Necro Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2005 έχω κάνει πάμπολλες φορές post για προβλήματα που αντιμετωπίζω στο pc μου, τόσα που πιστέυω πως οι πιο πολλοί ήδη βάρέθηκαν...τεσπα....αντιμετώπιζα το εξής πρόβλημα με το SLI...το καρτελάκι που γυρίζει 180 μοίρες, είχε μια ασφάλεια την οποία και πίσεσα όπως μου ''είπαν'' και έφυγε..με αποτέλεσμα να μην είναι σταθερό....αυτό μου δημιούργησε παμπολλα προβλήματα, από μη άνοιγμα της οθόνης όταν έβγαινε μέχρι και μπλε οθόνες...άλλο αυτό..έπειτα έχουμε το χθεςσινό...ενώ πηρα εδώ και καιρό πίσω το pc μου και έπαιζε μια χαρά....τόσο που είχα αρχίσει να ανυσηχώ!!!, το άφησα λίγες ώρες κλειστό και όταν το άνοιξα, πέρα απο safe mode, στην κανονική εκκίνηση το cpu usage ήταν πάντα απο 50% και άνω με αποτέλεσμα να μη γίνεται καμία δουλεια σωστά...έκανα 100 επανεκινήσεις για να το ελέγξω, ακόμα και system restore , μα μία απο τα ίδια ξανα...και στις επανεκιννήσεις μάλιστα, από τισ πχ 10 οι έβγαζα μπλε οθόνη για 2 δεύτερα στην οποία υπήρχαν γράμματα αλλά δε προλάβαινα να καταλάβω σε ποια γλώσσα είναι, αν ήταν κατανοητά, και το μόνο που ξεχώριζα ήταν κάτι σαν ένα ''checked μπλα μπλα μπλα exception '' κτλ... προς το κέντρο της οθόνης ...ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω μέχρι που ως δια μαγείας θυμήθηκα πως και στον bro κάτι παρόμοιο λύθηκε με καθαρισμό της ψύκτρας cpu...έτσι έβγαλα λίγη σκόνη απο πάνω και ως δια μαγείας όλα τέλεια! άνοιγε κανονικά!....μόνο που από όσο πρόσεξα και όταν είχε τη σκόνη πάνω η θερμοκρασία ήταν φυσιολογικότατη....και γενικά μετά απο το συμβάν αυτό πάλι μου φαίνεται πως κάπου χάνει το σύστημα πέφτουν σε άσχετες φάσεις στο cs source τα fps αλλά όχι τόσο άσχημα όσο παλαιότερα.......η μνήμη, μητρική,vga έχουν ελεγχθεί με ''επαγγελματικά'' προγράμματα'' όπως μου είπε ο ''μάστορας...'' τι λέτε εσείς να φταίει??? να αλλάξω μητρική?{τη καρτέλα του sli την έχει στερεώσει εκείνος κάπως πάνω με σελοτειπ και κάτι ασφάλεις απο πίσω..'' λέτε να είναι πρόβλημα της μνήμης, ακόμα και του σκληρού? μπλε οθόνες και τέτοια μου έβγαζε και με ολοκαίνουργια vga.....αν υποθέσουμε πως άλλαζα μητρική θα έπρεπε να κάνω φορματ ....?παρακαλώ να απαντήσετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε γιατι δε ξέρω....μπορεί να είμαι και κατα φαντασίαν ασθενής .....πάντως γενικά για να μη σας αφήσω χύμα στο κύμα η bsod ήταν αυτής της μορφής{εννοώ ως προς τη στοίχηση των λέξεων κτλ.} http://andper.net/blog/wp-content/62-bsod.jpgκαι όχι αυτης http://bbspot.com/Images/News_Features/2000/9/bsod.gif
Necro Δεκέμβριος 27, 2005 Author #2 Δεκέμβριος 27, 2005 ήμουνα σίγουρος πως θα σας τρόμαζα!!! και για να σας λυθεί η απορία πως γίνετε να τα μάμησα όλαηδού ο υπαίτειος για τα ΜΙΣΑ απο τα προβληματα!!!:http://www.hardwarezone.com/img/data/articles/2004/1364/sli-selector-card-1.jpg το βλεπετε πόσο πρόχειρο είναι......ενω κοιτάξτε τις παρακάτω και θα καταλάβετε γιατί τους καταριέμαι....http://www.bigbeam.co.kr/newproduct/ni8sli/output/DSC_4030.jpg http://www.cdrinfo.com/Sections/Articles/Sources/Asus_A8N-SLI_Deluxe/Images/photos/PCI_E.jpg http://images.anandtech.com/reviews/video/NVIDIA/SLI/slicard.jpg βλέπετε τι ωραία πιαστράκια στις άκρες??? τώρα φανταστείτε να δώσετε 220 ευρώ για μια diamond SLI MSI μητρική και να σας φύγει η μικρή αυτή χαζομαρούλα...έλεος???{όπως καταλάβατε είμαι μάλλον στα πρόθυρα νευρικής κρίσης...να ευχαριστήσω τον indiana που την έχει φάει στη μάπα }
BoNito1442169110 Δεκέμβριος 27, 2005 #3 Δεκέμβριος 27, 2005 1)Μνημες εχεις δοκιμασει να αλλαξεις? 2)Αυτο με την σκονη μου φενεται παραξενο 3)Ο "μαστορας" τι προγραμματα ειχε δλδ??:P 4)Η δευτερη photo που εδωσες(στο 1ο post) αν θυμαμαι καλα ειναι απο win98?
