sa1901 Ιανουάριος 18, 2006 #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Χμ...λες ε;Ποιός Μαξτορ σου παρουσίασε βλάβη; Ο 7L300S0;7L250S0http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=17665 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Ιανουάριος 18, 2006 #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Ναι, συγγνώμη, τον 250S0 ήθελα να γράψω...το είδα και στην υπογραφή σου...Τους άλλαξες, τί έγινε; μπορέι να ήταν και τυχαίο δλδ...Σε Μαξτορ με σπρώχνει η πολύ καλή εμπειρία μου με τον 7L300S0...Το γεγονός βεβαια ότι εξαγοράζεται απο την Seagate με οδηγεί στην τελευταία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Ιανουάριος 18, 2006 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 Ναι, συγγνώμη, τον 250S0 ήθελα να γράψω...το είδα και στην υπογραφή σου...Τους άλλαξες, τί έγινε; μπορέι να ήταν και τυχαίο δλδ...Έπεσα στην αλλαγή της χρονιάς (αργίες, απογραφή κλπ κλπ) και ακόμα περιμένω την επιστροφή. Σε Μαξτορ με σπρώχνει η πολύ καλή εμπειρία μου με τον 7L300S0...Το γεγονός βεβαια ότι εξαγοράζεται απο την Seagate με οδηγεί στην τελευταία...Η εξαγορά νομίζω τα λέει όλα. Δεν έχει λόγο κάποιος να πάρει Maxtor πια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Ιανουάριος 18, 2006 #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2006 μάλλον έχεις δίκιο...παρήγγειλα τον Seagate τελικά...169€...Ευχαριστώ για τις συμβουλές...Η εξαγορά βέβαια μπορέι να έγινε και για την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού...δεν γνωρίζω όμως...ήμουν όμως πάντα αρκετά ευχαριστημένος με τους Μαξτορ...Ο χρόνος θα δείξει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Ιανουάριος 20, 2006 #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2006 Τελικά ναυαγησε η αγορά του Seagate......τον είχα παραγγείλει εγκαίρως, πριν τις 3 η ώρα δλδ (2:26) προκειμένου να αποσταλεί την ίδια ημέρα και να τον παραλάβω Πέμπτη, το αργότερο Παρασκευή......επειδή δεν μου είχαν κάνει κάποιο τηλ απο Πλαίσιο σχετικά με την πορέια της παραγγελίας, τους πήρα τηλ χθες το απόγευμα και μου είπαν ότι δεν είχαν επεξεργαστεί τη παραγγελία κι ότι θα "φρόντιζαν" να τη παραλάβει η μεταφορική την Παρασκευη το μεσημέρι...Με ενόχλησε ιδιαίτερα μπορώ να πώ, αφενός γιατί χρειαζόμουν τον δίσκο πριν το Σαββατοκύριακο, αφετέρου τους είχα τηλεφωνήσει 2 φορές την Τετάρτη, η πρώτη πριν τις 3, γι αυτόν ακριβώς το λόγο για να μην καθυστερήσει η παραγγελία...Πρώτα τους τηλ για την διαθεσιμότητα των προϊόντων και να ρωτήσω πότε θα φύγει, και έλαβα την απάντηση ότι θα επεξεργαστουν την παραγγελία την ίδια μερα αφού το προϊόν ήταν διαθεσιμο, και τη δεύτερη φορά για να τους ενημερώσω ότι έχω πιστωτικό στο κατάστημα και να αφαιρεθεί το σχετικό ποσό απο το κόστος της παραγγελίας...Ποιός ο λόγος να κάνω παραγγελία την Τετάρτη για να το παραλάβω Δευτέρα ή Τρίτη, δεδομένης μάλιστα της εξαγγελίας του Πλαισίου ότι οι παραγγελίες που γίνονται πριν το μεσημέρι παραλαμβάνονται απο τον πελατη την επομένη μερα...Τα πήρα ολίγον τί και ακύρωσα την παραγγελια...σ' αυτό βοήθησε λίγο και η ζαμανφού στάση του υπαλλήλου με τον οποίο συνομιλούσα....παρήγγειλα τελικά τον Μaxtor απο hardshop, που λόγω της καθυστερημένης παραγγελίας δεν θα έρθει κι αυτός πριν την δευτε΄ρα...