Kelsos Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2006 Η σύνθεση του η/υ είναι η εξής: mobo ga-8idx3 με το τελευταίο bios περασμένο, 512 sdram, cpu p4 1500ghz s423, 2 hd 80 gb & 20 gb, 1 gforce mx 440 64mb ram, kai 1 teac 524 e cdr kai 1 dvd rom hitachi.το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνει boot σωστά ο η/υ. Όταν προσπαθεί να ξεκινήσει είναι σαν να προσπαθεί να διαβάσει κάτι από το cd-r h to dvd και κάνει συνεχείς επανεκκινήσεις. Έχω αλλάξει τα jumpers τα καλώδια, έχω δοκιμάσει διάφορους συνδυασμούς με έναν δίσκο και ένα cd drive αλλά κάνει το ίδιο.καμία ιδέα...Υ.Γ.: η ίδια μητρική με την cpu και μαζί με τον ένα δίσκο αποτελούσαν μέρος αλλού η/υ που λειτουργούσε άψογα....μπορεί να ευθύνεται το τροφοδοτικό και αν ναι, τι γίνεται στην περίπτωση αυτή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Ιανουάριος 11, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2006 Πολλά μπορούν να ευθύνονται ακόμα και το τροφοδοτικό που αναφέρεις. Στο bios με ποιά σειρά έχεις ορίσει να bootάρουνε οι συσκευές? Αναφέρεις οτι "παέι να διαβάσει απ το cd", δηλαδή άμα βάλεις κάποιο bootable cd μέσα θα σου μπουτάρει κανονικά? Το winxp installation που φιλοξενείται στο δίσκο, είχε γίνει με το συγκεκριμένο hardware ή με το παλιό σου πρωτού βάλεις τον P4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stroumfaki3 Ιανουάριος 11, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2006 Έίχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα Πρέπει να ορίσεις τον hdd που εχει το λειτουργικό να κάνει αυτός πρώτα boot . Αυτό το ρυθμίζεις από το bios :045: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kelsos Ιανουάριος 11, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2006 Καταρχην παιδια για το BOOT εχω δοκιμασει καθε δυνατη επιλογη. Δοκιμασα ακομα να ξανακανω εγκατασταση τα XP απο το δισκακι. Την ωρα που δειχνει οτι διαβαζει καποια αρχεια κανει συνεχεις επανεκκινησεις μεχρι να βγαλω απο το DRIVE το δισκακι. Τα DRIVES δεν φταινε γιατι τα δοκιμασα στο δικο μου PC και λειτουργουν κανονικα.Η ΜΒ μαζι με την CPU τον δισκο με το λειτουργικο και την μνημη ηταν σε αλλο PC και ηταν λειτουργικο το συστημα. Το θεμα ειναι οτι δεν με αφηνει να κανω μια καθαρη εγκατασταση. Ξεκιναω με δισκετα εκκινησης αλλα και παλι χωρις cd drive ειναι δωρο αδωρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Ιανουάριος 11, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2006 κοιταξε τη συχνότητα της μνήμης από το bios, αν ειναι στα 133 βάλτησ τα 100 και πες μας. (μπορει να το εχει και σε μορφή 3:4, 1:1). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kelsos Ιανουάριος 12, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2006 Φιλε Panoc το δοκιμασα αλλα και παλι δεν εγινε τιποτα. Μεχρι να προμηθευτω τροφοδοτικο για να το δοκιμασω, ευπροσδεκτες ολες οι συμβουλες σας φιλοι μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kelsos Ιανουάριος 16, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2006 Τελικα ηταν το τροφοδοτικο. Ολα ενταξει τωρα.Παιδια ευχαριστω που απαντησατε...Τα ξαναλεμε... (δεν υπαρχει περιπτωση, ολο και κατι θα συμβει..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.