A-L-I-V-E Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 6, 2006 Έχω μια asus 6800 (v9999) agp και έχω παρατηρήσει το εξής "κουλό" (κατά τη γνώμη μου πάντα) ανοίγω το rivatuner, βάζω στο performance 3d τον πυρήνα στα 410, τρέχω το aquamark και είναι όλα o.k. όσον αφορά το αποτέλεσμα (αρκετά παραπάνω από default χρονισμούς). Όταν τρέχω όμως 3dmark 03 & 05 μου βγάζει το ίδιο αποτέλεσμα με όταν είναι default η κάρτα. Έβαλα λοιπόν το rivatuner να μου δείχνει στο osd τους χρονισμούς της κάρτας και παρατήρησα ότι μόνο στο aquamark δουλεύει στα 410... στα 3dmark δουλεύει στα 325 default δηλαδή... για να δουλέψει στα 410 πρέπει να πειράξω το 2d clock. Η ερώτησή μου είναι... είναι όντως "κουλό" αυτό ή εγώ κάνω τόσο καιρό λάθος overclocking αφήνοντας το 2d απείραχτο;Υ.Γ.1: Αυτό γίνεται ότι drivers και να βάλω... τώρα έχω τους 81.98 της nvidia.Υ.Γ.2: Το σύστημα είναι αυτό της υπογραφής μου εκτός της κάρτας γραφικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.C Ιανουάριος 6, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 Κοίταξε αν υπάρχει επιλογή για μόνιμο O/C σε 3D και 2D. Πάντως 410 μπορεί να είναι πολλά καθώς αν τρέξεις αρκετές απανωτές φορές το aquamark η το benchmark του Doom μετά απο λίγη ώρα θα παρατηρήσεις δραματική πτώση στα FPS.(τουλάχιστον αυτό παρατήρησα στη δική μου κάρτα MSI 6800 128, τώρα δουλεύει μόνιμα 360) Link to comment Share on other sites More sharing options...
A-L-I-V-E Ιανουάριος 6, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 Επιλογή για μόνιμο o/c υπάρχει και το 410 δεν έχει πρόβλημα με την συγκεκριμένη κάρτα συγκεκριμένα artifacts έχω στα 422 και τα κολλήματα αρχίζουν στα 430. Τέλος πάντων... το 410 το έγραψα ενδεικτικά... το ίδιο πρόβλημα έχω ότι συχνότητα gpu και να βάλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A-L-I-V-E Ιανουάριος 6, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 Κανείς; :009: Τουλάχιστον πείτε μου αν πειράζετε και το 2d clock όταν κάνετε o/c σε nvidia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.C Ιανουάριος 6, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 Το 2D clock δεν θυμάμαι να το έχω πειράξει(βρίσκομαι σε άλλο PC τώρα) Πρέπει να έχω πειράξει το 3D clock μόνο είτε έχω κάνει μόνιμο O/C(2D+3D) Μήπως παίζει τίποτα με την αποθήκευση των ρυθμίσεων; ξαναδές λιγο το rivatuner. Για το χρονισμό της GPU δεν μιλάω για artifacts (π.χ αν τρέξω 4 φορές στη σειρά το aquamark το score της 3ης θα είναι για παράδειγμα 10% μικρότερο της 1ης και το score της 4ης 25% μικρότερο της 1ης.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
A-L-I-V-E Ιανουάριος 6, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 Απ'οτι φαίνεται θα το σπάσω... πριν από λίγο το πήρε το 410 χωρίς να κάνω καμία επιπλέον ρύθμιση το ίδιο και με οποιονδήποτε άλλο χρονισμό... δεν πάμε καλά.P.C ευχαριστώ για τη βοήθεια φίλε... μάλλον θα θέλει κανένα format για να στρώσει... έχω να του κάνω 2 χρόνια τώρα και έχω αλλάξει τρεις κάρτες θα τα έχει δει όλα από το βάλε βγάλε drivers.