Jump to content

Εχει κανείς Pentium Dual Core?

μαγκούστα

Recommended Posts

πριν πεις οτιδηποτε επειδη εχθες ειδα ενα συγκριτικο μεταξυ του pentium 4 840 και του athlon64 x2 4400 σε ολα τα test ειτε multitasking ειτε games ο 840 εμενε πισω και ειδικα στα games πολυ πισω απο τον 4400 φαντασου ο 830 οι επιδοσεις του 830 ποσο χαμηλα ειναι. Απο οτι καταλαβαινω εχεις πλατφορμα intel και σκεφτεσαι να αλλαξεις επεξεργαστη. Τεσπα μελιγα λογια τι θελω να πω, οτι οι διπυρηνοι της Intel ειναι για τα μπαζα αρα αμα δεν καιγεσαι να παρεις τωρα cpu περιμενε μηπως βγει τιποτα καλο απο την intel ή κανε μια ολικη αναβαθμιση αργοτερα. Για μενα παντως λεφτα για dual pentium ειναι πεταμενα λεφτα

Για μενα παντως λεφτα για dual pentium ειναι πεταμενα λεφτα

Ξέρεις κάτι όμως, η εντύπωση που έχω είναι ότι όλοι εδω στο φορουμ πρέπει να έχουν ΑΜΔ! και σκέφτομαι δεν μπορεί κατι θα ξέρουν, ρώτησα όμως τρία άτομα, που τους ξέρω καιρό, εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια πάνω στους υπολογιστές,παρακολουθούν καθημερινά τις εξελίξεις και τέλος πάντων εμπιστεύομαι απόλυτα τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, και οι τρείς μου είπαν με κλειστά μάτια Πέντιουμ διπύρηνο.

Και όπως καταλαβαίνεις έιμαι σε μεγάλο δίλημμα.

Με αυτό το δεδομένο και συνυπολογίζοντας οτι διαθέτω περίπου 350ε για επεξεργαστή, σκεφτομαι τον P D830.

γι'αυτό θα ήθελα να ρωτήσω αν κανένας τον χρησιμοποιεί να μου πει γενικά τις εντυπώσεις του και αν "παίζει" o/c και μέχρι που

ρώτησα όμως τρία άτομα, που τους ξέρω καιρό, εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια πάνω στους υπολογιστές,παρακολουθούν καθημερινά τις εξελίξεις και τέλος πάντων εμπιστεύομαι απόλυτα τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, και οι τρείς μου είπαν με κλειστά μάτια Πέντιουμ διπύρηνο.

Και όπως καταλαβαίνεις έιμαι σε μεγάλο δίλημμα.

Προφανώς, τα 3 άτομα που ρώτησες κάνουν τις αγορές τους με κλειστά μάτια.

Δώσε αξία στα €€€ που διαθέτεις και κάνε στο PC σου δώρο έναν Athon X2 3800+ (~€339).

Επίσης, αν νομίζεις οτι τα χρήματα είναι πολλά ή θες να περιμένεις για το νέο Socket AM2 (με υποστήριξη DDR2), υπάrχει και ο μονοπύρηνος Α64 3200+ με τα μισά περίπου χρήματα.

Προφανώς, τα 3 άτομα που ρώτησες κάνουν τις αγορές τους με κλειστά μάτια.

Δυστηχώς το πρόβλημα είναι οτι δεν αγοράζουν με κλειστά μάτια!

Αυτό στο υπαγράφω. Απλά ίσως να μην ενδιαφέρονται για λίγο καλύτερες επιδόσεις αλλά για σταθερότητα και ασφάλεια? δεν ξέρω τι να πώ.

Το ΑΜ2 ξέρεις ποτε θα είναι διαθέσιμο?

παρακολουθούν καθημερινά τις εξελίξεις και τέλος πάντων εμπιστεύομαι απόλυτα τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, και οι τρείς μου είπαν με κλειστά μάτια Πέντιουμ διπύρηνο.

Ήρθε ο καιρός να πάψεις να εμπιστεύεσαι απόλυτα τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Η ίδια η Intel ετοιμάζεται να καταργήσει τον Ρ4 στην σημερινή του μορφή, όλα τα hardware sites απλά προτείνουν αυτή την περίοδο AMD, όλοι οι χρήστες προτείνουν αυτή την περίοδο AMD, γενικά ούτε η Intel δεν προτείνει αυτή την περίοδο κάτι διαφορετικό από AMD...

Απλά ίσως να μην ενδιαφέρονται για λίγο καλύτερες επιδόσεις αλλά για σταθερότητα και ασφάλεια?

Στα δύο τελευταία test του Toms hardware, ενός πασίγνωστου και ολίγον με κλήση προς Intel μεριά hardware site, τα AMD συστήματα δεν έφαγαν κανένα crash σε αντίθεση με τα Intel.

Ξέρεις κάτι όμως, η εντύπωση που έχω είναι ότι όλοι εδω στο φορουμ πρέπει να έχουν ΑΜΔ!

Εγω πάντως εχω τρεις υπολογιστες οι οποιοι και οι τρεις ειναι Intel και εχω δουλεψει αρκετα χρόνια με υπολογιστες. Οποτε ακουσε και τη δικιά μου γνώμη. Έχοντας δοκιμασει και τον 830 που θες εσυ και δυο τρεις υπολογιστες με διπλοπύρηνο AMD οι διπλοπύρηνοι επεξεργαστές της AMD είναι αρκετά πιο γρήγοροι. Το εχω ξαναπεί σε αυτο εδω το φόρουμ ότι ο πιο αργός διπλοπύρηνος AMD είναι πιο γρήγορος απο το μεγαλύτερο μοντελο 8xx της Ιntel.

