Jump to content

5.25 usb/fw external + Nec 3550A = low recording speeds

outlaw

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερίζω.

Αγόρασα προ καιρού ένα εξωτερικό κουτάκι usb/firewire (Data Life από Multirama) και το συνόδευσα με το Nec 3550A. Πήρα επίσης και μερικά 16x DVD+R Verbatim.

Το πρόβλημα έχει ως εξής (usb σύνδεση):

Εάν επιλέξω να γράψω στα verbatim με ταχύτητα 16x τότε από το Nero η buffer μηδενίζεται συνεχώς (με αποτέλεσμα το drive να σταματά και να συνεχίζει επανηλημένα). Μετά απο λίγη ώρα το drive ελαττώνει ταχύτητα (ακουστικά αντιληπτό) αλλά και πάλι η buffer μηδενίζεται. Κάνει ένα τελευταίο slowdown (πλέον γίνεται σχεδόν αθόρυβο το spin) και επιτέλους η buffer σταθεροποιείται αλλά η ταχύτητα εγγραφής είναι εμφανώς αργή.

Φέρνει ένας φίλος ένα εξωτερικό κουτί (icy box από Πλαίσιο) και βάζουμε το δικό μου Nec μέσα. Γράφουμε πάλι σε ίδιο Verbatim τα ίδια δεδομένα από την ίδια πηγή (το laptop). Το drive έγραψε κανονικότατα σε 16x χωρίς η buffer να κάνει κιχ και ο χρόνος εγγραφής ήτανε εντυπωσιακά πιο συμπτυγμένος (τουλάχιστον στο μισό).

Αγοράζει ο φίλος και αυτός ένα Nec 3550A και για την τιμή των όπλων, έχοντας το στο icy box του, το ξαναέφερε για μια ακόμα δοκιμή. Αναμενόμενο να γράψει κανονικότατα.

Φλασάρω στο δικό μου ένα patched 1.5 (φορούσε ήδη κάποιο 1.5 official) firmware μπας και έβλεπα άσπρη μέρα (παρεμπιπτόντως το binflash το φλάσαρε κανονικότατα από την usb :)). Αλλά αποτέλεσμα δεν είδα...μια απ τα ίδια.

Έκανα μια εγγραφή πριν από λίγο και επέλεξα στο nero να κάνει μια εκτίμηση της ταχύτητας εγράφης. Το log έδωσε σε ένα σημείο του :

3:40:08 μμ #17 Phase 29 File dlgbrnst.cpp, Line 1812

Speed measurement completed: 10.9x (15.044 KB/s)

3:40:08 μμ #18 Text 0 File Burncd.cpp, Line 4200

Can only write at 8x instead of 16x,

because speed of source data is too slow

3:40:08 μμ #19 Phase 36 File dlgbrnst.cpp, Line 1861

Burn process started at 8x (11.080 KB/s)

Αλλά και πάλι με το που ξεκίνησε η εγγραφή στο 8x η buffer μηδενίσθηκε και έριξε ταχύτητα πάλι. Ψιλοαπελπισία.

Έχω την αίσθηση ότι ακόμα και 6x να πήγε, το bandwidth υπερβαίνει την usb 1.1 για να ενοχοποιήσω το usb 2.0 compatibility. Τα media ήτανε ολόιδια σε όλες τις εγγραφές και απενοχοποιούντε. Το drive μου δούλεψε κανονικά σε ξένο κουτί. Ο σκληρός του φορητού ανταποκρίθηκε, αν και χελώνα, κανονικότατα σε όλες τις περιπτώσεις με ξένο κουτί ή και drive.

Πραγματικά δεν ξέρω τι να υποθέσω παρά να ενοχοποιήσω το κουτί. Προτού μπω σε ταλαίπορες διαδικασίες επεξήσησης σε master τεχνικούς του γιατί χρήζει ίσως rma αν και δουλεύει (κάνοντας μισές δουλειές), έχει κάποιος κάποια ανάλογη εμπειρία να με βοηθήσει? Θα το εκτιμούσα αφάνταστα:).

Από τις δοκιμές που έχεις κάνει φαίνεται ότι το κουτί είναι ο "ενοχος".Πρίν κάνεις τίποτα άλλο δοκίμασε να βάλεις αν γίνεται άλλους drivers από κάποιο site της εταιρείας μήπως και φταίει αυτο. Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα αλλά με σκληρό δίσκο και δοκίμασα όλους τους οδηγους που είχε στο cd και μόνο ένας από αυτους είχα ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, προϊόν του εν λόγο καταστήματος είναι αγνώστου προελεύσεως...τουλάχιστον εγώ δεν κατάφερα να εντοπίσω τον κατασκευαστή-συναρμολογητή. Drivers για XP λέει οτι δεν θέλει, μόνο ένα πανάθλιο cd για win98 είχε.

Το 6Χ ισχύει για τα CD ( 6X150ΚΒ/sec) και όχι για τα DVD.

Όλα δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι το κουτί. Αν βάλεις έναν σκληρό δίσκο και δεις τραγικές ταχύτητες τότε πήγαινέ το πίσω ως προβληματικό. Δεν αποκλείεται η USB να είναι και 1.1. και όχι 2.0. Μπορεί ο κατασκευαστής για να αυξήσει τα κέρδη του να εφοδίασε το κουτί με USB 1.1 και Firewire για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω. Αν το κουτί γράφει USB 2.0 compatible δεν είναι σίγουρα USB 2.0.

Αν γράφει USB Full speed και όχι Hi speed τότε είναι 100% USB 1.1.

Αν το κρατήσεις η μόνη λύση μάλλον θα είναι η Firewire.

Για USB 2.0 αρκεί το SP1 και όχι απαραίτητα το SP2.

Επαναφέρω το θέμα διότι σήμερα αγόρασα firewire καλωδιάκι. Ναι μεν η σύνδεση φένεται ενεργή αλλά το nec δεν εμφανίζεται πουθενά. Μου διαφεύγει κάποια ειδική ρύθμηση όσον αφορά την firewire συνδεσμολογία ή έπρεπε να το δει αμέσως? :(

Απαντάω στον εαυτό μου:)....κακήν κακώς δούλεψε (μετά απο ατελείωτα βάλε-βγάλε σε firewire slots σε όλα τα pc στο σπίτι) και λύθηκε και το πρόβλημα με την buffer που υπήρχε με την usb συνδεσμολογία....απλά για όσους αγοράσουν το ίδιο κουτί και πάθουνε το ίδιο κακό.

Κανονικά έπρεπε να σου το αναγνωρίσει αμέσως χωρίς πρόβλημα.Έτσι έχω εγώ ένα 300άρη εξωτερικό σκληρό σε firewire και έχει καταπληκτικές ταχύτητες.

Πάντως αφού κατάφερες να το κάνεις να δουλέψει σωστά, τότε μάλλον είσαι οκ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.