(Γιάννενα βρίσκομαι)Δεν βρισκω τον λόγο να επιβραβεύω ένα κατάστημα με τις αγορες μου, αν δεν προσφέρει τις αναμενόμενες υπηρεσίες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Ιανουάριος 20, 2006 #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2006 Δεν βρισκω τον λόγο να επιβραβεύω ένα κατάστημα με τις αγορες μου, αν δεν προσφέρει τις αναμενόμενες υπηρεσίες... Σωστό αυτό που λες. Έλα όμως που δεν υπάρχει κανένα σοβαρό κατάστημα που να προσφέρει όλα όσα θέλουμε σαν καταναλωτές... Με το Hardshop δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Είναι πολύ εξυπηρετικοί και συνεργάσιμοι. Δεν μου αρέσει όμως που πληρώνεις μεταφορικά ανεξαρτήτως ύψους παραγγελίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Ιανουάριος 20, 2006 #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2006 Σωστό αυτό που λες. Έλα όμως που δεν υπάρχει κανένα σοβαρό κατάστημα που να προσφέρει όλα όσα θέλουμε σαν καταναλωτές... Με το Hardshop δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Είναι πολύ εξυπηρετικοί και συνεργάσιμοι. Δεν μου αρέσει όμως που πληρώνεις μεταφορικά ανεξαρτήτως ύψους παραγγελίας. Τουλάχιστον να ικανοποιεί τις διαφημιζόμενες υπηρεσίες... ...κι εμένα με χαλάει που πληρώνεις μεταφορικά...μάλιστα η Speedex χρεώνει το μέγιστο ποσό μέχρι 5 κιλά, ακόμη κι αν το δέμα έχει μικρότερο βάρος...(αυτό βάσει προηγούμενης αγοράς απο Hardshop) όμως και πάλι πιο φτηνά μου βγαίνει με τον συνυπολογισμό του κόστους μεταφοράς... Τέλος πάντων, ελπίζω να οι επιδόσεις και η αξιοπιστία κυρίως του σκληρού να μην απογοητεύσουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iannis Ιανουάριος 20, 2006 #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2006 Θέλω οπωσδήποτε όμως 5 χρόνια εγγύηση...κάτι σαν την εγγύηση 0 πιξελ στις οθόνες...Εγω πηρα 2 Maxtor 300ριδες MaxLine III, απο hardshop 7L300S0 δεν ξερω εαν εχουν ncq, και δουλευουν απροβλημάτιστα. Η τελευταια δε εμπειρια με raptor 74 με πέθανε (αλλαξα 4 φορες τον ενα).Το πλαισιο το φοβάμαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Ιανουάριος 20, 2006 #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2006 οι συγκεκριμένοι έχουν ncq...έχω στην κατοχή μου έναν τέτοιο δίσκο και είμαι υπερευχαριστημένος...Υπάρχει εδώ στα Γιάννενα eshop-point και σκέφθηκα να πάρω έναν ίδιο με τον υπάρχoντα...πάλι όμως δύσκολα θα έφερναν πριν το απόγευμα Σαββάτου απ' ότι μου ειπε ο υπάλληλος...Αφου υπάρχει νεότερο μοντέλο, και μπορω να το παραλάβω μέχρι τη Δευτέρα, γιατί να πάρω το παλαιότερο; Αν δεν αναμενόταν αυτό το διαστημα να έρθουν στην αγορά οι νέοι δίσκοι Maxtor- seagate, θα είχα ήδη αγοράσει έναν ακόμη 7L300S0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
broylis1442169136 Ιανουάριος 20, 2006 #30 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2006 Πρίν απο 2.5 χρόνια αγόρασα 2 Seagate 80 mb 7200 SATA πρώτης γενιας τους οποιους έβαλα σε raid 0.Είδα ουσιαστική διαφορά και σε ταχύτητα loading αλλα και σε δυνατές εφαρμογές όπως προγράμματα επεξεργασίας ήχου( διατηρώ ένα home studio σπιτι).Δυστυχώς για μένα στο 6μηνο ο ένας τα παιξε...Μου τον αντικατέστησαν στα πλαίσια της εγγυήσης και απο τότε δουλέυει αψογά 24 ωρες το 24ωρο...Τι να πώ.Ίσως ήταν τυχαίο γεγονός....Απο κει και μετά αν δε σκοπεύεις να φτιάξεις raid πιστεύω ότι δε θα δεις κάμια ουσιαστική διαφορά σε εφαρμογές όπως παιχνίδια κτλ, με όποιον και αν επιλέξεις στις 7.200. Οι seagate ειναι όντως αθόρυβοι, αλλά αν θες ταχύητες το raid 0 ή ένας σκληρός στις 10.000rpm είναι μονόδρομος, διαφορετικά αν ψάχνεις για αποθηκευτικό χώρο, διάλεξε ένα οποιονδήποτε μεγάλης χωριτικότητας δίσκο ανάλογα με το ποσό που θες να διαθέσης και θα είσαι μια χαρά χωρίς να χρειάζεται να προβληματιζεσαι και πολύ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyr_soronas1442169136 Ιανουάριος 20, 2006 #31 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2006 Επιδή (κατά τη γνώμη μου πάντα) από τότε που έκλεισε η Quantum σταματήσανε και οι ανθρώπινοι δίσκοι, μέτα πήγα στους Eastern Analog (Western Digital) βέβαια είδα στο μαγαζί που δούλευα πως δεν μας ερχόταν κανένας Seagte πίσω με πρόβλημα (γιατί οι Seagte πλέον ΔΕΝ ΧΑΛΑΝΕ !!! ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ) οπότε Seagate KAI ΞΕΡΟ ΧΑΒΙΑΡΙ !!!!! 5 χρόνια εγγύηση και NCQ για να γουστλαρουμε αρκεί να υποστιρήζεται από το mobo ! + Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyr_soronas1442169136 Ιανουάριος 20, 2006 #32 Κοινοποίηση Ιανουάριος 20, 2006 NCQ= Native command queueing ...βάζει μία σειρά ωστέ να η ανάγνωση αρχείων να είναι πιό εύκολη ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Ιανουάριος 30, 2006 #33 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2006 έχω τον Maxtor Maxline III 7V300F0 (made in china) λίγο λιγότερο απο βδομάδα τώρα (και πρόλαβα σχεδόν να τον γεμίσω καθότι κατεβάζω απο παν/μιο με ταχύτητες 900+ Kb/s), και είναι αρκετά ήσυχος και γρήγορος (όχι τόσο ήσυχος όμως όσο ο Samsung του υπολογιστή)...δεν είναι σε μητρική που υποστηρίζει ΣΑΤΑ 2 όμως......ωστόσο, με έχει ανησυχήσει το εξής...τρέχοντας το hard drive inspector, μου εμφανίζει ένα χαρακτηριστικο το οποίο το λογισμικό δεν αναγνωρίζει σε τί αναφέρεται ακριβώς...όλοι οι Μaxtor εμφανίζουν περισσότερα χαρακτηριστικά smart απο τους υπολοίπους...το κατονομάζει ως Unknown Attribute_190, του οποίου η βέλτιση τιμή είναι το 100, αλλά ο δίσκος εμφανίζει τιμή 66...Επίσης, ενώ κατεβάζει με τις προαναφερθείσες ταχύτητες απο bitcomet το "seek time performance" είναι συνήθως στην βέλτιστη τιμή 250, αν και τη δεύτερη μέρα έπεσε για λιγο στα 244, και το "UltraDMA CRC Error rate" εχει τιμή 199 ελάχιστα κάτω της βέλτιστης, που είναι 200......γνωρίζει κανείς σε τί μπορεί να αναφέρεται; έτρεξα το σύντομο τεστ του Powermax 4.22 και δεν βρήκε τίποτα στον δίσκο...σ' ένα συγκεκριμένο τεστ έκανε όμως έναν περίεργο θόρυβο κάθε φορά που το έτρεχα, τον οποιο δεν κάνει ποτέ εν λειτουργία...Ειναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ανησυχώ; Το HDD Life Pro μου βγάζει health status 89-95%...εξαρτάται όμως πολυ απο την θερμοκρασία του σκληρού, όταν δλδ είναι στο χαμηλότερο όριο 33-34 βαθμούς ανεβάινει στα 95%...όταν ζεσταίνεται και πιάνει τους 35-36 βαθμούς (μικρή διαφορά ομολογουμένως) τότε το health status δείχνει 89%...Να τονίσω βέβαια ότι ο δίσκος είναι ο δεύτερος του συστήματος και είναι μονίμως σε φόρτο εργασίας, καθως αναλαμβάνει τόσο να γράψει δεδομενα όσο και να διαβάσει...σ' αυτόν έχω ορίσει δλδ τον φάκελο αποθήκευσης των τορρεντ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Ιανουάριος 30, 2006 #34 Κοινοποίηση Ιανουάριος 30, 2006 Από αυτά που περιγράφεις δεν βλέπω κάτι τραγικό και δε νομίζω να έχει τπτ ο δίσκος ιδικά αφού έτρεξες το pmax και στον δίνει ok. Τώρα από αυτά που βλέπω με τους τελευταίους Maxtor καλό θα ήταν να τραβήξεις και το σχετικό backup σου… Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Φεβρουάριος 8, 2006 #35 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Μερικές ερωτησούλες ακόμη...Παρατήρησα στον δίσκο 7V300F0 που είχα αγοράσει ότι η ετικέτα του γράφει MaxLine III κι όχι MaXLine III όπως αναγράφεται στον 7L300S0...κι είναι κατασκευασμένος στην Κίνα...κάπου είχα διαβάσει κάτι αρνητικό για τους συγκεκριμένους...