Jump to content

Αναβαθμιση και παλι!

princess

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον επειδη η μητρικη μου ειναι στα 533 και δε βλεπω κανενα φως, μαλλον παω για μητρικη, cpu, και καρτα γραφικων λογικα (θα πρεπει να παω σε Pci-e)... και φοβαμαι και για μνημες (τωρα εχω ddr pc3200 και μαλλον θα χρειαστω ddr2). A, και σκληρο.. μια κι αποτι βλεπω ολες οι μητρικες πια εχουν προβλεψη για sata...

Αποριες:

Υπαρχουν μητρικες χωρις καθολου Ide? Και τα drives τι θα τα κανω; (μην τραβαω τις κοτσιδες μου μετα).

Εριξα μια ματια στο πλαισιο και κατεληξα στα εξης

asus p5LD2 DELUXE

P4 64B 3.4GHZ

ALBATRON NVIDIA 6600Q PCI-E

τωρα εχω μια καρτα Promise που βγαζει δυο ide και μια καρτα wifi που θα πρεπει να μπουν οπωσδηποτε στην νεα συνθεση... οποτε χρειαζομαι και θυρες pci τουλαχιστον 2 (μην πω τρεις)... Καμμια αλλη προταση εχετε; Για την καρτα γραφικων δεν καιγομαι να παιζω παιχνιδια, αν και βλεπω συχνα ταινιες στο Pc...Βασικα ουτε για δισκο sata καιγομαι... επεξεργαστη θελω να αλλαξω, αλλα τουλαχιστον να παρω μια μητρικη που δε θα βγει αχρηστη του χρονου... Ειμαι ολη αυτια και ματια!! :037:

εχμ... συγνώμη... αλλα γιατι δεν πας σε Α64 εφόσον αλλάζεις όλο το σύστημα? θα κρατήσεις και τις μνήμες σου...

1.Νομίζω δεν υπάρχει M/B που να μην βγάζει τουλάχιστο 3 PCI

2.Μητρικές χωρίς καθόλου IDE δεν πρέπει να υπάρχουν επίσης αλλά γιατί να ραβάς τις κοτσίδες σου?...σε χαλάνε αν υπάρχουν και δεν έχεις κάτι επάνω?

3.Αν δεν καίγεσαι για SATA τότε χρησιμοπιείς τις IDE.Αν και oι SATA δίνουν ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων καλύτερες.(Εξέλιξη γαρ)

4.Αχρηστη να βγεί η μητρική αποκλείεται ότι και να πάρεις αν δεν αυξηθούν οι απαιτήσεις σου από τον υπολογιστή και συνεχίσεις να τον χρησιμοποιείς όπως περιγράφεις (Οι τρελές απαιτήσεις σε κάτρες γραφικών έχουν να κάνουν με εξελιγμένα παιχνίδια κυρίως)

εχμ... συγνώμη... αλλα γιατι δεν πας σε Α64 εφόσον αλλάζεις όλο το σύστημα? θα κρατήσεις και τις μνήμες σου...

αυτο να μου το κανετε λιανα παρακαλω διοτι παντα με Intel επαιζα... Τι θα ειναι εφαμιλλο ενος 3,4 ας πουμε; (ποτε δεν το καταλαβα αυτο!) Εχεις κατι συγκεκριμενο να κοιταξω καθοτι ασχετη;

Για βοηθατε ρε παιδια γιατι θελω να αλλαξω cpu (να παω σε κατι καλυτερο) αλλα να μην ξεψιλιαστω και τελειως!

CPU

Μητρικη με 3 pci slots.

HDD SATA2

Αυτα ειναι πιο γρηγορα απο τον Ψευτιουμ4.Βαζεις και μια vga σαν αυτη που ειπες και εισαι power!

Moνο με 588 ευρα!Και κρατας και τις μνημες.

κατι πολυ καλύτερο απο Ρ4 3.4 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559908

μητρική κάρτα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523486

κάρτα γραφικών http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514127 ή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514100 ή σε κάτι πιο φθηνό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514122

για δίσκους διαλέγεις και παίρνεις...

