Jump to content

Ερωτήσεις για σύνδεση υπολογιστή σε LCD TV

superduke

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να συνδέσω τον υπολογιστή μου με την 32άρα LCD τηλέοραση μου.Έχω κάποιες απορίες:

1) Χρειάζεται κάποιο άλλο λειτουργικό ή με τα XP είμαστε μια χαρά?

2)Για να μπορώ να δω τηλεόραση πρέπει να ανοίγει πάντα ο υπολογιστής?

3)Επειδή η ανάλυση της είναι 1366Χ768, η ποιότητα εικόνας θα είναι κατώτερη από 17άρας με 1280Χ1024?

Κάτι άλλο που σκέφτηκα:Μπορώ να έχω την τηλέοραση σαν απλή tft οθόνη υπολογιστή και με το tv tuner να βλέπω τα κανάλια ή λόγω της χαμηλής ανάλυσης του tuner δεν θα έχω καλή ποιότητα?

λοιπόν, την tv ξέχνα την για οθόνη pc γιατί θα βγάλεις τα μάτια σου

αλλά αφού ρωτάς:

1)με τα xp μια χαρά

2)δεν βλέπω τι σχέση έχει

3)δεν η ποιότητα θα είναι ΠΟΛΥ χειρότερη

βασικά μόνο για games αξίζει (εκτός από ταινίες φυσικά)

Αυτό που εννοώ στο δεύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι ανοικτός ο υπολογιστής συνέχεια για να βλέπω ταινίες ή απλά τα κανάλια.

για να βλεπεις τηλεοραση απο τον υπολογιστη αναγκαστικα ο υπολογιστης πρεπει να ειναι ανοιχτος,αν ειναι κλειστος θα τα βλεπεις απο την τηλεοραση σου κανονικα.απλα αν τα συνδεσεις θα βλεπεις οτι εβλεπες στην τηλεοραση,στην tft σου.απο εκει και περα σε αναλυση θα υπαρχει μεγαλη διαφορα!!οποτε αφου εχεις 32'' δεν αξιζει να τα βλεπεις στον υπολογιστη,εκτος και αν θες να επεξεργαστεις διαφορα βιντεακια

Δηλαδή αν είναι κλειστός ο υπολογιστής και να ανοίγω την lcd tv θα βλέπω κανανικά κανάλια,ενώ αν είναι ανοικτός θα βλέπω τα windows και κατ'επέκταση τα παιχνίδια.Κάπου είδα για ένα windows xp media center.Αυτό τι κάνει?

ναι.το windows xp media center αναφερεται σε μικρους η/υ που τους συνδεεις με την τηλεοραση+βλεπεις τα βιντεο σου,ακους μουσικη,κτλ...και με το τηλεχειριστηριο που εχουν μαζι,μπορεις ευκολα να κανεις διαφορα χρησιμα πραγματακια.

με τα xp θα μπορεις να κανεις οτι λειτουργιες μπορουσες+πριν να κανεις με τον υπολογιστη σου.απλα τα προηγουμενα αναφερονται σε μινι pc που συνδεονται σε στηλ home cinema με αλλες συσκευες+απολαμβανεις ταινιες πιο ρεαλιστικα και αλλα πραγματα για ψυχαγωγια.

Λοιπόν συνδέω το vga καλώδιο στην είσοδο της οθόνης D-sub αλλά δεν έχει σήμα (no signal).Στις οδηγίες διάβασα ότι πρέπει να γίνει στην dvi είσοδο η σύνδεση.Η τηλεόραση είναι μια Loewe.Μήπως πρέπει να συνδέσω και άλλο καλώδιο?

η καρτα γραφικων σου δεν εχει tv out?πρωτα απο ολα τι καρτα γραφικων εχεις?αν εχεις tv out απλα συνδεεις με ενα καλωδιο που εχει ασπρο,κιτρινο,κοκκινο βύσμα και απο τις 2 μεριες,+το συνδεεις στο tv out και στην τηλεοραση αντιστοιχα.

Έχω gigabyte 6600gt.Έχει tv-out.Δηλαδή το d-sub δεν χρειάζεται?Αυτό το καλώδιο που λες με τις πολλές εξόδους δεν το έχω.Αλλά μπορώ να το βρω σε κάποιο μαγαζί.Από όλες τις εξόδους που έχει,ποιες θα ενώσω με την tv?

αφου εχεις tv out (βλεπε+τις οδηγιες της καρτας γραφικων,εχουμε σχεδον την ιδια)παιρνεις ενα καλωδιο με 3 βισματακια,ασπρο,κιτρινο,κοκκινο(σαν αυτα του Playstation) μονο που πρεπει να ειναι και απο τις 2 μεριες+τις ενωνεις με την τηλεοραση.συνηθως ολες οι τηλεορασεις εχουν ή scart υποδοχες ή 2 στρογγυλες υποδοχες με 2 χρωματα κοκκινο ασπρο νομιζω οποτε+τα συνδεεις αντιστοιχα.τωρα οσο αφορα το d sub δεν καταλαβαινω τι πηγες να κανεις στην τηλεοραση σου?στην θυρα της καρτας γραφικων τι συνδεσες??

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον γιατί εγώ με την 6600GT δεν κατάφερα να δω ένχρωμο σήμα στην TV ενώ με την παλιά 5200 δεν είχα κανένα πρόβλημα.Η TV έχει έξοδο SCART.Αν υπάρχει καμιά ιδέα για το τι να κάνω θα ήμουν υπόχρεος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.