Jump to content

Convert Fat32 σε Ntfs και αντιστροφα

Dark-Shadow

Recommended Posts

Για σας παιδιά μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να το κάνω αυτό? θα πάθει tpt ο σκληρός και είναι σατα. πια είναι τα καλά του ntfs και τα κακά?Παλιά είχα δει πως να κάνω το κόινερ μονο από fat32 σε ntfs με το cmd πείτε μου πως να κάνω τις 2 "μετατροπρς" και πια είναι τα πλεονεκτήματα?

Εφόσον έχεις ΧΡ, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις NTFS.Θεωρείται καλύτερο και πιο σίγουρο από το FAT32.Βέβαια, εάν βάλεις τίποτα 98, δεν θα μπορείς, αφού τα 98 δεν αναγνωρίζουν το NTFS.Η διαδικασία από FAT32->NTFS είναι σχεδόν ανώδυνη και γίνεται εύκολα (λέω σχεδόν ανώδυνα, γιατί θεωρητικά δεν χάνεις τα δεδομένα σου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να πάει στραβά) με την εντολή convert από DOS.

C:\Documents and Settings\Eftihios>convert/?

Converts FAT volumes to NTFS.

CONVERT volume /FS:NTFS [/V] [/CvtArea:filename] [/NoSecurity] [/X]

volume Specifies the drive letter (followed by a colon),

mount point, or volume name.

/FS:NTFS Specifies that the volume is to be converted to NTFS.

/V Specifies that Convert should be run in verbose mode.

/CvtArea:filename

Specifies a contiguous file in the root directory to be

the place holder for NTFS system files.

/NoSecurity Specifies the converted files and directories security

settings to be accessible by everyone.

/X Forces the volume to dismount first if necessary.

All opened handles to the volume would then be invalid.

Για το ανάποδο είναι ολόκληρη διαδικασία και θα χρειαστεί να κάνεις φορμάτ.Μπορείς βέβαια με κάποιο πρόγραμμα όπως το Partition Magic να το κάνεις, αλλά συήθως δεν έχουμε επιτυχία, για αυτό και το ίδιο το πρόγραμμα δεν το συνιστά.

Για ntfs->fat32 θελει να παιξεις με fdisk απο καμια δισκετα εκκινισης. Θελει διαγραφη το διαμερισμα ntfs και μετα δημιουργια καινουριου fat32. Μεσα στο προγραμμα ειναι και το format ομως...

Η εντολή είναι πολύ απλή.Ας υποθέσουμε ότι θέλεις να κάνεις το partition c από FAT32 σε NTFS

convert c /FS:NTFS

Πάντως καλού κακού κράτα ένα backup και εννοείται ότι εκείνη την στιγμή δεν θα κάνεις τίποτα άλλο, ούτε θα τρέχει κάτι.

τι backup να κρατήσω? λες να μου κάνει ζημια?

.....you can convert a FAT or FAT32 volume to an NTFS volume without formatting the volume, though it is still a good idea to back up your data before you convert.

http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/winxppro/maintain/convertfat.mspx

• 7 months later...

Έχω αγοράσει ένα δεύτερο print server για να βάλω ένα σκληρό έξωτερικό δίσκο. Ό δίσκος αυτός ήταν ntfs και το μετέτρεψα σε fat32 με το partition magic. Το πρόβλημα μου είναι ότι όταν ο σκληρός είναι σε usb πάνω στο pc μου είναι εντάξει όταν είναι στον print server είναι λευκα αρχεία με "κινέζικα" γράμματα. Λέτε να φταίει η μετατροπή;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.