Jump to content

Ερώτηση Σχετικά με Maxtor 250GB

jstath

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλησπέρα και να δηλώσω καινούργιος στο Site σας.

Πρόσφατα αγόρασα ένα σκληρό Maxtor 250GB με 16ΜΒ cache (μοντέλο 6L250RO) ο οποίος είναι τοποθετημένος σε ένα Gigabyte 8IEXP Motherboard ως Primary Master. Τον σκληρό τον έχει δει κανονικά το motherboard ως 237GB και έχει φορμαριστεί με τα Windows Xp Home Edition σε μονό partition. Η ερώτηση είναι εάν χρειάζεται να φορμαριστεί τελικά ο συγκεκριμένος σκληρός μέσω του utility που δίνει η εταιρεία ή δεν απαιτείται μιας και τον έχει δει το Motherboard. Είναι η χωρητικότητα αυτή όλη και όλη αυτή που πρέπει να δω ή μήπως κάτι δεν πάει καλά και πιθανόν να έχω προβλήματα στο μέλλον με το Access του Σκληρού πάνω από τα 137GB;

Ευχαριστώ.

Αφου τον είδες και τον φορμαρισες και μεσα στα XP με την πραγματική χωρητικότητα του (237Gb) δεν εχεις κανενα πρόβλημα και ουτε χρειαζεται το Utility της εταιρείας.

Καλως ήρθες στο φόρουμ.

jstath

Aν και όχι ο κατ' εξοχήν αρμόδιος (μιας και σχετικά "φρέσκος" και εγώ) σε καλωσορίζω στο forum.

Έχω και εγώ ένα Maxtor 250GB με 16MB buffer (6V250F0) και έχω χρησιμοποιήσει και τις δυο μεθόδους formating (maxblast και winodws setup). Διαφορά δεν βλέπω ούτε και είχα κάποιο πρόβλημα (όσον αφορά την χωρητικότητα του). Αυτό που να ρωτήσω είναι που τον βλέπει σαν 237GB; Στο bios ή στη διαχείριση των windows; Το ρωτάω γιατί αν είναι στα windows είναι λογικό. Η διαφορά είναι στο πως υπολογίζει η εταιρεία το GB (2^30=1.073.741.824 ή 1.000.000.000 bytes). Εμένα το bios τον βλέπει σαν 251GB, ενώ η διαχείριση των windows 233.76GB.

Παιδιά ευχαριστώ για το καλοσόρισμα και να πώ ότι το bios όντως τον βλέπει 251GB και στα windows 237GB. Απ'ότι είδα τελικά δεν χρειάζεται εκ νέου φορμάρισμα. Αυτό όμως που έχω παρατηρήσει είναι ότι σαν δίσκος έχει μια κάποια υστέρηση στην ταχύτητα που πάει να φορτώσει κάποια εφαρμογή από την στιγμή που θα κάνεις διπλό κλικ στο εικονίδιό της, πράγμα που δεν το αντιμετώπιζα με τον παλιό μου δίσκο που ήταν πάλι Maxtor 60GB με 2MB cache. Από Drivers είμαι Ο.Κ με τους τελευταίους σε όλα τα συστήματα του PC. Επίσης παράλληλα με τον δίσκο αγόρασα και μια ίδια ακριβώς με την ήδη υπάρχουσα μνήμη 512 ΜΒ και το ανέβασα το μηχάνημα στο 1GB. Είδα ότι ο φίλος regent έχει κάποιο άλλο μοντέλο της ίδιας εταιρείας με την ίδια χωρητικότητα (6V250F0). Έχουν κάποια διαφορά αυτά μεταξύ τους και ποιά; Ο Onboard Controller μου είναι το Intel ICH4 που είναι ΑΤΑ100. Υπάρχει τρόπος να αυξήσω την ταχύτητά του και πώς;

Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις.

Είδα ότι ο φίλος regent έχει κάποιο άλλο μοντέλο της ίδιας εταιρείας με την ίδια χωρητικότητα (6V250F0). Έχουν κάποια διαφορά αυτά μεταξύ τους και ποιά;

Απ' ότι βλέπω στο data sheet της Maxtor για τους Diamond Family 10 (http://www.maxtor.com/_files/maxtor/en_us/documentation/data_sheets/diamondmax_10_data_sheet.pdf) η διαφορα είναι πως ο δικός σου είναι IDE ενώ εμένα SATAII.

Αυτό όμως που έχω παρατηρήσει είναι ότι σαν δίσκος έχει μια κάποια υστέρηση στην ταχύτητα που πάει να φορτώσει κάποια εφαρμογή από την στιγμή που θα κάνεις διπλό κλικ στο εικονίδιό της

Δοκίμασε να του κάνεις ένα μικρό service (καθαρισμό, ανασυγκρότηση, κτλ.). Αν του έχεις περάσει πολλά προγράμματα, δεδομένα ή έχεις κάνει πολλές μετακινήσεις πιθανώς να τα χρειάζεται.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.