Jump to content

x800 pro.Τι συμβαινει??????????

abcba

Recommended Posts

μολις επιασα στα χερια μου μια καρτα γραφικων x800 pro.Πρoσπαθησα να την εγκαταστησω στη μητρικη ομως με εκπληξη διαπιστωσα πως δεν ``καθοταν`` καλα στην AGP slot....δεν ξερω γιατι...αφου την εβαλα οσο πιο ``καλα`` και ``μεσα`` στη slot ειδα και οτι δεν ηταν δυνατο να βιδωσω το αντιστoιχο μερος της καρτας πανω στο κουτι οπως γινεται με ολες τισ καρτες....γιατι δεν εφτανε ως εκει η καρτα...σαν να εφτανε λιγο πιο πανω απο το σημειο που βιδωνει η καρτα στο κουτι...πηρα καρτα χωρις να κανει στη μητρικη μου??????????????

Αφου την εβαλα οπως μπορουσα ειπα να συνδεσω την οθονη να δω τι βγαζει.Το αποτελεσμα ηταν στην εκκινηση το συστημα να ``σφυριζει `` ``διακεκομμενα``(μπιπ-μπιπ...) και η οθονη να δειχνει διαφορα απροσδιοριστα πραγρατα(μπαρες -χρωματα κλπ....-χωρις να αλαζουν ,στατικα..)

Σημειωνω πως η καρτα εχει moler connector(τον οποιο συνεδεσα με το τροφοδοτικο) και μια αλλη μικρη εισοδο (μοιαζει με αυτη απο την οποια περνει ρευμα το floppy...)την οποια δεν εκανα κατι.

Τι συμβαινει?????????Η προηγουμενη καρτα μου ηταν η ATI 9600.

Ευχαριστω για την οποια ιδεα και γνωμη.

->Η μητρικη εχει πανω P4 2,8 Northwood και ειναι AGP X8

γεια σου Bonito,σου `χει τυχει κατι παρομοιο ποτε?Τι μπορει να ειναι?Υπαρχουν ``εκδοσεις`` AGP???? (δεν τα ξερω αυτα...)..Και μηπως η δικη μου δεν συμβαδιζει με την καρτα???????????Δεν ξερω....μεχρι που σκεφτηκα μηπως εχει πεσει κατι μεσα στο slot απο τη μια πλευρα και γι`αυτο δεν καθεται καλα.....τι να πω...πιεση ΠΟΛΛΗ δεν εβαλα και προς το παρον την εχω στην ακρη μηπως και ακουσω κατι απο εδω....ευχαριστω παντως...

H μητρική σου είναι η ECS L4VXA2?

Το VIA8235 υποστηρίζει AGP8x και δε βλέπω λόγω να μην κουμπώνει η κάρτα δεδομένου οτι είναι AGP.

Τσέκαρε το slot μήπως κάτι έχει χωθεί μέσα, δες αν το bracket της κάρτας δεν βρίσκει κάπου και σκαλώνει και τσέκαρε την τροφοδοσία σου (με πολύμετρο) ειδικά την γραμμή +12V.

H μητρική σου είναι η ECS L4VXA2?

Το VIA8235 υποστηρίζει AGP8x και δε βλέπω λόγω να μην κουμπώνει η κάρτα δεδομένου οτι είναι AGP.

Τσέκαρε το slot μήπως κάτι έχει χωθεί μέσα, δες αν το bracket της κάρτας δεν βρίσκει κάπου και σκαλώνει και τσέκαρε την τροφοδοσία σου (με πολύμετρο) ειδικά την γραμμή +12V.

κοιταξα στο internet για το μοντελο της mobo που μου ειπες και ειναι σχεδον ιδιο(δεν εχω τα χαρτια της για να το επιβεβαιωσω)

Το slot το κοιταξα και δεν ειδα κατι μεσα.Μαλιστα το ``φυσηξα`` και με ενα spray πεπιεσμενου αερα για καθαρισμο.

