Angelteam Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2006 Καλησπερα σε ολους... Σκεφτομουν να αγορασω ακουστικουλια 5.1 μιας και δεν μπορω να παρω τιποτα καλο απο ηχεια 5.1 και θα ενοχλω και ολη την γειτονια, σκεφτηκα και εγω να αγορασω ακουστικα...Εχω ομως λιγες ερωτησεις...Πρωτον. Αξιζουν? Ρωταω γιατι δε μπορω να φανταστω πως πραγματικα δουλευουν τα ακουστικα... 6 ηχεια εχουν? Και πως γινεται να ειναι 5.1 εφοσον πρεπει να ειναι 3 αριστερα και 3 δεξια... Και το υποτιθεμενο woofer που ειναι?Δευτερον. Ποια ειναι καλα? (ειδα στο πλαισιο καποια 60 Ευρα) ... Δεν εχω τεσταρει ποτε και δε ξερω... Εχω δισταγμο στο αν θα αξιζαν να τα παρω η οχι...Εσεις τι θα λεγατε? Θα ηθελα να ακουσω αποψεις απο καποιους που εχουν και συμβουλες ακομη και απ'αυτους που δεν εχουν...Πιστευς ειναι καιρος για καινουριο ηχο...(Καρτα ηχου δεν αγορασα ποτε μιας και η οnboard μου κανει μια χαρα, μηπως ειναι καιρος να αγορασω και καρτα ηχου? και αν ναι ποια? πωπω αν ξερετε και καμια τιμουλα να μ πειτε ειστε ολα τα Ευρα...) Ευχαριστω ιν αντβανς...
madg1442169081 Ιανουάριος 15, 2006 #2 Ιανουάριος 15, 2006 δες εδω μια ωραια παρουσιασηhttp://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?t=16513
billpeppas1442169085 Ιανουάριος 15, 2006 #3 Ιανουάριος 15, 2006 Μερικές επιλογές, καθώς και σχόλια επ' αυτών ( σε όσα έχω εμπειρία, ή από φίλο μου ): 1) Sennheiser PC Series [ 5.1 , 360 Sound ] { PC 150 - PC - 155 Pro - PC 160 - PC 165 } 2) Zalman ZM-RS6F+M Theatre 6 [ 5.1 ] 3) Icemat SteelSound 5H Gaming HeadSet [ 5.1 ] 4) SpeedLink Medusa 5.1 Surround HeadSet [ 5.1 ] 5) Logitech Precision Gaming - Logitech Premium USB 350 6) Platronics DSP-500 Ένα ένα τώρα... 1) Η Sennheiser, εταιρία αρκετών ετών στον high end & επαγγελματικής χρήσης ήχο, αποφάσισες να διεισδύσει και στα gaming headsets.Η ιδέα ακογότανε καλή, το ποσοστό επιτυχίας ή έστω και η ιδέα των πωλήσεων λόγω του ονόματος φάνταζε τέλεια, η υλοποίηση τώρα: Τα απλά ( non Pro ) headsets { PC 130 , PC 150 , PC 160 } έχουν πολύ καλό μικρόφωνο, μέτριο ήχο ( σε σύγκριση με τα υπόλοιπα headsets που αναφέρω έχουν καλύτερο ήχο, υστερούν κατά λίγο μόνο στα μπάσα { σε σύγκριση με τα Platronics } ) καλό sound field και πάρα πολύ καλό positioning. Τα Pro Gaming headsets { PC 155 , PC 165 } έχουν άριστο ήχο ( σε όλες τις συχνότητες ) το ίδιο καλό sound field + positioning, το ίδιο καλό μικρόφωνο, και το πλεονέκτημα και της onboard SPU + DSP ( EAX 2.0 + A3D ) σε USB Adapter ( ώστε αν δεν έχουμε καλή κάρτα ήχου, να συνδέουμε με USB ώστε να χρησιμοποιείται η κάρτα που έχει ο adapter, της C-Media ). Διάρκεια Ζωής για τα περισσότερα τους μοντέλα, πάρα πολύ καλή { τουλάχιστον 1,5 χρόνος }. Το κορυφαίο τους μοντέλο το PC-165 άργησε να κυκλοφορήσει στο εμπόριο ( κάτι παιζόταν στην παραγωγή ), αλλά τώρα πλέον το βρίσκεις άνετα ( στο Ελλάντα θέλει κόπο, αλλά έξω είναι ok ). Γνώμη για το PC-165 δεν μπορώ να εκφέρω σήμερα, μιας και δεν το έχω χρησιμοποιήσει...