PainkiLer Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25, 2005 Εχω εναν ATA Western Digital 80αρι και μολις πηρα εναν SATA1 NCQ seagate barracuda 160.Πως μπορω να τους ορισω Master και slaver,αφου ο SATA δεν εχει jumpers; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hemispasm1442169066 Δεκέμβριος 25, 2005 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2005 Yποθετω οτι ο WD ειναι IDE οποτε δεν εχει νοημα αυτο που λες - o SATA ειναι μονος του σε ενα καλωδιο σε αλλο controller ενω ο αλλος ειναι σε IDE καλωδιo/controller - ειναι ανεξαρτητοι μεταξυ τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Δεκέμβριος 25, 2005 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2005 Όπως σου λέει και ο Hemispam, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Άσε τον 80άρη ως έχει και απλά βάλε τον sata σε μια θύρα στη μητρική σου. Αν ο controller δεν είναι ενεργός απλά από το BIOS τον κάνεις enable και τέλος.Τα jumpers τα ορίζεις όταν έχεις δυο IDE συσκευές και πρέπει να τις βάλεις στο ίδιο κανάλι. Τα IDE είναι δυο κανάλια και το κάθενα παίρνει δυο συσκευές, την master και slave. Στους sata το κάθε κανάλι παίρνει μόνο μια συσκευή και είναι ουσιαστικά όλοι master χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PainkiLer Δεκέμβριος 25, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2005 Ευχαριστω παιδια.Το ειχα καταλαβει περιπου αλλα δεν ημουν συγουρος.Ναι αλλα απο ποιον απο τους δυο θα φορτωνει το λειτουργικο;Αν βαλω και στους δυο λειτουργικα θα με ρωταει απο ποιον θα φορτωνει οταν ανοιγει το pc; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orthodox Δεκέμβριος 26, 2005 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2005 Υπάρχουν δυο περιπτώσεις. Αν θέλεις να φορτώνει μόνο από τον ένα αυτό θα το ορίσεις από το bios. Αν π.χ. θέλεις τον 80άρη θα το αφήσεις ως έχει. Αν θέλεις τον sata θα μπεις από το bios και θα βάλεις σαν 1st boot device το SATA ή SCSI αν δεν έχει.Αν τώρα θέλεις δύο λειτουργικά δεν θα μπεις καθόλου στο bios απλά θα ξεκινήσεις την εγκατάσταση και θα επιλέξεις τον sata όταν σου το ζητήσει και όταν τελειώσει η εγκατάσταση κάθε φορά που θα ανοίγεις το pc κατά το boot θα σου ζητάει να επιλέξεις λειτουργικό… Link to comment Share on other sites More sharing options...
PainkiLer Δεκέμβριος 26, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 26, 2005 Ευχαριστω για την βοηθεια σας.Παω να τον συνδεσω τωρα.Καλη πρωτοχρονια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PainkiLer Δεκέμβριος 27, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2005 Τελικα δεν μπαινει!!!Εχω το MB ASUS Α7V600 και απ'οτι καταλαβα περνει τους SATA μονο σε διαταξη RAID.Αν κανω λαθος διορθωστε με.Δοκιμασα και μονο του τον SATA και δεν μπαινει.Το μονο που δεν ειδα ειναι αν εχει προβλημα ο δισκος, που δεν το νομιζω.Θα παω να τον δοκιμσω σε κανενα φιλο μου να δω και αυτο το τελευταιο ενδεχομενο.Επειδη δεν θελω να τον δωσω πισω και να παρω απλο ΑΤΑ,τι λυσεις προτεινετε για το προβλημα μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sa1901 Δεκέμβριος 27, 2005 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2005 Όρισε στο BIOS να βλέπει τον δίσκο μόνο του και όχι σε RAID. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PainkiLer Δεκέμβριος 28, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2005 Το θεμα ειναι οτι οταν ειναι μονος του το raid tool δεν δουλευει,ενω οταν δεν τον εχω συνδεσει δουλευει μια χαρα.Επισης μου γραφει οτι εχει προβλημα η συσκευη,την ωρα που κανει boot.Στα windows την βλεπει την συσκευη(στο υλικο μου) στους ελεγκες raid και Scsi σαν αγνωστη συσκευη.Ακομα στο βιβλιαρακι της μητρικης οπου αναφερεται σε SATA παντα γραφει για δυο δισκους και raid!Στο bios δεν τον βλεπει τον σκληρο ουτε σαν scsi.Μηπως κανω κατι λαθος στο bios;Επισης τον εχω συνδεσει στη δευτερη θυρα SATA,μπας και τον δει σαν primary slave,και μου κανει τα ιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.