βασικα αυτη τη στιγμη εχω τρεις δισκους ide και τα dvd-r... Αν μπορεσω να τους κρατησω δεν καιγομαι για sata.... η μητρικη που λες panoc δεν εχει καμμια σειριακη ε; (τι θα το κανω το Penpartner?)... Α, και κατι αλλο... βασικο! Υπαρχει καποια διαφορα στο πως τοποθετειτε ενας amd απο ενα p4? Ειναι κατι που πρεπει να προσεξω;

εαν έχεις τοποθετήσεις οποιοδήποτε επεξερταστη s478 δε θα έχεις κανένα πρόβλημα στο να τοποθετήσεις και εναν s939.

για σειριακή μπορείς να ψάξεις για έναν pci controller http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.592076

thx... αν και πολλα μαζευονται σε Pci παλι... ποσες ειπαμε εχει η μητρικη; Μαλλον πρεπει να αρχισω το ψαξιμο... Αν τη βγαλω μονο με μητρικη, επεξεργαστη και καρτα γραφικων θα ειμαι πριγκηπισσα!!!!

Να σε ρωτησω κατι, τι cpu εχεις τωρα?

και που ακριβως σε καθυστερει και θελεις να την αλλαξεις?

ολοι εμεις ειμαστε λιγο εως πολυ ψωνια :003: και αλλαζουμε συχνα, αλλα για εσενα θα πιστευα οτι θελεις απλως να κανεις τις δουλειες σου και δυσκολευομαι να φανταστω οτι με εναν Ρ4, εστω και 533, δε βλεπεις φως.

αν βεβαια απλως βαρεθηκες και θελεις μια αλλαγη, ουτε συζητηση :003:

σχετικα με προτασεις για καινουργιο συστημα, θα συμφωνουσα απολυτως με τον panoc, αν και πρεπει να αποφασισεις αν θα αλλαξεις καρτα γραφικων

για ταινιες δεν παιζει κανενα ρολο, και ισως να ηθελες να κοιταξεις κατι σε amd 939 με agp

υπηρχε και μια μητρικη asrock που ειχε επανω και agp και pci-e θυρα, οποτε ανετα κρατουσες αυτη που εχεις και ειχες και περιθωριο να αλλαξεις αργοτερα σε pci-e, αλλα νομιζω οτι εχει εξαντληθει προς το παρον

το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν χρειαζεται να αλλαξεις δισκους μονο και μονο για να παρεις sata ή sata2

καμμια διαφορα δε θα καταλαβεις.

αν βεβαια καποια στιγμη αναγκαστεις να παρεις καινουργιο δισκο για οποιονδηποτε αλλο λογο, σιγουρα θα πας σε sata, αλλα τωρα να αλλαξεις λογω υποτιθεμενων επιδοσεων ουτε συζητηση. κρατα αυτους που εχεις

ΥΓ πως εννοεις μητρικη που να μη βγει αχρηστη του χρονου?

βασικα οτι και να παρεις ξεπερασμενο θα ειναι, αλλα πχ επεξεργαστες θα βρισκεις να βαλεις, οποτε αχρηστη δε θα ειναι.

και agp μητρικη να παρεις, παλι καρτα γραφικων θα βρισκεις, ειδικα αφου δε σε νοιαζουν τα games

λοιπον κοιτα τι εννοω αχρηστη.. αυτη που πηρα τοτε που εκανα την προηγουμενη αναβαθμιση εχει fsb 533.. που θα πει οτι θα πεθανει με τον 2.4 πανω της γιατι δεν βρισκω τιποτα μεγαλυτερο σε 533.... Για την ακριβεια ειναι η gigabyte 8SQ700.. τωρα γιατι θελω να αλλαξω... διοτι με παιδευει πολυ σε οτι εχει να κανει με συλληψη και επεξεργασια βιντεο.. παρολο που εχει 1gb ram απανω κανει δεκα ωρες και πολλες φορες αναγκαζομαι να το αφησω ησυχο και να παω να δουλεψω στο laptop γιατι το να τρεξει και το Office ταυτοχρονα ειναι αδυνατον... Πριν τρια χρονια μου φανηκε αρκετος ο 2.4 αλλα τωρα με παιδευει -και τοτε δε φανταστηκα (το φανταστηκα αλλα εκανα γυφτιες, τελως παντων) οτι δε θα εβρισκα επεξεργαστη αργοτερα... Οποτε αχρηστη εννοω οτι σε κανα δυο χρονια θα βρω ας πουμε cpu που να της καθετε και δε θα πρεπει να τα ξηλωνω ολα απο την αρχη... Αν παρω τωρα μια μητρικη με agp ειναι σα να παιρνω αχρηστη παλι γιατι αν μου καει ας πουμε η καρτα γραφικων (φτου φτου) σε λιγο καιρο απλα δε θα βρισκω και θα ξηλωνω παλι....