αλλά αύριο το βραδάκυ θα μπορώ ( μιας και το πρωί το περιμένω με courier ). Η τιμή του PC-165 είναι λίγο...εξωφρενική για την ελληνική gaming τσέπη, αλλά τι να κάνουμε ? ενδεικτική τιμή 145euro. Περισσότερα από Δευτέρα 2) Zalman: Τα έχω χρησιμοποιήσει για καμιά 20αριά ώρες multiplayer gaming... Ο ήχος τους δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά έχουν καλό positioning, δημιουργούν ένα καλό sound field, το μπάσο τους δεν είναι τόσο φυσικό, και οι υψηλές δεν έχουν καλή διαφάνεια. Αντοχή στον χρόνο δεν ξέρω, αλλά ένας φίλος μου από UK τα έχει εδώ και 1 χρόνο περίπου, και δεν έχει συναντήσει κάποιο πρόβλημα 3) Icemat: Εταιρία που έχει καταξιωθεί σχετικά στον χώρο του gaming μέσω των Gaming MousePads της, είπε να εξαπλωθεί και στον άλλο τομέα των πορωμένων gamers...δηλαδή στα headsets... Τι περιμέναμε, και τι πήραμε: Εταιρία που πρωτομπαίνει στον τομέα του ήχου, σε ακουστικής άποψης δεν ελπίζαμε σε κάτι καλό, κι όμως: Οι μεσσαίες συχνότητες παίζουν αρκετά καλά, οι χαμηλές είναι κάπως υπο-τονικές και αναπαράγονται σε χαμηλότερη ένταση, ενώ στις υψηλές έχουμε αρκετή παραμόρφωση δυστυχώς. Το χειρότερο "σημείο" τους είναι το μικρόφωνο...απαράδεκτο. Το sound field δημιουργείται αρκετά καλά, αλλά στο positioning δεν ήταν και τόσο καλά ( σε σύγκριση με τα υπόλοιπα headset που έχω δοκιμάσει ) Χρόνος ζωής...χμ... δύο φίλοι μου που τα είχαν ( ο ένας μου τα είχε στείλει να τα δοκιμάσω / thanks Tom ) πλέον δεν τα έχουν..γιατί χάλασανε ( το ένα set εντελώς βουβό, στο άλλο έπαιζε το ένα ακουστικό μόνο ) αυτά σε 4 μήνες ζωής. 4) SpeedLink Medusa: Άγνωστα, δυστυχώς δεν έχω συναντήσει/γνωρίσει κανέναν κάτοχο αυτών των ακουστικών, έτσι δεν μπορώ να εκφέρω την οποιαδήποτε γνώμη. 5) Η Logitech ( που συνήθως μας εντυπωσιάζει ) κατάφερε να τα κάνει θάλασσα με τα headset της... O ήχος τους μετριότατος, το positioning κάτω του μέτριου, και η διάρκεια ζωής ( σε αρκετά δείγματα, όχι 1-2 περιπτώσεις ) ήταν πολύ μικρή ( φίλου μου που τα αγόρασε πρόσφατα, του χάλασαν μέσα σε 1 μήνα! ). Κατά τα άλλα είχαν ένα καλό...το μικρόφωνο ήταν μέτριο, όλα τα άλλα... 6) Platronics: Η εταιρία αυτή είναι λίγα χρονάκια τώρα στον τομέα των gaming headsets / gaming audio, και στην Αγγλία είχε αρκετούς οπαδούς. Το μοντέλο τους DSP-500 έχει μέτριο γενικά ήχο, ωραίο μπάσο, μέτριο μικρόφωνο και αρκετά καλό sound field. Σε μερικά παιδιά που τα είχαν για κανά 8μηνο, τους παρουσίασε πρόβλημα το ένα από τα ακουστικά.Το δείγμα δεν είναι και μεγάλο για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα περί του χρόνου ζωής, αλλά εγω ήδη φοβήθηκα ...to be continued....