Necro Δεκέμβριος 27, 2005 Author #4 Δεκέμβριος 27, 2005 1)Μνημες εχεις δοκιμασει να αλλαξεις?2)Αυτο με την σκονη μου φενεται παραξενο 3)Ο "μαστορας" τι προγραμματα ειχε δλδ??:P 4)Η δευτερη photo που εδωσες(στο 1ο post) αν θυμαμαι καλα ειναι απο win98? 1) ομολογώ πως όχι, καθώς δεν είχα την ευκαιρία, μόνο ένα dimm 512 ddr333 εχώ στου αδερφού μου το pc , αλλά και πάλι δεν μπορώ ούτε να του το πάρω, ούτε πιστευω πως θα ωφελήσει...υποτίθεται πως είναι δοκιμασμένες με κατάλληλα προγράμματα 2) και γω μαζί σου είμαι :120: 3) δε θέλω ούτε καν να το σκεφτομαι...πάντως δεν είχε άδικο ....μια χαρα ήταν το pc μέχρι την ώρα της σκόνης! 4)πιθανότατα καθώς και εκεί μου έβγαινε μπλε οθόνη τέτοια μορφής, απλά ήθελα να κατατοπίσω την έννοια της μπλε οθόνης στο pc μου @κάτι άσχετο, ξέρω πως το τροφοδοτικό μου δεν είναι SLI CERTIFIED αλλά βάσει των προδιαγραφών του είναι ικανό να κρατήσει sli based σύστημα?
SoulRiver Δεκέμβριος 27, 2005 #5 Δεκέμβριος 27, 2005 Δοκιμασες να βγαλεις και να "φυσηξεις" το σλοτ της μνημης?Ο επεξεργαστης δουλευει στα default και οι καρτες?
Necro Δεκέμβριος 27, 2005 Author #6 Δεκέμβριος 27, 2005 Δοκιμασες να βγαλεις και να "φυσηξεις" το σλοτ της μνημης?Ο επεξεργαστης δουλευει στα default και οι καρτες? τι να φυσήξω...πραγματικά πιστεύεις πως αξίζει να το κάνω αυτό ?? έλεος δηλαδή... ναι τα πάντα είναι σε default!
BoNito1442169110 Δεκέμβριος 27, 2005 #7 Δεκέμβριος 27, 2005 @κάτι άσχετο, ξέρω πως το τροφοδοτικό μου δεν είναι SLI CERTIFIED αλλά βάσει των προδιαγραφών του είναι ικανό να κρατήσει sli based σύστημα?Οταν ειναι sli certified τι καλυτερο εχει?Δεν πιστευω οτι φταιει το τροφ!Εγω θα σου ελεγα οτι αξιζει να δοκιμασεις αλλη ραμ..
madg1442169081 Δεκέμβριος 28, 2005 #8 Δεκέμβριος 28, 2005 @κάτι άσχετο, ξέρω πως το τροφοδοτικό μου δεν είναι SLI CERTIFIED αλλά βάσει των προδιαγραφών του είναι ικανό να κρατήσει sli based σύστημα?ριξε μια ματια εδω http://www.extreme.outervision.com/index.jsp
SoulRiver Δεκέμβριος 28, 2005 #9 Δεκέμβριος 28, 2005 Απλα επειδη ειπες πως με το "ξεσκονισμα" εστρωσαν καπως τα πραματα , αλλα δεν ειδες διαφορα στις θερμοκρασιες, τοτε ισως να ειναι σκονη που επηρεαζει τις μνημες.Εχω ακουσει για παρομοιες καταστασεις και γι αυτο το ειπα.Φανταζομαι παντως πως αν ηταν αυτο μαλλον θα φαινοταν και σε διαγνωστικα προγραμματα...