τωρα γιατι θελω να αλλαξω... διοτι με παιδευει πολυ σε οτι εχει να κανει με συλληψη και επεξεργασια βιντεο.. παρολο που εχει 1gb ram απανω κανει δεκα ωρες και πολλες φορες αναγκαζομαι να το αφησω ησυχο και να παω να δουλεψω στο laptop γιατι το να τρεξει και το Office ταυτοχρονα ειναι αδυνατον...

για να τρεξεις και office μαζι, πηγαινε στο Task Manager - Processes και επελεξε το προγραμμα επεξεργασιας βιντεο (θα το βρεις ευκολα γιατι ειναι αυτο με το μεγαλυτερο % χρησης του cpu) και με δεξι κλικ βαλτο σε Set Priority ->BelowNormal

(Βεβαια βαλε πρωτα απο το View - Select Columns: τα Cpu Usage & Base Priority)

Στο λεω γιατι τo ιδιο ακριβως θα συναντησεις και με τους απλους Α64.

Μονο οι Ρ4 (απο το 800 και μετα) με το ΗΤ και οι Χ2 Α64 θα τρεχουν μια βαρια εφαρμογη και δε θα κολλανε και σε κατι αλλο.

Εγω δεν το βρισκω τραγικο, γιατι με το Task manager κανεις αυτη την απλη αλλαγη και ξεμπερδευεις.

Τωρα αν αυτο εσενα σου φαινεται σπαστικο και δεν θες να ξοδευτεις για να πας σε Χ2, πας παλι σε Ρ4 οπως ελεγες στην αρχη, που σε εφαρμογες βιντεο δεν τα πανε τοσο ασχημα.

Ομως μαλλον θα πρεπει να παρεις DDR2 (να σου πω, δεν ξερω αν βρισκονται μητρικες 775 με απλη DDR)

Ζυγισε τα λιγακι και αποφασισε.

Πριν τρια χρονια μου φανηκε αρκετος ο 2.4 αλλα τωρα με παιδευει -και τοτε δε φανταστηκα (το φανταστηκα αλλα εκανα γυφτιες, τελως παντων) οτι δε θα εβρισκα επεξεργαστη αργοτερα... Οποτε αχρηστη εννοω οτι σε κανα δυο χρονια θα βρω ας πουμε cpu που να της καθετε και δε θα πρεπει να τα ξηλωνω ολα απο την αρχη...

σε 2-3 χρονια κανεις δε μπορει να σου εγγυηθει οτι θα βρισκεις cpu ειτε για το 939 του Α64, ειτε για το 775 του Ρ4

Ενταξει, λογικα θα βρισκεις, αλλα αλλο 1 χρονος κι αλλο 3.

Αν παρω τωρα μια μητρικη με agp ειναι σα να παιρνω αχρηστη παλι γιατι αν μου καει ας πουμε η καρτα γραφικων (φτου φτου) σε λιγο καιρο απλα δε θα βρισκω και θα ξηλωνω παλι....

δεν ειναι αυτο. καρτα agp σιγουρα θα βρισκεις. πιο σιγουρα κι απο cpu σου λεω. το μεγαλυτερο ποσοστο της αγορας ειναι ακομα agp και θα αργησει παρα πολλα χρονια η ωρα που θα καταργηθουν τελειως οι agp καρτες

απλα δε θα ειναι με συγχρονα τσιπακια, αλλα εσενα που δε σε νοιαζουν τα games δε θα σε πειραζει, τη δουλεια σου θα την κανεις.

τεσπα, δεν επιμενω σε αυτο το θεμα γιατι αν παρεις καινουργιο συστημα και δε σε πολυζοριζει το οικονομικο σιγουρα καλυτερα να παρεις pci-e

απλα θελω να σου πω οτι σε 3 χρονια πιστευω πιο ευκολα να βρισκεις agp καρτα παρα cpu στα socket που κυκλοφορουν σημερα :003:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.