morfeas-dsl- Ιανουάριος 15, 2006 #4 Ιανουάριος 15, 2006 Γνωριζεις αν η εκδοση προ μπορει να συνδεθει με την κανονικη καρτα ηχου?και εγω sennheiser εχω αλλα τη μη προ εκδοση
billpeppas1442169085 Ιανουάριος 15, 2006 #5 Ιανουάριος 15, 2006 Γνωριζεις αν η εκδοση προ μπορει να συνδεθει με την κανονικη καρτα ηχου?και εγω sennheiser εχω αλλα τη μη προ εκδοση Ναι συνδέεται είτε με 2 mini-jacks στην κάρτα ήχου ( κανονικά όπως λες ) είτε με τον USB Adapter όπου και χρησιμοποιεί την δικιά του κάρτα ήχου Sennheiser φέρνει ο Φ. Νάκας ( www.nakas.gr ) Τα Platronics,Speedlink, Icemat, Logitech τα βρίσκεις στο www.overclockers.co.uk Τα Logitech, Zalman στο www.plaisio.gr Τα logitech στο www.e-shop.gr
Angelteam Ιανουάριος 18, 2006 Author #7 Ιανουάριος 18, 2006 Ευχαριστω για ολα παιδια... Τελικα θα αγορασω TEAC Ακουστικά HP-10 (5.1) + απλα ηχειακια 5.1 (mallon ayto ) και απο καρτα ηχου μαλλον aythn Τι λετε? Θα μου βγει κανα 210-220 Eyrw? Καλα θα κανω η οχι; Αυτη τη στιγμη εχω ενα Philips wi-fi fwM779 Dhladh ayto και ακουστικα απλα ayta εδω της logitech... Απο παιχνιδια παιζω της steam (counter strike, cs condition zero, klp ) quake4, call of duty2, need for speed mw, unreal tournament, black and white 2, LineageII, DiabloII Lod... Τι θα μου προτεινατε??? Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερων ελπιζω να καταληξω καπου... Ευχαριστω πολυ... p.s.: Sorry mods, τελευταια στιγμη θυμηθικα οτι δε γραφουμε εδω μεσα με greeklish και αλλαξα το post μου. Ακομη δυσκολευομαι πολυ με απλα ελληνικα και οχι με greeklish δε μπορω να συνηθυσω :002: :030:
billpeppas1442169085 Ιανουάριος 19, 2006 #8 Ιανουάριος 19, 2006 Μόλις ήρθαν τα Sennheiser PC 165...και ναι...γ**ώ την π****α μου γ**ώ!!!Το ένα ακουστικό είναι προβληματικό!!!Γ**ώ την ελαττωματική τύχη μου...Κατά τα άλλα ( όσο γίνεται )...ηχητικά μόνο στο μπάσσο δεν τρελλάθηκα...βεβαίως όσο μπάσο μπορείς να νοιώσεις με το ένα ακουστικό, και προσπαθώντας να απομονώσεις από το άλλο αυτί τον όποιο θόρυβο από το ελαττ. μεγάφωνο.Στα games τώρα, το όλο ηχητικό πεδίο, και η κατευθυντικότητα του ήχου είναι εκπληκτική.Τώρα ? Την ****** την τύχη μου...ακόμα δεν τα πήρα πάμε για RMA...
Theo.gr Ιανουάριος 19, 2006 #9 Ιανουάριος 19, 2006 Και εγώ παρήγγηλα τα Teac πριν ένα μήνα από το πλαίσιο αλλά δεν βλέπω να τα φέρνουν και μάλλον θα πάρω τα Sennheiser PC 165.
billpeppas1442169085 Ιανουάριος 19, 2006 #10 Ιανουάριος 19, 2006 Και εγώ παρήγγηλα τα Teac πριν ένα μήνα από το πλαίσιο αλλά δεν βλέπω να τα φέρνουν και μάλλον θα πάρω τα Sennheiser PC 165. Simply the best από όσα έχω δοκιμάσει. Αν θες απόψεις, και ερωτήσεις περί αυτών, ρίξε μου ένα PM να σου δώσω τηλ. επικοινωνίας
Theo.gr Ιανουάριος 20, 2006 #11 Ιανουάριος 20, 2006 Είδα κάτι φωτογραφίες των sennheiser και έχουν μόνο δύο jack (ένα για το μικρόφωνο και ένα για τα ακουστικά). Πως είναι 5.1 αφου δεν έχουν τρία jack?