Necro Δεκέμβριος 28, 2005 Author #10 Δεκέμβριος 28, 2005 Οταν ειναι sli certified τι καλυτερο εχει?Δεν πιστευω οτι φταιει το τροφ!Εγω θα σου ελεγα οτι αξιζει να δοκιμασεις αλλη ραμ.. ναι, απλά και τώρα που κάθομαι δεν αντιμετοπίζω κανένα πρόβλημα με το pc....τα προβλήματα είναι τελειώς μα τελείως άκυρα....μιλάμε πως 5 μέρες τώρα το pc έπαιζε τέλεια το αφήνω κλειστό για 4 ώρες, και είχε όλα τα προβλήματα μαζεμένα! αυτο με το τροφοδοτικό το ρώτησα απλά και μόνο για να δω πχ αν μπορεί να κρατήσεις 2 χ7800 ριξε μια ματια εδω http://www.extreme.outervision.com/index.jsp η ιστοσελίδα δε δέχεται τις επιλογές μου κάτι πάει στραβά παιδιά ας πούμε πως αλλάζω μητρική, ποια να προτιμήσω? απλά να έχει pci-e socket 939 τώρα πείτε και sli και non sli μέχρι 150 € απαραίτητη προυπόθεση αν έχει sli είναι να έχει ανθρώπινο sli mode card όπως πχ http://www.cdrinfo.com/Sections/Articles/Sources/Asus_A8N-SLI_Deluxe/Images/photos/PCI_E.jpg http://images.anandtech.com/reviews/video/NVIDIA/SLI/slicard.jpg{με πιαστράκια στις άκρες} και όχι http://www.hardwarezone.com/img/data/articles/2004/1364/sli-selector-card-1.jpg με άλλα λόγια αποκλείουμε τις msi σκέφτομαι σοβαρά για Asus A8N-SLI απο reviews που διάβασα είναι πολύ σταθερή και γενικά ήταν η πρώτη στις προτιμήσεις εφοσόν γίνει κάτι τέτοιο η μητρική μου θα φύγει σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή
HikariNoRevan Δεκέμβριος 28, 2005 #11 Δεκέμβριος 28, 2005 Εγώ πάντως από τη ASUS A8N SLI Deluxe είμαι υπερευχαριστημένος!Και μη μασάς με τα προβλήματα. Εγώ ξεκίνησα από αναβάθμιση τον Ιούλιο με Α8V-E Deluxe και abit x700 pro και μετά από ενα τόνο ταλαιπωρίες και κακοτυχίες έφτασα να έχω το σημερινό σύστημα, και πάλι προχθές μου χάλασε το 1 512άρι dimm-άκι. Οπότε μη τρελάινεσαι! Πίστη και όλα θα πάνε τζι τζι.Καλή χρονία :027:
Necro Δεκέμβριος 28, 2005 Author #12 Δεκέμβριος 28, 2005 Εγώ πάντως από τη ASUS A8N SLI Deluxe είμαι υπερευχαριστημένος!Και μη μασάς με τα προβλήματα. Εγώ ξεκίνησα από αναβάθμιση τον Ιούλιο με Α8V-E Deluxe και abit x700 pro και μετά από ενα τόνο ταλαιπωρίες και κακοτυχίες έφτασα να έχω το σημερινό σύστημα, και πάλι προχθές μου χάλασε το 1 512άρι dimm-άκι. Οπότε μη τρελάινεσαι! Πίστη και όλα θα πάνε τζι τζι. Καλή χρονία :027: όπως τα λες φίλε μου! υγεία να έχουμε!!!!! .....{θα βοηθούσε να υπήρχαν και λεφτά βέβαια!} Ναι μωρέ καλή χρονιά να έχουμε!
SoulRiver Δεκέμβριος 28, 2005 #13 Δεκέμβριος 28, 2005 DFI nf4 utlra d που πηρα εγω κανει 134 ευρω.Δεν ειναι βεβαια SLi αλλα το mod φαινεται αρκετα ευκολο.Οσο για την SLi card αυτη δεν υπαρχει στην συγκεκριμενη μητρικη , υπαρχουν 6 Jumpers που τους αλλαζεις θεση
Necro Δεκέμβριος 29, 2005 Author #14 Δεκέμβριος 29, 2005 DFI nf4 utlra d που πηρα εγω κανει 134 ευρω.Δεν ειναι βεβαια SLi αλλα το mod φαινεται αρκετα ευκολο.Οσο για την SLi card αυτη δεν υπαρχει στην συγκεκριμενη μητρικη , υπαρχουν 6 Jumpers που τους αλλαζεις θεση ναι το ξέρω...δυστυχώς πρέπει να κρατήσω λεφτά στην άκρη, καθώς η dfi δε δέχεται τις kingston μου, οπότε DFI γενικά oute of the question, σε ευχαριστώ ωστόσο....είχα περάσει στην msi μου νέους drivers, μόνο bios δε δοκίμασα ακόμα, ωστόσο μετά απο μία ευχάριστη μέρα, γυρίζω σπίτι για να διαπιστώσω έντρομος πως το πρόβλημα εξακολουθεί να με τυραννά....και για του λόγου το αληθές.... να προσθέσω πως ακόμα φυσικά να πέσει η cpu usage....μόλις την ίδια μέρα έλεγξα για spyware...θα το αφήσω και τώρα να ψάξει για ιούς, χωρίς να ελπίζω πως θα βρει κάτι..μητρικη θα άλλαζα έτσι και αλλιως αλλά ήλπιζα σε κάτι καλύτερο ως προς τη τωρινή κατάσταση της δικιάς μου....μόλις πάρω τη καινούργια θα τη δοκιμάσω να δω αν όντως ήταν αυτή το πρόβλημα...αχ Θεέ μου σε παρακαλώ να τελειώσουν τα βάσανα μου!{είναι απίστευτο το γεγονός πως δε χαίρομαι παιχνίδι ΟΥΤΕ καν στις διακοπές μου...} :068: :068: :068: :068: για μητρική σκέφτομαι την Asus A8N-SLI.... λιτή αρκετά φθηνή, και ταυτόχρονα πλούσια, με τη γνωστή αξιοπιστία asus.........και ναι ΕΧΕΙ SLI CARD ΜΕ ΠΙΑΣΤΡΑΚΙΑ ΓΜΤ!
