Jump to content

G.Skill 4800LA ερωτήσεις

DevilCry

Recommended Posts

Παίδες,χρειάζομαι για άλλη μια φορά τα φώτα σας.Έχουμε και λέμε λοιπόν.Όπως λέει και η επικεφαλίδα πήρα τις G.Skill 4800LA 2X512.Τα χαρακτηριστικά τους είναι τα εξής:

* Model : F1-3200DSU2-1GBLA

* Package : (2x512MB) dual channel pack

* IC Spec : Samsung TCCD

* CAS Latency : 2-2-2-5 (PC3200) / 2.5-4-4-8 (PC4800)

* Test Voltage : 2.7~2.9 V

* PCB Board : 6 Layers PCB

* Speed : DDR 400 MHz (PC3200) / DDR 600 MHz (PC4800)

* Type : 184-pin DDR SDRAM

* Error Checking : Non-ECC

* Registered/Unbuffered : Unbuffered

Οι μνήμες κάνουν παρέα με τον καινούργιο μου Opteron 148,πάνω σε μια Abit Fatal1ty An8 (Με το 1.9 bios).Το πρόβλημά μου είναι το εξής.Τοποθέτησα τις μνήμες και ο υπολογιστής δεν έκανε καν boot.Έβγαλα το 1 dimm και μετά απο 1-2 clear cmos,επιτέλους το pc μπούταρε.Έκανα μια προσπάθεια να μπω στα Win με default ρυθμίσεις στην μνήμη αλλά τίποτα.Μετά από πολλές προσπάθειες απογοητεύτηκα και πήρα τηλ. το παιδί που είχε τις μνήμες.(οι μνήμες είναι μεταχειρισμένες).Μου λέει για δοκίμασε 2-2-2-5 1Τ με ρεύματα(2.8 Αυτό είναι το όριο του non-sli an8 Fatal1ty)..Το κάνω λοιπόν και τσούπ νάτα τα Windows. :001: Βάζω και το 2ο dimm και όλα πάνε ρολόι.Αλλά δεν πήρα τις συγκεκκριμμένες μνήμες για να τρέχουν 2-2-2-5 στα default ενός Opteron....Έτσι αρχίζω να χαλαρώνω τα timmings.2-3-3-5.¨ολα καλά και πάλι.Αλλά το htt έφτασε μέχρι ~230! :108: Αποφασίζω να πάω την μνήμη στα 2Τ.Τι ήθελα και το έκανα ...Κόμπλαρε ..Προσπαθώ να μπουτάρω με 2Τ αλλά τπτ..Για να μην σας πρίζω έχω φάει κάτι ώρες (σε reviews αλλά και σε τεστ στο bios) και τελικά κατάφερα να μπουτάρω με 2-4-4-8 2Τ.Λέω ωραία.Πάμε για τρελά O/c.Ανεβάζω Ηττ και πάω στα 245.Με το που το ξεπερνάω νάτα τα restart.... :mad: Τι συμβαίνει ....Κάνω κάτι λάθος???Ή οι μνήμες είναι !#@#$

Αλλά επειδή είμαι και άσχετος και δεν μου έχω εμπιστοσύνη,ποιό κάτω είναι τα timmings που boot-άρω με 2Τ.Βεβαίως και το άλλο κουφό είναι ότι άν βάλω 2.5 Cas ή 3 το pc κολλάει.....Περιμένω ιδέες παιδία...

11vg1.th.jpg

Εχεις δοκιμασει με τα timings στο auto και να ανεβασεις ετσι?Τι κανει τοτε?

3-4-4-8 1Τ πρεπει να σου δωσει ανετα 250 mhz,εκει κολλαει παλι?Δοκιμασε και τα σλοτ 3&4.Και βαλε το htt στο 3χ για σιγουρια.

Έχω δοκιμάσει με όλα auto και δεν μπορώ να μπω καθόλου στα win.Όσο για το 3-4-4-8 1Τ , ναι κολλάει!.Μόνο το 2 cas πέρνει.Δεν του κάνει ούτε το 2.5 ούτε το 3!Με 2-3-3-6 1Τ πίανει τα ~245.Παραπάνω κάνει restart.....To Htt είναι στο 3χ...όσο για τα σλοτς δεν τα έχω ακόμα δοκιμάσει στα 3&4...Εσύ gfa3 είχες την fatal1ty.ξέρεις ότι μας δίνει μόνο 2.8 vdimm.Λες να θέλουν αυτά τα Tccd παραπάνω ρεύμα..?.?.?

λοιπόν κάνε μια παλικαριά....άλλαξε θέσεις μεταξύ των μνημών και ξαναδοκίμασε.... πρέπει με default ρεύμα να σου πηγαίνουν μέχρι 300 mhz....είχα και γω τις ίδιες.....

εν τω μεταξύ, έχεις το τελευταίο Bios για την μητρική σου?

Aρχικα δε γινεται να ανεβεις με CAS 2 δοκιμασε κανενα αλλο BIOS τι κανουν οι Abit δε ξερω αλλα DDR600 χωρις DFI δυσκολο αποψη μου και το ποιο σημαντικο βεβαια ειναι να αντεχει ο memory controller του CPU DDR600.