Υπαρχει περιπτωση να υπαρχουν μικροατελειες στο slot της ταξης ισως των δεκατων χιλιοστου και γι`αυτο να μην δεχεται την καρτα?Αυτο το δευτερο μικρο connector-ακι(εκτος απο το moler connector)?Tι εξυπηρετει?

εδω φαινεται η καρτα: http://www.powercolor.com/main_product_detail.asp?id=15 Η μονη διαφορα που βλεπω ειναι οτι ο moler connector ειναι μωβ στη δικη μου ενω εδω ειναι ασπρο.

...νομιζω πως κατι αρχισα να καταλαβαινω για το προβλημα...οπως θα δειτε και στη φωτογραφια http://www.powercolor.com/main_product_detail.asp?id=15 υπαρχει ενα μεταλικο τμημα της καρτα αριστερα-αριστερα,κατω -κατω....αυτο ειναι(δεν θυμαμαι για αλλες καρτες -αν ειναι δηλαδη ιδιου μηκους)καπως μακρυ και ``βρισκει`` στο κουτι...οποτε γι`αυτο μαλλον δεν ``παταει`` καλα απο εκεινη την πλευρα...

Πως σας φαινεται αυτο?Σας εχει ξανατυχει?Υπαρχει λυση?

μπορείς να το κόψεις??

!!!....φανταζομαι πως ναι με καμια πενσα....δεν ηξερα πως παιζει και αυτο...εξυπηρετει κατι και τι εχουν φτιαξει ετσι?Υπαρχει και καποιος αλλος που εχει κανει κατι αντιστοιχο???????

εγώ δεν πιστεύω ότι είναι μεγαλύτερο....μήπως η απόσταση της μητρικής σου από το πλαινό μέρος του κουτιού είναι πολύ μικρή και δεν μπαίνει μέσα το σίδερο της κάρτας?

εγώ δεν πιστεύω ότι είναι μεγαλύτερο....μήπως η απόσταση της μητρικής σου από το πλαινό μέρος του κουτιού είναι πολύ μικρή και δεν μπαίνει μέσα το σίδερο της κάρτας?

μολις το ξανακοιταξα.Οχι δεν ειναι ``κολλητα`` η mobo απο το πλαινο μερος του κουτιου.Υπαρχει μια μικρη αποσταση και το ``σιδερο`` αυτο της καρτας μπαινει μεσα.Απλα ειναι σαν να εμποδιζει κατι την καρτα απο το κατσει καλα(πληρως) μεσα στο slot απο εκεινη μονο την πλευρα!...γι` αυτο νομιζω(δηλαδη δεν εχω και αλλη εξηγηση...) πως σαν να ειναι μακρυ το σιδερο αυτο και να βρισκει.Δεν ξερω...

άλλη περίπτωση είναι να μην έχεις βάλει σωστά την μητρική, στο κατάλληλο ύψος, συνήθως στα κουτιά υπάρχουν κάτι εσοχές που προεξέχουν για να κάθεται η μητρική, να είναι ουσιαστικά στον αέρα, και έτσι κοπανάει η κάρτα στο κουτί......

άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ

εισαι σιγουρος οτι βαζεις την καρτα σωστα? αυτα δε γινονται.Βεβαιωσου,ψαξε στο google για photos που αφορουν την τοποθετηση vga σε agp 8x.Αν σου ειναι ευκολο βγαλε καμια photo την στιγμη που πας να βαλεις την καρτα και ανεβασε τη στο φορουμ.

άλλη περίπτωση είναι να μην έχεις βάλει σωστά την μητρική, στο κατάλληλο ύψος, συνήθως στα κουτιά υπάρχουν κάτι εσοχές που προεξέχουν για να κάθεται η μητρική, να είναι ουσιαστικά στον αέρα, και έτσι κοπανάει η κάρτα στο κουτί......

άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ

οποτε προτεινετε να βγαλω και να να ξαναβαλω την mobo?Δεν ειναι ομως περιεργο που δεν ειχα τετοιο προβλημα με μια ATI 9600??????Πως σας φενεται η λυση που προτεινε εδω :

μπορείς να το κόψεις??
???? Ζημια?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.