Freedom Φεβρουάριος 3, 2005 #21 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2005 Οταν με το καλό γυρίσω σπίτι θα ποστάρω αποτελέσματα απο Doom3 bench με διάφορους συνδιασμους χρονισμών πυρήνα/μνημών...Το πραράδειγμα (τυχαία νουμερα, είναι κατανοητό) που ανέφερες AlienHack απο μόνο του είναι λίγο παραπλανητικό (οχι εσκεμμένα φυσικά)...Εξηγουμαι...στις κάρτες γραφικών υπάρχουν 2 παράμετροι: 2 ουσιαστικά ξεχωριστά OC τα οποία συνδιάζονται...πυρήνα και μνήμών...Αρα 10% για παραδειγμα OC σε μια κάρτα γραφικών εμένα δεν μου λέει τίποτα...10% τί? Μνήμες? Πυρήνας? Και τα 2?Οταν την πρωτοπήρα έκανα ξεχωριστές μετρήσεις για να δώ πως οφελείται η απόδοση ανεβάζοντας μόνο τον πυρήνα ή μόνο τις μνήμες (600/900 και 500/1200)...Αρα είναι λίγο tricky να ξέρεις απο την αρχή τι να περιμένεις και άρα λίγο επικίνδυνο να κρίνεις με αυτή την λογική...και αν έχεις δώσει 15% πυρήνα και 30% μνήμες πως αξιολογείς την αναμενόμενη απόδοση??? Βγάζεις το μέσο όρο των ποσοστών???Αν παιζεις με μια cpu οκ...πόσο σου δίνει το Sandra default??? (cpu bench) τοσο...ανεβάζεις 30%...πόσο σου δίνει το Sandra (cpu bench) τώρα??? Τόσο τοις εκατό...αρα κερδισες Χ% ανεβάζοντας Υ% (στους P4 με 100 και 133Mhz FSB απο την προσωπική μου και μόνο εμπειρία το Χ και το Υ είναι σχεδόν ίδια...για αλλους δεν ξέρω).Anyway, θα ποστάρω το βραδάκι...Φιλικά και χωρίς κανενός τύπου μομφή στο πρόσωπο κανενός...Freedom Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalypse Φεβρουάριος 3, 2005 #22 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2005 Η 6600GT ανεβαίνει , για πλάκα , 10% πυρήνα & 20% μνήμες , κάτι που απλά δεν συμβαίνει στις 9800pro. Τώρα , απ'όσο είδα εγώ , λόγω περιορισμένου αρχικού bandwidth , η άνοδος στις επιδόσεις είναι πιο κοντά στην άνοδο των μνημών. Δοκιμάζοντας , με 6600GT , στο Doom3 timedemo , είδα 21% περισσότερα fps με +14% πυρήνα , 25% μνήμες. Ίσως το πιο vga limited παιχνίδι που έχω δει (και το βαρύτερο που υπάρχει για 6χχχ) , το NFSU2 , ανεβαίνει σχεδόν γραμμικά με τον μέσο όρο του overclock σε πυρήνα και μνήμες. Εσωκλείω και ένα διάγραμμα (fps-χρόνος) από το NFSU2 (1280x , 4xAA , 16xAF) με την 6800 , απλά επειδή με αυτήν έχω πιο πολλές μετρήσεις. Σε 9800pro και 6600GT έχω δει απολύτως αντίστοιχα αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.