεφτομαι!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.