Jump to content

Τι οθόνη?

kickeras

Recommended Posts

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Aν βιάζεσαι τόσο πολύ τι να σου πώ, παρε ή τη samsung ή την s2110w. Πάντως δεν έχω δει καμία από τις δύο οθόνες από κοντά οπότε δε μπορώ να εκφέρω άποψη εκτός από το γενικό του ότι εγώ θα προτιμούσα eizo (όταν είναι διαθέσιμο το extra παραδάκι βεβαια) μονο και μονο επειδή είναι eizo.

Παιδια εχει παρει κανενος το ματι καμια 2110 σε βιτρινα η τελος παντων ανοιγμενη οπως στο πλαισιο πχ για να την δω απο κοντα? Στην αντιπροσωπια λετε να τα εχει ολα τα μοντελα για επιδειξη?

Δεν νομίζω. στο επίσημο site της eizo στην ελλάδα δεν την έχουν καν στην λίστα των products. Την βρήκα σε ένα γερμανικό site με τιμή 999 ευρώ αν θυμάμαι καλά αλλα δεν έχω ιδέα αν είναι διαθέσιμη καθώς δεν ξέρω γερμανικά.

Την βρήκα σε ένα γερμανικό site με τιμή 999 ευρώ αν θυμάμαι καλά αλλα δεν έχω ιδέα αν είναι διαθέσιμη καθώς δεν ξέρω γερμανικά.

http://www.mindfactory.de/cgi-bin/MindStore.storefront/DE/Product/0018203

Άμεσα διαθέσιμη. :)

Aς κοιταμε καλυτερα ελλαδα. Στο technixx παντως την εχουν διαθεσιμη και σε καλη τιμη.

Aπό πλευράς εγγύησης πάντως, είτε από technixx είτε από Γερμανία, είναι το ίδιο, αφού το technixx κανει δικές του εισαγωγές από Γερμανία και δεν προμηθεύεται από την επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία.

Παιδια εχει παρει κανενος το ματι καμια 2110 σε βιτρινα η τελος παντων ανοιγμενη οπως στο πλαισιο πχ για να την δω απο κοντα? Στην αντιπροσωπια λετε να τα εχει ολα τα μοντελα για επιδειξη?

Α καλά....που να μην έβλεπα κιόλας....νόμιζα ότι έλεγες για 2100....την 2110 την έχω παραγγείλει εδώ και 2 βδομάδες από technixx και ακόμα περιμένω....

Με γειες για την 2110(θα κανεις καμια παρουσιασει εννοειται)χεχε...Ξερεις τι με προβληματιζει το γεγονος οτι ειχα δει μια 20 wide στο πλαισιο και μου φανηκε μικρη στο ματι λογο wide. Δλδ η 19αρα 4:3 μου φαινοταν πιο μεγαλη στο ματι τουλαχιστον. Γιαυτο λεω οτι θελω να την δω πρωτα πριν την αγορασω.

Με γειες για την 2110(θα κανεις καμια παρουσιασει εννοειται)χεχε...Ξερεις τι με προβληματιζει το γεγονος οτι ειχα δει μια 20 wide στο πλαισιο και μου φανηκε μικρη στο ματι λογο wide. Δλδ η 19αρα 4:3 μου φαινοταν πιο μεγαλη στο ματι τουλαχιστον. Γιαυτο λεω οτι θελω να την δω πρωτα πριν την αγορασω.

κοίτα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα. Βέβαια αν μου την καθύστερήσουν κι άλλο θα την ακυρώσω και θα περιμένω την 2100 ώστε ίσως στο μέλλον πάρω και μία 2η για dual monitors. Μία wide είναι όντως πιο μικρή από μια αντίστοιχη 4:3 αλλά όχι από μία μικρότερη (απλά πολλαπλασίασε τις αναλύσεις). Το θέμα είναι ότι προσφέρει περισσότερο horizontal space αλλά λιγότερο vertical. Δηλαδή βολεύει για multimedia, photo editing και εφαρμογές που έχουν απλά πολλά toolbars.

EDIT: διαθέσιμη!!!!

Η 2110 έχει καλύτερες επιδόσεις αλλά στην τελική δεν πιστεύω να το προσέξουν πολλά μάτια. Και οι αναλύσεις οι οποίες τρέχουν αυτές οι οθόνες είναι αρκετά μεγάλες (1600χ1200, 1680χ1050) για να κολλήσει κάποιος εκεί. Στην τελική κορώνα - 2110 γράμματα - 2100 :D.

Αν και δεν πολυκατάλαβα την ερώτηση γιατί να τρέξεις την 4:3 σε τέτοια ανάλυση? Γιατί απλά δεν παίρνεις την wide? καλύτερα χαρακτηριστικά έχει και το extra horizontal space βοηθάει σε DVD, multimedia, photo/video editing, development και games (εκτός των online που νομίζω δε θα σε αφήσει να το τρέξεις σε wide καθώς έχεις μεγαλύτερο FOV).