nickthegreek1442169120 Ιανουάριος 20, 2006 #12 Ιανουάριος 20, 2006 Δεν ανοίγω άλλο θέμα μιας και η ερώτηση είναι σχετική. Θέλω να πάρω ασύρματα ηχεία μιας και δεν τα πάω πολύ καλά με τα καλώδια. Έχετε να προτίνεται κάποιο σε τιμές μέχρι 150 ευρώ? Θα ήθελα να είναι ποιοτικά κατα βάση.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Angelteam Ιανουάριος 23, 2006 Author #13 Ιανουάριος 23, 2006 Wrong post nickthegreek, exei kai alla posts me hxeia... Back 2 the point...To Public (Neo katasthma ypologistwn kai oikiakwn syskeywn sto Mediteranean Kosmos ths Salonicas) efere kapoia akoustika Akribws ta idia me ths teac kai me akribws ton idio enisxytako alla me allo onoma pros to paron de gnwrizw name... Alla thymamai oti h syskeyasia htan gamath Black+Silver... Silcon legontan nomizw? De thymamai katholou .. .Anyways an kapoios gnwrizei peri tou thematos as me enhmerwsei giati apo bdomada lew na ta agorasw... Kamia 60Eyra...
Angelteam Ιανουάριος 23, 2006 Author #14 Ιανουάριος 23, 2006 Wrong post nickthegreek, έχει και αλλα posts με ηχεία... Back 2 the point...Το Public (Νέο κατάστημα υπολογιστών και οικιακών συσκευών στο Μεντιτεράνεαν Κόσμος της "σαλονικας") έφερε κάποια ακουστικά Ακριβώς τα ίδια με της teac και με ακριβώς τον ίδιο "ενισχυτακο" αλλα με άλλο όνομα προς το παρόν δε γνωρίζω name... Αλλα θυμάμαι ότι η συσκευασία ήταν ****** Black Silver... Σίλκον λέγονταν νομίζω? Δε θυμάμαι καθόλου .. .Anyways αν κάποιος γνωρίζει περί του θέματος ας με ενημερώσει γιατί από βδομάδα λέω να τα αγοράσω... Καμια 60Eyra...
Theo.gr Ιανουάριος 24, 2006 #15 Ιανουάριος 24, 2006 Ψάχνοντας πληροφορίες για τα Sennheiser PC 165 είδα ότι δεν είναι 5.1 αλλά stereo, αληθεύει?
billpeppas1442169085 Ιανουάριος 24, 2006 #16 Ιανουάριος 24, 2006 Ψάχνοντας πληροφορίες για τα Sennheiser PC 165 είδα ότι δεν είναι 5.1 αλλά stereo, αληθεύει?Θεέεεε μου.Σου είπα στο PM...Είναι "5.1" όπως όλα τα gaming ακουστικά.Στερεοφωνική είσοδο παίρνουν αλλά μέσω Virtualization φτιάχνουν ήχο 5.1, και μάλιστα 360*.www.sennheiser.com για λεπτομέρειες.
cakrit1442169096 Ιανουάριος 24, 2006 #17 Ιανουάριος 24, 2006 Θεέεεε μου.Σου είπα στο PM...Είναι "5.1" όπως όλα τα gaming ακουστικά.Στερεοφωνική είσοδο παίρνουν αλλά μέσω Virtualization φτιάχνουν ήχο 5.1, και μάλιστα 360*.www.sennheiser.com για λεπτομέρειες.Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά τα δικά μου πέρνουν έξοδο από την κάρτα σαν 5.1 και όχι από stereo. έχει και επιλογή βέβαια να τα συνδέσεις με stereo.
Vadergr Ιανουάριος 24, 2006 #19 Ιανουάριος 24, 2006 Τα Sennheiser δεν τα βρηκα στον νακα πουθενα στο site.Ειναι σε καμμια παραξενη κατηγορια και δεν τα βρισκω?
cakrit1442169096 Ιανουάριος 24, 2006 #20 Ιανουάριος 24, 2006 Η κάρτα τα βλέπει σαν 5.1? Γιατί ποιος σου είπε οτι έβλεπε σαν 5.1 τα ηχεία που ήταν και της ίδιας εταιρίας? Το θέμα είναι μετά τα ακουστικά συνδέονται και τα 5.1 (σε σειρά) οποτε νομίζω οτι πράγματι έχουν είσοδο 5.1
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.