Nα μερικα τα timings που τρεχω μεχρι τα 300MHz τα δικα μου gskill LC.......

untitleda64tw7sr.th.jpg

Έχω δοκιμάσει με όλα auto και δεν μπορώ να μπω καθόλου στα win.Όσο για το 3-4-4-8 1Τ , ναι κολλάει!.Μόνο το 2 cas πέρνει.Δεν του κάνει ούτε το 2.5 ούτε το 3!Με 2-3-3-6 1Τ πίανει τα ~245.Παραπάνω κάνει restart.....To Htt είναι στο 3χ...όσο για τα σλοτς δεν τα έχω ακόμα δοκιμάσει στα 3&4...Εσύ gfa3 είχες την fatal1ty.ξέρεις ότι μας δίνει μόνο 2.8 vdimm.Λες να θέλουν αυτά τα Tccd παραπάνω ρεύμα..?.?.?

Δεν χρειαζονται πολυ ρευμα τα τσιπακια αυτα.Η ΑΒΙΤ δινει 2.86ν μετρημενα οποτε με αυτα πρεπει να πιασεις τα 260-265 σιγουρα.Σε δοκιμη που ειχα κανει στη δικη μου με tccd ειχα παει 293mhz/htt 2x stable 3-4-4-9 1T.

Και τι μπορεί να φταίει ....Δεν μπορώ να βάλω καθόλου cas 2.5 ή 3...Λέτε να φταίνε οι μνήμες???θεωριτικά οι μνήμες οι συγκεκριμένες θέλουν 2.7 με 2.9 ρεύμα.Πόσο να βάλω στο vdimm?To bios είναι το τελευταίο που υπάρχει.Και η cpu είναι ο opteron 148...Επίσεις την θέση τους την άλλαξα στο 3&4 αντίστοιχα..Αλλά πάλι τπτ...Υπάρχει περίπτωση να είναι προβληματικές???να δέχοντε δλδ το 2 cas και το 2.5-3 να μην το δέχοντε??

Ναι αυτό συμβαίνει.Σε άλλες συχνότητες με cas 2.5-3 σου δούλευαν?Εγώ τις θέλω όμως να συμβαδίσουν μαζί με το htt και με 2 cas είναι πολύ δύσκολο να περάσουν τα 245.(Ο Stelaras τώρα θα ήταν πολυ διαφωτιστικός στο θέμα.Τις είχε δοκιμάσει σε Dfi board):002:

Ναι αυτό συμβαίνει.Σε άλλες συχνότητες με cas 2.5-3 σου δούλευαν?Εγώ τις θέλω όμως να συμβαδίσουν μαζί με το htt και με 2 cas είναι πολύ δύσκολο να περάσουν τα 245.(Ο Stelaras τώρα θα ήταν πολυ διαφωτιστικός στο θέμα.Τις είχε δοκιμάσει σε Dfi board):002:

Δεν ξερω αν διαβασες καποιο απο τα POST μου αλλα τα TCCD μπορουν να πανε μεχρι 320 με CAS 2.5 γιατι ειναι φτιαγμενα για CAS 2.5 το οτι δε παιζουνε με κατι αλλο περα απο το CAS 2 ειναι θεμα της μητρικης και του BIOS .Οπως ειπε ο Pieros με 2-2-2-5 πανε μεχρι 21-215 2-3-3 μεχρι 235 και να ειναι σταθερα οχι απλα να μπαινουν στα win και απο εκει και πανω με 2.5-3-3 και μονο και πανω απο τα 290 295 με 2.5-4-3 ή 2.5-4-4.

και βέβαια διάβασα τα ποστ σου.επίσεις γιαυτό το λόγο πήρα tccd για να πάνε ψηλά σε 1:1 με τον opteron.Επιμένω επειδή οι συγκεκριμένες μνήμες κανανε "νερά" και σε ένα dfi board.Και γιαυτό ξαναρωτάω είναι δυνατόν ένα απο τα 2 dimm να τα έχει ψιλοφτύσει?Μόλις τώρα είμαι στα 2.929 με το ένα dimm με timmings όμως 3-4-4-8 2Τ...Με το που το βάλω στα 2.5 (cas) μέσα απο win με το a64tweaker όλο το σύστημα παγώνει και απο τα ηχεία βγάζουν ένα εκοφαντικό θόρυβο...Και από το bios απλώς κάνει restart

post-2068-1442174288,647_thumb.jpg

post-2068-1442174288,6903_thumb.jpg

Παίξε με τις ρυθμίσεις του ΗΤ σε όλες τις θέσεις ...... :104: εμένα δεν ανέβαζε πάνω απο 250 αν είχα το ΗΤ στις θέσεις 1χ,2χ 4χ και 5χ. όταν το έβαλα 3χ ανέβασε μέχρι 278......λέμε τώρα....δοκίμασε και πες.... ;)

Τσίφος..Σε Dual channel μόνο με cas 2 φόρτωνει τα win σε όλες τις πιθανές ρυθμίσεις των άλλων.2-*-*-* ,*T.;Σε οτιδήποτε άλλο με cas 2.5-3 απο bios κάνει restart.Από Win μέσο A64 Tweaker κολλάει και τα ηχεία κάνουν ένα εκοφαντικό θόρυβο.Με ένα dimm φορτώνει και τα 2-*-*-*- και τα 3-*-*-*.Στα 2.5 τπτ..'Επαιξα και με την τάση αλλά τπτ και πάλι...Την τρίτη θα πάω να τις βάλω πάνε σε ένα chaintech nf ultra4 και άμα κάνει πάλι τι ίδια..... :011: Μάλλον πάμε για Rma.Κανένας από ηράκλειο Κρήτης με Dfi m/b,ή "ανάλογες" μνήμες να κάνουμε κάνα τεστακι??? :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.