ότι δεν πληρούν κάποια κριτήρια ή κάτι παρόμοιο...Ισχύουν αυτές οι φημολογίες;Ρωτάω ορμώμενος αφενός απο το πρόβλημα που περιέγραψα παραπάνω, αφετέρου ο δίσκος αυτός για κάποιον λόγο δεν αναφέρει σωστά τις ώρες λειτουργίας του στο πρόγραμμα Hdd Life Pro 2.7.8.5...αναφέρει χρόνο λειτουργίας μόνο 5 ωρών...μπορεί να φταίει και το πρόγραμμα βέβαια, αλλά το σημειώνω μήπως και το διασταυρώσουμε......επειδή ο δίσκος αυτός ωστόσο γέμισε και λυπόμουν να δώσω τα χρήματα για τον Seagate 300GB 7200.9 SATA2 (165€) που είχα στην άκρη, παρήγγειλα τον DiamondMax 10 300Gb SATA 6V300F0 (128€)...φαινόταν να έχει πολύ καλό λογο κοστους προς Gb και μιας και θα τον έχω μόνο για αποθήκευση χωρίς να τον ζορίζω, ξεπέρασα τους ενδοιασμούς μου σχετικά με την 3χρονη εγγύηση...όμως ψάχνοντας αόριστα στο διαδίκτυο έπεσα πάνω στην ακόλουθη αναφορά, σύμφωνα με την οποία ο δίσκος φάινεται να παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα με τους Nvidia3/4 SATA ελεγκτές όπως και μια προηγούμενη έκδοση του μοντέλου...http://forums.pcper.com/showthread.php?t=410392Οπως είναι φυσικό πανικοβλήθηκα λίγο, κυρίως μήπως χρειαστεί να υποβληθώ στην διαδικασία RMA...ο δίσκος παρηγγέλθη σήμερα το μεσημέρι απο το eshop και βρίσκεται στην διαδικασία τιμολόγησης...Τί να κάνω, να το διακινδυνέψω ή να προλάβω το κακό;Στην δέυτερη περίπτωση τί δίσκο να προτιμήσω; Μου καλοφάνηκε λίγο o WD 320GB WD3200SD 7200rpm SATA με 5 χρόνια εγγύση, αλλά δεν φάινεται να υποστηρίζει πλήρως το SATA, του λείπει ακόμη και το NCQ...http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303769Αλλη λύση είναι ο ίδιος δίσκος 7V300F0, ο 7L300S0 και τελικά γιατί όχι κι ο ακριβούτσικος Seagate SATA II 300GB ST3300622AS... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adagio Φεβρουάριος 8, 2006 #36 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Και εγω seagate προτεινω 1.για την εγγυηση 2.Γιατι ειχα ενα WD και μου ξεκινησε προβληματα στα 2 χρονια Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Φεβρουάριος 9, 2006 #37 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2006 Seagate SATA II 300GB ST3300622AS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utrion Φεβρουάριος 9, 2006 #38 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2006 απλά μια σελίδα που αναφέρει τα return rates ενεός μεγάλου μαγαζιού στους δίσκους http://www.behardware.com/html/news/cat6/page1.html έχω και εγώ τον 7v300FO πολύ ευχαριστημένος ως τώρα και με 5 χρονάκια εγγύση και τον πήρα 148E πριν να 2 βδομάδες τι τιμή των αγοράσατε εσείς ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Φεβρουάριος 9, 2006 #39 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2006 Χαλαρά Seagate. Μόνο και μόνο που τον αγοράζεις από το Πλαίσιο μετράει.(Εκτός και αν σταματήσει να φέρνει Seagate...)Σκληρούς δίσκους αγοράζω μόνο από το πλαίσιο και έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Το πολύ σε 2 μέρες έχεις άλλο δίσκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vgiozo Φεβρουάριος 9, 2006 #40 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2006 Δηλαδή να ακυρώσω την πώληση λέτε;Είδα τώρα ότι η Μαξτορ έβγαλε firmware για διόρθωση προβλημάτων...Μ' έπιασε λίγο η τσιγγουνιά μου κι ήθελα να γλιτώσω τα +20€ για την αγορά MaXline (+ τα μεταφορικά) και τα +40 για την αγορά Seagate...Σχετικά με τον MaxLine -- MaXLine τί λετε;@ UtrionΕσένα ποιό από τα δύο γράφει ο δίσκος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.