PainkiLer Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 5, 2006 Καλησπερα και καλη χρονια.Πηρα προσφατα εναν σκληρο (seagate 160 gb sata ncq) ο οποιος δεν δουλευε στο μηχανιμα μου.Τον πηγα στο μαγαζι που τον αγορασα και στο μηχανημα τους δουλευε μια χαρα.Εκανα bios update και παλι δεν τον βλεπει τον σκληρο.Οταν ειναι συνδεδεμενος, στα windows, στο υλικο μου βγαζει θαυμαστικο στο VIA raid controler,ενω οταν δεν τον εχω συνδεσει δεν βγαζει θαυμαστικο!Επισηςοταν φορτωνει το pc, στην αρχη χωρις τον δισκο με το Tab μπαινει στο raid tool,ενω με τον δισκο πανω δεν μπορει να μπει.Ξερει κανεις τι μπορω να κανω για να δουλεψει;
varelasj Ιανουάριος 5, 2006 #2 Ιανουάριος 5, 2006 Μηπως απλα θελει πιο καινουριος drivers ο controler σου ? Οταν ξεκιναει το pc και φτανει στον controler τον δισκο εκει τον βλεπει ?
sakattack1442169065 Ιανουάριος 5, 2006 #3 Ιανουάριος 5, 2006 ειναι η ασυμβατοτητα του via 8237 με τους δισκους sata2, και γι΄αυτο κλειδωνει τελειως ο controller μολις μπει πανω του ο δισκος, και δε θα βλεπεις ουτε τον αλλο sata, αν εχεις κανεναν στο αλλο καναλι.δες και εδω http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=181203&postcount=33εγω ελυσα το προβλημα γιατι ο WD sata2 εχει jumberakia χαρη στα οποια απενεργοποιει την αυτοματη ανιχνευση ταχυτητας (που δεν υποστηριζει το 8237) και τη βαζει manual στα 150 και ετσι παιζει κανονικασε αλλους controller (πχ Promise) δεν το εχει αναγκη αυτο και παιζει εξαρχης αυτοματααν ο δισκος σου εχει παρομοια jumber θα δουλεψει.αν οχι, θα πρεπει να τον αλλαξεις, δεν θα παιξει ποτε σε 8237
sakattack1442169065 Ιανουάριος 6, 2006 #5 Ιανουάριος 6, 2006 αυτο το sata2 ο καθενας το εννοει οπως του κατεβει και βαζει οτι χαρακτηρισμο θελειτο θεμα ειναι οτι η συμπεριφορα που περιγραφεις ειναι χαρακτηριστικη ασυμβατοτητας drive και controller και γι' αυτο ο τελευταιος κλειδωνει.Αν τυχον εχει jumbers δοκιμασε αυτο εδω http://www.seagate.com/support/kb/disc/faq/sata_lock.html
PainkiLer Ιανουάριος 6, 2006 Author #6 Ιανουάριος 6, 2006 Εκανα αυτο που δεν μου εκοψε να κανω εδω και καιρο...πηγα στο site της seagate και γραφει πως ειναι SATA 2.Εβαλα το jumper και το βλεπει!!!!!!!!!Sorry sakattack ειχες δικιο.Αλλα εβαλα το jumper του παλιου σκληρου και ειναι μεγαλο,με αποτελεσμα να πιεζει τους ακροδεκτες.που μπορω να βρω jumper για αττον τον σκληρο;
PainkiLer Ιανουάριος 7, 2006 Author #7 Ιανουάριος 7, 2006 Τωρα εχω ομως αλλο προβλημα.Το δισκο τον "βλεπει" κανονικα στη διαχειριση συσκευων,αλλα στον υπολογιστη μου δεν τον δειχνει.Ο δισκος ειναι αφορμαριστος.Απο που μπορω να τον διαμορφωσω;
sakattack1442169065 Ιανουάριος 7, 2006 #8 Ιανουάριος 7, 2006 δεξι κλικ στο my computer - manage - disk management
PainkiLer Ιανουάριος 8, 2006 Author #9 Ιανουάριος 8, 2006 Σας ευχαριστω για την βοηθεια.Τωρα δουλευει κανονικα(μεχρι να αποδειχτει το αντιθετο)!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.