Jump to content

Help me λιγο με τον 4400

Braveheart

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον ξεκινησα να κανω o/c αλλα στην πορεια κολλησα. Λοιπον οταν ειχα το φσβ στα 230 και το ρευμα στα 1.375 απο 1.350 με την μνημη στα 166 απο 200 κατα την δοκιμη στου 3dmark05 καπου στην μεση μου βγαλε μπλε οθονη με error οτι και καλα το σταματησε διοτι θα προξενουσε βλαβη στο συστημα και οτι να ελενξω αν καποια συσκευη δεν ειναι καλα συνδεδεμενη με λιγα λογια ελεγε οτι καποιο υποσυστημα ανεβασε μεγαλη θερμοκρασια. Αποκλειετε να γινε κατι τετιο γιατι το ελενχα διαρκως. Τελος παντων λεω μηπως φταιει το HT γιατι το χα 230x5 αλλα παλι το ιδιο συνεβη αλλα αυτην την φορα δεν ρολαβα να τρεξω το 3dmark το εκανε ενω ημουν στα winxp. Παω και το κατεβαζω και το κανω 230x4 αλλα μετα παλι το ιδιο εγινε. Τελος ενα προγραματακι που εχω απο την msi που μου δειχνει ταχυτητα cpu ρευματα θερμοκρασιες κλπ σε ανυποπτους χρονους μου αλλαζει την τιμη τοθ fsb και του πολλαπλασιαστη μια πανω μια κατω με αποτελεσμα την μια να δειχνει π.χ. 2475mhz ξαφνικα να αλλαζει σε 4000+ και σε 700+ mhz.

Αυτη την στιγμη το εχω στα 225x11 και ολα ειναι μια χαρα αλλα το ανεβοκατεβασμα στα mhz συνεχιζει να γινετε. Η θερμοκρασια σε full load δεν ξεπερνα τους 39

Τι να κανω για να το ανεβασω και αλλο και τι φταιει???

ok το ελυσα το prob που ειχα δινοντας κι αλλο ρευμα :)

Τωρα ειναι στα 240x11 και παω για παραπανω :) (αλλα το prob με τον driver με κοβει σε επιδοσεις)

τελικα πηγε στα 242x11 παραπανω δεν πηγαινε με καμια Παναγια.

Οι μνημες στα 166 HT 4x vcore 1.400 με extra 9.9%συνολικα 1.538 μνημες στο 2.65 και nforce4 στο 1.55

Επισης θα ηθεα να ρωτησω εχνω εχω δωσει 1.538(με παρακατω ρευμα στα 240 ηταν ασταθες το pc) στο cpu-z το μεγιστο ποθ δειχνει ειναι 1.504 και μερικεσ φορες πεφτει στιγμιαια στο 1.48 και 1.477. Ξερει κανεις γιατι γινετε αυτο?

Επισης παραθετω το αποτελεσμα που μου εβγαλε στο crystal και θελω να μου πειτε εαν αυτο ειναι αποτελεσμα υπερχρονισμενου 4400. Σε αλλο topic εχω αναφερει οτι εχω προβλημα με τον driver του 4400 που δεν μπορει να εγκατασταθει και να αλλαξει την επιλογη απο uniprocessor σε multiprocessor αλλα στο bios την αναγνωριζει κανονικα την cpu και σε κατι αλλα προγραμματα που εχω μου δειχνει και τα 2 core κλπ.

Τελος ετρεξα το superpi ολα τα τεστ μεχρι και το 8Μ και το καπακι χωρις καθυστερηση ετρεξα το crystalmark και η μεγιστη θερμοκρασια που επιασε η cpu ηταν 52 βαθμους με απενεργοποιημενο το c&q και τις στροφες της ψυκτρας στο μεγιστο.

Ολα με stock ψυξη. Δεν εχω χρησιμοποιησει ακομα την Zalman της υπογραφης.

post-1878-1442174291,1586_thumb.jpg

post-1878-1442174291,2605_thumb.jpg

Ποιος το εχει στησει το μηχανημα?Εισαι σιγουρος οτι ο επεξεργαστης εχει πατησει καλα στο mainboard?

εγω εγκατεστησα την cpu. Εχει πατησει μια χαρα 1000% αλλιως δεν θα κλεινε η ασφαλεια που εχει διπλα. Και επιπλεον εχω ενα μηχανηματακι απο την msi με 4 φωτακια που με προειδοποιει με διαφορους συνδιασμους εαν υπηρχε καποιο προβλημα. Αν υπηρχε καποιο prob τηα αναβε το αναλογο led.

Δεν τιθεται θεμα να μην εχει κατσει καλα πανω στη mobo γιατι το χιλιοελενξα οταν την εβαλα.

Αλλα γιατι το λες αυτο?

Επισης θα ηθεα να ρωτησω εχνω εχω δωσει 1.538(με παρακατω ρευμα στα 240 ηταν ασταθες το pc) στο cpu-z το μεγιστο ποθ δειχνει ειναι 1.504 και μερικεσ φορες πεφτει στιγμιαια στο 1.48 και 1.477. Ξερει κανεις γιατι γινετε αυτο?

το εχω και εγω αυτο το προβλημα με msi k8n diamond, προφανως και αποτι ειδα και σε αλλα forums ξενα οι msi κανουν undervolt, να φανταστεις εγω εχω ονομαστικη vcore 1,49 και οι ενδειξεις στα προγραμματα παιζουν απο 1,408 μεχρι 1,424

Αφου εισαι 100% σιγουρος δε συντρεχει λογος.Απλως απο αυτα που ελεγες μπορει κατι να μην ειχε συνδεθει καλα.Ειχα παθει εγω κατι παρομοιο παλια με εναν Κ7 Αθλον

και το θυμηθηκα.

λοιπον μαγκες το προβλημα λυθηκε. Με αλλαγη windows. Εβαλα τα 64bit και ο driver εγκατασταθηκε επιτυχως. Τωρα ολα ειναι μελι γαλα.

Οσο για το undervolting λυθηκε και αυτο μην την εγκατασταση νεοτερης version του cpu-z v1.31

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.