Όσον αφορά αύτό που λές με την πτώση των επιδόσεων δεν έχω κάποιο πρόβλημα... μήπως πρέπει να τσεκάρεις την ψύξη της κάρτας; Τρέχω benchmarks με 410/920 χωρίς artifacts/κολλήματα και με σκορ aqua 62000 3dmark03 11300 και 3dmark05 4860 όσες φορές και να τα τρέξω συνεχόμενα... άντε να έχω μια απόκλιση +-30 βαθμούς στο σκορ.Εγώ επειδή δεν εμπιστεύομαι την στοκ ψυκτρα για o/c έβαλα πάνω την Zalman Fatal1ty FS-V7 που έχει και ψυκτράκια για τις μνήμες και με 24/7 385/875 o/c δεν ξεπερνάω τους 52 βαθμούς σε full load. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.C Ιανουάριος 6, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 Θα πρέπει να οφείλεται όντως στη στοκ ψύκτρα μου καθώς "χτυπάει" 70 C. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fergadis Ιανουάριος 6, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2006 Έχω μια asus 6800 (v9999) agp και έχω παρατηρήσει το εξής "κουλό" (κατά τη γνώμη μου πάντα) ανοίγω το rivatuner, βάζω στο performance 3d τον πυρήνα στα 410, τρέχω το aquamark και είναι όλα o.k. όσον αφορά το αποτέλεσμα (αρκετά παραπάνω από default χρονισμούς). Όταν τρέχω όμως 3dmark 03 & 05 μου βγάζει το ίδιο αποτέλεσμα με όταν είναι default η κάρτα. Έβαλα λοιπόν το rivatuner να μου δείχνει στο osd τους χρονισμούς της κάρτας και παρατήρησα ότι μόνο στο aquamark δουλεύει στα 410... στα 3dmark δουλεύει στα 325 default δηλαδή... για να δουλέψει στα 410 πρέπει να πειράξω το 2d clock. Η ερώτησή μου είναι... είναι όντως "κουλό" αυτό ή εγώ κάνω τόσο καιρό λάθος overclocking αφήνοντας το 2d απείραχτο;Υ.Γ.1: Αυτό γίνεται ότι drivers και να βάλω... τώρα έχω τους 81.98 της nvidia.Υ.Γ.2: Το σύστημα είναι αυτό της υπογραφής μου εκτός της κάρτας γραφικών.Χαμηλωσε τα ρολογια να δεις αν εχεις παραπανω σκορ στο 3Dmark λογικα πρεπει να ζοριζεται και σου ριχνει τα ρολογια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A-L-I-V-E Ιανουάριος 7, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2006 Χαμηλωσε τα ρολογια να δεις αν εχεις παραπανω σκορ στο 3Dmark λογικα πρεπει να ζοριζεται και σου ριχνει τα ρολογια.Δεν τίθεται τέτοιο θέμα μιας και μου το έκανε ότι χρονισμό και να έβαζα... όπως είπα και παραπάνω το 410 το έθεσα ως παράδειγμα. Τέλος πάντων, χτες είπε να στρώσει έτσι στο άσχετο, του έκανα και ένα format για καλό και για κακό μιας και είχα καιρό να του κάνω και μέχρι τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ας επλίσουμε ότι ήταν ένα κόλλημα της στιγμής και τίποτα άλλο.Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. :023: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Braveheart1980 Ιανουάριος 7, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2006 Για δοκιμασε να κατεβασεις το coolbits και επειτα κανε οverclokcing μεσω των drivers Link to comment Share on other sites More sharing options...
A-L-I-V-E Ιανουάριος 7, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 7, 2006 Για δοκιμασε να κατεβασεις το coolbits και επειτα κανε οverclokcing μεσω των driversΚαι από coolbits το ίδιο μου έκανε... μέχρι τώρα πάντως όλα καλά όσες δοκιμές και αν έκανα. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα το ξανακάνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.