Necro Δεκέμβριος 29, 2005 Author #15 Δεκέμβριος 29, 2005 παιδιά το 50+% cpu usage επανήλθε.....επισης ΔΕΝ ΕΧΩ ΗΧΟ!!!! ΔΕΝ ΕΧΩ ΗΧΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΙΟ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΑ!!!!! ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50% CPU USAGE ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΗΧΟ
bibis1442169099 Δεκέμβριος 29, 2005 #16 Δεκέμβριος 29, 2005 δες ξανά την συμβατότητα των μνημών σου με την dfi γιατι είναι συμβατές οι value! ποιος σου είπε ότι δεν είναι???μπες στο site της kingston!
Necro Δεκέμβριος 29, 2005 Author #17 Δεκέμβριος 29, 2005 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.525148 εδώ έτσι λέει lol αλλά το ψαξα στο site της kingston δεν έχετε άδικο... edit@ μάλιστα τώρα τέλεια....έριξα ένα restart στο σύστημα..ευτυχώς καμία BSOD δεν υπήρξε....αλλα με το που μπήκε στα windows εμφανίστηκε αυτό επίσης μετά το install των amd nforce 6.70 για τη μητρική έπειτα απο την εισαγψγική οθόνη όταν ανοίγω το pc, δε μου εμφανίζει τπτ άλλο , δηλαλή όυτε drives, loading η κάτι τέτοιο και δείχνει απευθείας την εκκίνηση των windows loading screen .............lol
SoulRiver Δεκέμβριος 30, 2005 #18 Δεκέμβριος 30, 2005 εχεισ κοιταξει πια διεργασια σου ανεβαζει το cpu usage? φανταζομαι πως κατι που περασες τελευταια κανει την δουλεια.Αν ειναι κανενα svhost ( γιατι μου εχει τυχει να δουλεθει ανεξελενκτα "χωρις λογο" ) δεν ξερω να σε βοηθησω στην αιτια...format δοκιμασες?Αν κανεις ενα φανταζομαι πως θα λυθει το προβλημα σου
Necro Δεκέμβριος 30, 2005 Author #19 Δεκέμβριος 30, 2005 εχεισ κοιταξει πια διεργασια σου ανεβαζει το cpu usage? φανταζομαι πως κατι που περασες τελευταια κανει την δουλεια.Αν ειναι κανενα svhost ( γιατι μου εχει τυχει να δουλεθει ανεξελενκτα "χωρις λογο" ) δεν ξερω να σε βοηθησω στην αιτια...format δοκιμασες?Αν κανεις ενα φανταζομαι πως θα λυθει το προβλημα σου και να ειναι το 4 μετά απο άλλα 3 αυτό το μήνα....εχουμε και ένα ψυχολογικο όριο κατέβασα ένα πρόγραμμα το procex που είναι κάτι σαν αντικαταστάτης του task manager...αυτό λέει τι σου χρησιμοποιεί και πόσο cpu κάθε στιγμή...απλά περιμένω τώρα να μου εμφανίσει το πρόβλημα και θα τον βρω τον φταίχτη!
SoulRiver Δεκέμβριος 31, 2005 #20 Δεκέμβριος 31, 2005 και να εκανες 3 format , αν δεν ειχες παρατηρησει ποιος σου κανει την ζημια, μαλλον το μονο που καταφερνες ηταν απλα να περασεις τον φταιχτη σε καθαρη εγκατασταση Εαν βεβαια ισχυει αυτη η θεωρια
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.