Εννοω οτι δεν ειναι native resolution ειναι μικροτερη απο 1600χ1200. Η 1280χ960 ειναι 4:3 κανε μια πραξουλα. Αυτο που λες για τα οnline που το ακουσες γιατι με ενδιαφερει.

Δίκιο έχεις. 5:4 , 4:3...Δεν ξέρω πάντως στην δικιά μου δε της αρέσει. Λογικά θα είναι 5:4 γιατί στα 1280x1024 προσαρμόζεται καλύτερα.

Κάπου το είχα διαβάσει δε θυμάμαι πάντως αν το καλοσκεφτείς είναι λογικό. Με widescreen έχεις μεγαλύτερο πεδίο ορατότητας άρα βλέπεις παραπάνω πράγματα. Οπότε φαντάζομαι θα χρειαστεί να το τρέξεις το game σε παραδοσιακές αναλύσεις.

EDIT:Εδώ το είχα βρει. Sections 1.1.3 και 1.1.5.

Δίκιο έχεις. 5:4 , 4:3...Δεν ξέρω πάντως στην δικιά μου δε της αρέσει. Λογικά θα είναι 5:4 γιατί στα 1280x1024 προσαρμόζεται καλύτερα.

EDIT:Εδώ το είχα βρει. Sections 1.1.3 και 1.1.5.

Δεν το καταλαβα το προσαρμοζεται καλυτερα? Τι εννοεις? Εσυ με την 2110 αν βαλεις την 1280χ1024 θα ειναι ελεος η εικονα. Πολυ συμπιεσμενη... Κανω λαθος? :119:

Δεν το καταλαβα το προσαρμοζεται καλυτερα? Τι εννοεις? Εσυ με την 2110 αν βαλεις την 1280χ1024 θα ειναι ελεος η εικονα. Πολυ συμπιεσμενη... Κανω λαθος? :119:

Γράψε λάθος γιατί το διατύπωσα περίεργα. Απλά την 1280x1024 μου την βγάζει εξαρχής σωστά ενώ πρέπει να κάνω ρυθμίσεις για την 1280x960 (στα options τις οθόνης) γιατί μου βγαίνει ψιλοstretched.

Στην 2110 γιατί δεν ξέρω γιατί δεν έχω δουλέψει wide ποτέ αλλά λογικά θα στην βγάζει stretched. Ίσως να μπορείς όμως να ρυθμίσεις αν η εικόνα είναι 4:3 η 5:4 μέσω κάποιου προγράμματος στην τελική απλά την αλλάζεις εσύ μέσω των επιλογων τις οθόνης και συμβιβάζεσαι με τα λεγόμενα sidebars.

Βασικα στις wide οθονες υπαρχει κανα κουμπι που να αλλαζει το φορματ απο 16:9 σε 4:3? Θελω να πω οτι οπως στις TV που εχουν επιλογη. Βεβαια η wide σε 4:3 θα κοβει απο τα πλαγια αλλα δεν πειραζει αν μια εφαρμογη η παλιο game δεν υποστειριζει wide. Aπο το να βλεπεις παραμορφωμενα καλα θα ειναι να χανεις λιγο στα πλαγια... Βεβαια τωρα μιλαμε για σπανια περιπτωση.

Βασικα στις wide οθονες υπαρχει κανα κουμπι που να αλλαζει το φορματ απο 16:9 σε 4:3? Θελω να πω οτι οπως στις TV που εχουν επιλογη. Βεβαια η wide σε 4:3 θα κοβει απο τα πλαγια αλλα δεν πειραζει αν μια εφαρμογη η παλιο game δεν υποστειριζει wide. Aπο το να βλεπεις παραμορφωμενα καλα θα ειναι να χανεις λιγο στα πλαγια... Βεβαια τωρα μιλαμε για σπανια περιπτωση.

Φαντάζομαι πως ναι. Αν και όπως πάει το πράγμα σε λίγο καιρό θα υποστηρίζουν όλα wide. Και στα υπάρχοντα games αν έχουν όρεξη οι developers κάνουν δύο λεπτά δουλίτσα και βγάζουν ένα απλό patch για να υποστηρίζει και τις wide. Τώρα αν έχουν παρατήσει τελείως το support θα βολευτείς όπως με μερικά DOS games που δεν μπορείς να τα τρέξεις στα windows με τίποτα. Πάντως αν θυμάμαι καλά την σύγκριση όσον αφορά τις ίντσες μεταξύ wide και παραδοσιακών οθονών έχουμε ως εξής:

21'' wide με sidebars = 17'' 4:3 ενώ

21'' wide χωρίς sidebars = 23'' 4:3.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.