Jump to content

έλεος: "αθόρυβος" σέλερον γίνεται;

vmak

Recommended Posts

θα το εκτιμούσα αφάνταστα αν μπορούσατε να με βοηθήσετε να κάνω το μηχανάκι μου όσο πιο αθόρυβο γίνεται. μητρική ελίτ πι-4 800 εφ-ες-μπή, επεξεργαστής σέλερον 2.66 πρέσκοτ 478 με "μανίσια" κούλερ και ανεμιστήρα (ανυπόφορος θόρυβος). Τι πρέπει να αγοράσω ώστε μετά από 2 ώρες εργασίας να μην γίνεται το κεφάλι μου ... καζάνι;

Δοκίμασε κα'αρχήν να ρίξεις την τάση του ανεμιστήρα με μια αντίσταση. Υπάρχουν και έτοιμες προεκτάσεις άμα θες. Αυτό θα σου κόψει πολύ από το θόρυβο. Έπειτα μπορείς να βάλεις ηχομονωτικό στα τοιχόματα πράγμα που δεν προτείνω γιατί και η θερμοκρασία ανεβαίνει και δεν είναι ωραίο εμφανησιακά... Μπορείς ακόμη να αλλάξεις τους ανεμιστήρες σου με κάποιους αθόρυβους. Επίσης αν έχεις κάποιο no name τροφοδοτικό μπορείς να πάρεις κάποιο καλύτερο που να είναι και αθόρυβο. Η καλύτερη (και πιο ακριβή) λύση βέβαια είναι να βάλεις νεράκι...

Θα το εκτιμούσα αν μου προτείνατε κάποιο συγκεκριμένο σύνολο ψύκτρας/ανεμιστήρα μιας και μου φαίνεται η πιο πιθανή λύση. Σε κάποιο κατάστημα με ρώτησαν αν η μητρική μου είναι "τρυπημένη". Αυτό δεν το γνωρίζω. Πού πρέπει να κοιτάξω και πόσο σημαντική είναι μια τέτοια λεπτομέρεια; Στο περιοδικό της μουσικής που αγοράζω ένεκα το χόμπυ μου (Φιούτσουρ Μιούζικ) βλέπω κάποια καταστήματα υπολογιστών της αλλοδαπής που διαφημίζουν συστήματα με ανεμιστήρες Ζάλμαν αν και εδώ διάβασα ότι υπάρχουν και άλλες εταιρείες εξίσου αθόρυβες και καλύτερες ακόμα.....

Οι τρύπες που αναφέρουν είναι οι 4 τάπες (η βίδες) πάνω στο πλαστικό στήριγμα στο οποίο "πατάει" η ψύκτρα του επεξεργαστή. Μερικές απο αυτές απαιτούν να το αφαιρέσεις και να περάσεις κάποιο είδος "βάσης" για καλύτερη στήριξη. Αν κάνεις μια αναζήτηση στο forum θα βρεις πολλές προτάσεις για ψύξη καθώς και καταστήματα.

post-1006-1416071566,1634_thumb.jpg

Πάρε τη Zalman 7000CU, άριστη σχέση κόστους απόδοσης και ο ανεμιστήρας δουλεύει μόλις στις 1400 στροφες στο Low. Υπάρχει μετά και η SP-94 ή XP-90 μαζί με ένα αθόρυβο ανεμηστιράκι αλλα δύσκολα θα βρείς με πολύ χαμηλές στροφές,

Έπειτα είναι και η κάρτα γραφικών, οι ανεμιστήρες του κουτιού καιτο τροφοδοτικό που είναι πολύ πιθανό να κάνουν θόρυβο.

Προσωπικά θα προτιμούσα την 7000Cu (όπως λέει ο Chris2004) ή κάποιο setάκι όπως π.χ. Thermalright SP-94 με κάποιο καλό αθόρυβο ανεμιστήρα... Μακρυά από κάτι θηρία όπως π.χ. Thermaltake Silent Tower γιατί πολύ πιθανόν είναι να έχεις κάποιο πρόβλημα... Εγώ πάντως χρησιμοποιώ τη μαμίσια ψύκτρα της Intel (P4 Northy 2.8C) και μπορώ να πώ οτι είναι αρκετά αθόρυβη. Την έχω βέβαια πάνω στο Aerogate αλλά και απ'ευθείας ο θόρυβος που βγάζει είναι μιδαμινός...

η ψυκτρα που εχει πανω ο celeron εχει αισθητηρα ,ανεβαζει στροφες οσο ανεβαζει θερμοκρασια ο επεξεργαστης , το να βαλεις αντισταση σε μια τετοια ψυκτρα ειναι μαλλον υπερβολικα επικινδυνο για τον επεξεργαστη,φαντασου να φτασεις 65 βαθμους και η ψυκτρα να τρεχει ακομη στις 1800 ..... :rip:

Πριν αγοράσεις οτιδήποτε σιγούρεψε πόσο θόρυβο κάνει το κάθε πράγμα.

Πριν λίγο καιρό άλλαξα την ψύκτρα ενός γνωστού και τελικά αποδείχτηκε οτι αυτό που έκανε τον πολύ θόρυβο ΔΕΝ ήταν η παλιά ψύκτρα , αλλά ο κάτω ανεμιστήρας του τροφοδοτικού.........

Κλείσε το PC , άνοιξε το πλαϊνό και μπλόκαρε κάποιον ανεμιστήρα με το δάκτυλο.

Μετά βάλε μπρος το PC , κράτα τον ανεμιστήρα για λίγο (ΠΟΛΥ λίγο , ~1 δευτερόλεπτο) και άφησέ τον.

Έτσι θα δεις πόσο θόρυβο συνεισφέρει το κάθε πράγμα.

Το επαναλαμβάνεις για τον κάθε ανεμιστήρα του PC και μετά παίρνεις τις αποφάσεις σου για το τι πρέπει ν'αλλάξει.

Φίλε η μαγική λύση για μένα είναι τα panel(aerogate I 20 euro) και ανενιστήρες 120mm.

Και μία καλή ψύκτρα στην CPU.(Zalman7700,Thermalright XP-120) και αυτη με ανεμηστήρα 120mm.

Ενας μπροστα ,ενας πίσω και ενας στον επεξεργαστη,τέλος το ίδιο και στο τροφοδοτικο.

Ολοι σχεδον στις 1200 στροφες..

Επίσης έβαλα τα πολύ φτηνά ηχομονωτικά της Akasa..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.