Aν και είμαι φανατικός Intelας παραδέχομαι το προβάδισμα της AMD.

Αν έχεις ήδη πλατφορμα 775 Intel δεν αξιζει να επενδύσεις τώρα χρήματα σε νέο επεξεργαστή διπλοπύρηνο. Αν πας για ολική αναβάθμιση πανε κατευθείας σε διπλοπυρηνο AMD.

Ομως επίσης μπορεις να περιμένεις λιγο καθως τώρα βγαίνει η νέα σειρά 9xx της Ιντελ με διπλοπύρηνους επεξεργαστες που θα ειναι σαφως καλύτεροι απο τους 8xx αλλά επίσης και η AMD θα βγάλει νεο επεξεργαστη τον AM2.

Ομως επίσης μπορεις να περιμένεις λιγο καθως τώρα βγαίνει η νέα σειρά 9xx της Ιντελ με διπλοπύρηνους επεξεργαστες που θα ειναι σαφως καλύτεροι απο τους 8xx αλλά επίσης και η AMD θα βγάλει νεο επεξεργαστη τον AM2.

Οι επεξεργαστές 9xx θα έχουν τις ίδιες επιδόσεις με τους 8xx με διαφορά ότι θα καταναλώνουν λίγο λιγότερο ρεύμα. Άρα δεν αξίζει να περιμένεις.

Οι επεξεργαστές 9xx θα έχουν τις ίδιες επιδόσεις με τους 8xx με διαφορά ότι θα καταναλώνουν λίγο λιγότερο ρεύμα. Άρα δεν αξίζει να περιμένεις.

Toυλαχιστον αξιζει να περιμενει για τον ΑΜ2 αλλα ειναι σίγουρο ότι ο 9xx θα εχει ιδιες επιδοσεις με τον 8xx?

1)Κοίτα από επιδόσεις χωρίς να είμαι σίγουρος δεν νομίζω να κερδίσεις πολλά από το ΑΜ2. Απλώς θα έχει υποστήριξη για virtualization και DDR2.2) Για τους 9xx είμαι σίγουρος κάπου είχα διαβάσει ένα συγκριτικό θα το ψάξω και θα στο δείξω.

αυτους τους τρεις που ρωτησες εχουν χειροπιαστα στοιχεια οτι οι επεξεργαστες της intel ειναι καλυτεροι και πιο στεθεροι απο τους επεξεργαστες της amd ή το λενε επειδη μια ζωη θα αγοραζαν intel χωρις να εχοθν δοκιμασει και επεξεργαστες αλλης εταιριας. Προσωπικα εχω δοκιμασει και επεξεργαστες της intel οπως pentium mmx pentium3 και τον pentium4 2.0 του αδερφου μου και απο τοτε που αλλαξα σε amd οπως athlonxp 2000, athlon64 3000 και προσφατα 4400 εχω δει μεγαλη διαφορα σε επιδοσεις σε ολους τους τομεις χωρις να υπαρχουν probs σταθεροτητας.

αυτους τους τρεις που ρωτησες εχουν χειροπιαστα στοιχεια οτι οι επεξεργαστες της intel ειναι καλυτεροι και πιο στεθεροι απο τους επεξεργαστες της amd

5 λεπτά είναι η εγγραφή. Άμα δεν τους είναι κόπος ας γραφτούν και ας τα παραθέσουν εδώ....μιλάμε για στοιχεία θανάτου....θα στείλουν anandtech/tom/xtreme και μύρια χρηστών, σπίτια τους:005:

Πέραν της πλάκας, x2......the end :109:

επειδή έχω ψιλογείρει προσ ΑΜΔ ποιόν προτείνετε?

Αν τραβήξω από τα μαλλιά το μπάτζετ μου μπορώ να αποκτήσω τον 4200

επίσης θέλω γνώμες για σύνθεση γύρω από αυτόν τον επεξεργαστή

O 4200 σε σχέση με τον 3800 έχει "απλά" 200 MHz παραπάνω. Λόγο των σχεδόν εγγυημένων επιδώσεων στο overclocking του 3800+, δεν συμφέρει τα extra χρήματα για τον 4200. Αν κάποιος συζητιέται πέρα από τον 3800 αυτός είναι ο 4400 λόγο του διπλάσιου cache.

Πάντως οι dual core AMD είναι πολλοί καλοί επεξεργαστές ακόμα και στις default συχνότητες του 3800+. Καλύτερα τα extra χρήματα που σου ζητάει ο 4200 έναντι του 3800 να τα δώσεις σε κάποια μητρική. Τώρα το ποια θα είναι αυτή, ας απαντήσουν οι ποιο σχετικοί. Κατά 99% πάντως θα είναι με NForce4 chipset.

οσο για την msi την εχω και εγω οπως φαινεται και στην υπογραφη μου. Επενδυσε αφοβα πανω σε αυτην. Εγω ειμαι καταευχαριστημενος

Θεμα σταθεροτητας δεν τιθεται νομιζω οσο αφορα τους επεξεργαστες ειδικα για home χρηση. Οσο αφορα αποδοση δες ενα ενδεικτικο review http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2658&p=1 οπου εχει τους καινουργιους P4 σειρας 9χχ και Athlon x2. Και οπως ανεφεραν ποιο πανω ο Αμδ 3800+ εχει πολλη δυναμη να δωσει με λιγο overclocking. Ναι ειμαι λιγο κολλημενος Amdας αλλα ασχολουμε καθε μερα με P4 στην δουλεια μου και τη διαφορα την βλεπω καθε μερα :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.